3 - 2

AFC Amsterdam (zon) 1

21 juli 2018 14:30

Keijl, G.

DVS’33 Ermelo heeft voor eigen publiek een prettige uitslag geboekt in de allereerste oefenwedstrijd van het seizoen tegen AFC-zondag. De Tweededivisionist uit Amsterdam was over het algemeen in de eerste helft de betere ploeg en ging de rust in met een nipte voorsprong. Na rust bogen de geelzwarten die stand om in een voorsprong. Die werd tegen de hoofdstedelingen, die al hun derde wedstrijd in de aanloop naar het nieuwe seizoen speelden (en de tweede gelijk speelden tegen Eerstedivisionist Almere City FC).
Natuurlijk kunnen er geen conclusies verbonden worden aan dit resultaat. Bij de thuisclub ontbrak vanwege vakanties nog een aantal spelers en werden diverse voetballers op diverse plekken uitgeprobeerd. In de tweede helft speelden er zelfs vijf jongens mee van 19 jaar. Dan is 3-2 tegen een hoge spelende club vanzelfsprekend een prettige uitslag.

AFC opende sterker en de Ermeloërs hadden enige tijd nodig om de juiste organisatie te vinden. Niet vreemd, want het was immers de eerste oefenwedstrijd. Oktay Öztürk was de enige nieuweling, die aan de aftrap stond. De roodzwarten (nu in het groen) hadden in de eerste helft een overwicht, maar in mogelijkheden deden de twee clubs vooralsnog niet voor elkaar onder. Nadat een schot na ruim een kwartier nog voorlangs het doel van Paul Eppink ging, was DVS tweemaal dreigend via Benjamin Roemeon en Maurice de Ruiter. In de 28e minuut redde Haico Epe op de doellijn en dook doelman Paul Eppink vijf minuten later een kopbal uit een corner knap uit de uiterste hoek, 0-1. Da de bezoekers met een voorsprong gingen rusten, was dan ook niet onverdiend. Fouad Belarbi rondde op slag van rust in de rebound af na een schot op de paal.

Voor de tweede helft kwamen bij DVS zes andere spelers in het veld, waaronder Giovanni Leibbrand, Luuk Oosterling uit de eigen jeugd en Christiaan Hussen (vorig seizoen net als Öztürk nog uitkomend voor IJsselmeervogels), alsmede de jeugdige Julian de Ruiter (van DOS Kampen). Dean Bredewolt nam de plaats onder de lat over van Paul eppink. Al na zes minuten na de hervatting bracht Maurice de Ruiter zijn ploeg na een knappe actie weer langszij, 1-1. En DVS ging door. Na een klein kwartier leidde de interceptie door Jorran van Santen naar een Ermelose voorsprong. Maurice de Ruiter kaatste de inspeelbal naar Oktay Öztürk, die met een hard en laag schot voor zijn eerste treffer in het geelzwart zorgde, 2-1.

Dean Bredewolt voorkwam met een goede save, dat Raily Ignacio met zijn schot richting de verre hoek succesvol kon zijn. Halverwege het tweede bedrijf bracht trainer Bert van Hunenstijn met Dieu Merci Viktor Rafiq Manaach nog meer jeugdig elan in. Ook Daniël van Warven trad aan voor het laatste kwart van de wedstrijd. Bij de stand van 2-1 kreeg AFC na een klein half uur nog een uitgelezen gelegenheid om de stand gelijk te trekken, maar aanvoerder Majid Jansen schoot de toegekende strafschop over. Twee minuten daarna maakte Rafiq Manaach de 3-1. Na een schot van Daniël van Warven, dat op de lat belandde, kopte de kleinste man van het veld gericht het derde Ermelose doelpunt in. De 3-1 betekende overigens niet de eindstand, want in de slotfase kreeg Yordi Teisse het leer uit een hoekschop nog voor de voeten en schoot goed de 3-2 in. Maar meer werd het ook niet en de uitslag was gezien de tweede helft ook wel terecht.
Voor zaterdag 28 juli staat de volgende oefenwedstrijd op het programma. Tijdens een trainingskamp heet dan Tweededivisionist De Treffers in Groesbeek (sportpark Zuid) de tegenstander.