DVS'33 Ermelo JO11-1

E-pupillen zaterdag, E1, Hoofdklasse 2

21 november 2015 10:00

De zaterdagmorgen begon met een grote hoeveelheid regen. Ook onderweg naar Barneveld bleven de ruitenwissers nodig. De verschillende grasvelden in Barneveld zagen er modderig uit, maar gelukkig speelden onze boys op kunstgras.

Toen om 10.00 uur de scheidsrechter begon met een minuut stilte hield tevens de regen op en gedurende de wedstrijd bleef het droog, maar nog wel aan de frisse kant.

Onze jongens begonnen daadkrachtig aan de wedstrijd. In de eerste paar minuten waren er fraaie en zeker kansrijke combinaties van Figo-Merlijn en Merlijn-Jochem, die helaas nog niet tot een doelpunt leiden. De DVS E1 hield goed druk op Barneveld en dit resulteerde dat Barneveld amper kansen kon creeren op de helft van DVS, waardoor de verdedigers en Niels het in de eerste helft redelijk rustig hadden en als er een aanval kwam dan wisten onze verdedigers en de keeper de bal goed te onderscheppen. Na ongeveer 15 minuten gaf Rinze een fraaie pass op Merlijn die met een heel mooi lobje de keeper wist te passeren. 0-1. Vervolgens was er een goede combinatie tussen Rinze en Merlijn die enkele minuten later opnieuw de keeper van Barneveld wist te passeren, zodat het 0-2 stond. Er volgden nog enkele mooie acties, waaronder een panna van Tim, maar deze resulteerden niet in een goal. In de 20e minuut volgde de eerste serieuze aanval van Barneveld en dit resulteerde in een tegengoal. 1-2. Via een hoekschop van Merlijn wist Cas de bal enkele minuten later in het net van Barnveld te koppen. 3-1. Barneveld kreeg wat meer ruimte en herwon zelfvertrouwen wat net voor rust leidde tot de 3-2.

Na de rust begon Barnveld fanatiek aan de 2e helft, terwijl onze jongens nog aan het nagenieten waren van hun voorsprong. Helaas kwam er al vlot een tegengoal en stond het 3-3. Waar in de eerste helft DVS domineerde, was dit in de 2e helft zeker niet meer het geval. Het spel ging leuk op en neer en beide partijen kregen goede kansen, maar het was SDV die de 4-3 wist te scoren. Dankzij een redding op de lijn van Thijs volgende de 5-3 niet gelijk, maar door de achterstand verloor DVS het vertrouwen in zichzelf en volgende even later ook de 5-3 en 6-3. Via een goede pass van Figo op Merlijn mocht deze opnieuw zijn lob-techniek laten zien en werd het 6-4. Via een pass van Merlijn wist Cas de 6-5 te scoren. Barneveld bleef goed spelen en was vooral effectief in hun aanvallen en scoorde dan ook de 7-5. Merlijn wist nog vlak voor tijd de score op 7-6 te brengen, maar helaas lukte het niet meer op de wedstrijd met een gelijke stand te laten eindigen. DVS E1 heeft laten zien dat ze zeker in staat moeten kunnen zijn om Barneveld te verslaan. Ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen Barneveld was er een duidelijke verbetering te constateren ;-).