In memoriam Johan Wilhelmus Voornhout - DVS'33 Ermelo
  • DVS-TV & DVS-Video

  • Top-en Hoofdsponsors
  • Eerstvolgende wedstrijd
  • Verenigingsponsors
  • Snelkoppelingen
  • Maatschappelijk Partner
  • #WijZijnDVS

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!

In memoriam Johan Wilhelmus Voornhout

16 september 2020 16:00


Op 15 september is overleden onze oud-1e elftalspeler en jeugdtrainer in de jaren 60 tot 80 van de vorige eeuw. Johan was afgelopen zaterdag 81 jaar geworden.

In het jubileumboek 75 jaar DVS is Johan nog diverse keren op een foto te zien. Johan had een uitstekende wedstrijdmentaliteit en speelde een aantal jaren in het 1e als linksachter. Zijn inzet tezamen met talent maakte het voor de overige teamleden prettig Johan er bij te hebben.

Als jeugdspeler heb ik Johan als jeugdtrainer vanaf mijn 10e t/m 17e mogen meemaken. Voor vele jeugdleden was Johan een voorbeeld om nooit op te geven. Johan is 7 jaar de jeugdtrainer van ‘ons’ selectieteam geweest t/m de A4. En in de tijd van de verjonging gingen er een paar naar de senioren A selectie. De tijd dat er bij de A junioren meer toeschouwers stonden dan bij het 1e. Johan mocht van het jeugdbestuur niet de afronding maken naar de A1, daar was al een gediplomeerde trainer. Voor Johan een enorme teleurstelling, hij kon de groep moeilijk in de steek laten, die de aanleiding was om onze buren in Horst te helpen met zijn trainerskwaliteiten.

Johan werd door de jeugd gezien als voetbalvader en als aanvoerder van een team betrok hij je er altijd bij of hij ging mee in de Telesport Adidas landelijke finale in mei 1973 waarin 2 DVS jeugdspelers mochten meedoen bij de 25 besten van Nederland. De tijd dat het Nederlandse voetbal in de wereld dankzij o.a. Rinus Michels hoog stond aangeschreven.

Als geboren Groninger was Johan niet altijd makkelijk voor een ander of voor hemzelf, echter dat sierde hem wél. Hij was niet achterbaks, maar recht door zee. Je wist waar je aan toe was.

Johan bezocht de laatste jaren nog regelmatig de wedstrijden van het 1e in de Topklasse en nu de 3e divisie. Dan gaf hij altijd weer een heldere analyse, niet om af te breken maar om op te bouwen.

Als DVS zijn we de Johan van de vorige eeuw veel dank verschuldigd en bewaren we warme herinneringen aan zijn vaderlijke invulling van de trainingen en wedstrijden.

De kinderen en klein- en achterkleinkinderen wensen we sterkte nu het gemis voelbaar wordt, echter is het lijden voorbij en is het goed zo…..

Namens bestuur DVS’33 Ermelo Aart Goossensen, voorzitter

Klik hier voor de rouwkaart.