• DVS-TV & DVS-Video

  • Top-en Hoofdsponsors
  • Eerstvolgende wedstrijd
  • Verenigingsponsors
  • Snelkoppelingen
  • Maatschappelijk Partner
  • #WijZijnDVS

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!

Uit het archief - 17 oktober 2013

1 mei 2021 12:30


Cor van Leeuwen topscorer van 35 Plus stopt na 42 jaar voetbal!

Op het moment dat u dit bericht leest en misschien net van uw hete koffie geniet, dwarrelen misschien de eerste bladeren al naar beneden. Vallend en gekleurd blad is op zich niets uitzonderlijks, maar het drukt ons wel op een feit; het wordt herfst! Mij kwam onlangs ter ore dat een oer DVS er binnenkort zijn voetbalschoenen aan de wilgen gaat hangen en wel op zaterdagmiddag 26 oktober 2013! We glijden langzaam maar absoluut zeker de al wat donkere dagen van het jaar in en voor deze gerenommeerde spits is het dus nog hooguit een paar keer zijn voetbaltas inpakken. Over herfst gesproken…Deze aimabele voetballer zit dus al een tijdje in de herfst van zijn actieve voetbalcarrière en pakt misschien nog hier en daar een doelpuntje mee maar zoals gezegd komt daar op zaterdagmiddag 26 oktober 2013 een definitief einde aan.

Winkelen
Na die deadline kunt u deze sympathieke DVS er dus elders op zaterdag tegen komen. Al winkelend met zijn vrouw of gewoon op een zonnig terrasje op één van de vele gezellige pleinen in Ermelo, Harderwijk of Amersfoort. Misschien komt u elkaar op zaterdagmiddag wel tegen op de fiets bij het stoplicht in Ermelo-West. Zijn voetbaltas is dan al ingeruild voor een boodschappentas. Mogelijkerwijs gaan we deze DVS er in de toekomst weer terugzien in de één of andere vrijwilligersfunctie. Wie weet!Lange voetbalcarrière
Toen mij dus zeer onlangs ter ore kwam dat good-old Cor van Leeuwen gaat stoppen met voetballen nam ik mij voor daar andere DVS ers van op de hoogte te brengen. Want wie kent Cor van Leeuwen (3 mei 1964) nou niet? Hij heeft er onder meer een hele lange DVS voetballoopbaan opzitten. Zo’n beetje 42 jaar lang kwam Cor uit voor zijn geel/zwarte DVS! De Old Stars zijn maar wat blij met Cor. Menigeen heeft Cor ook als scheidsrechter meegemaakt en ook was Cor geruime tijd een zeer gewaardeerd lid van de Jeugdcommissie van DVS. Leider, trainer en wat al niet meer! Niets was Cor te veel!

Cor van Leeuwen in goed gezelschap…
Als er één ding nostalgiegevoelens weet op te roepen dan zijn het foto’s en verhalen van pure voorwaartsen uit het verleden. Zij werden toen nog als midvoor omschreven. Goalgetters als bijvoorbeeld een Johan Cruijff in zijn beginperiode, Pietje Kruiver, Ove Kindvall, Sjakie Roggeveen, Cas Janssens, de Deen Ole Madsen en Dick Tol oftewel ‘De Knoest’ uit Volendam, Ruud Geels, Steffan Pettersson en Marco van Basten. Terwijl ik deze illustere voetbalnamen aan mijn computer toevertrouw waart steeds de naam van Cor van Leeuwen boven mijn toetsenbord rond. Ook Cor is kopsterk, bezit een strak en fameus schot en Cor heeft absoluut een goed neusje voor het allerbeste plekje in het zestienmetergebied.

Van harte welkom!
Wilt u nog één keer genieten van een tomeloze Cor van Leeuwen in het strafschopgebied van plaatsgenoot FC Horst? Dat kan op zaterdagmiddag 26 oktober 2013 tijdens het aller- allerlaatste voetbalduel van Cor van Leeuwen en wel die tussen DVS’33 Ermelo Old Stars 35+- tegen FC Horst 35. Plaats van handeling veld 3 aan Ermelose Sportlaan…Aanvang 14.30 uur. U en jij zijn van harte welkom bij het afscheidsduel van Cor! De Coördinator van onze Scheidsrechters en wel Frank Melkert is natuurlijk enorm in zijn sas met Cor van Leeuwen want gelukkig blijft Cor wel wedstrijden fluiten! Kortom, 26 oktober 2013 noteer die datum in uw agenda…

Aad van Schaijk