• DVS-TV & DVS-Video

  • Top-en Hoofdsponsors
  • Eerstvolgende wedstrijd
  • Verenigingsponsors
  • Snelkoppelingen
  • Maatschappelijk Partner
  • #WijZijnDVS

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!

Geen hervatting competities Senioren Categorie A

25 februari 2021 10:45


DE KNVB publiceerde 24 februari een artikel met het besluit om de competities in de Senioren Categorie A niet te hervatten. Dat betekent dat voor de eerste elftallen van de Tweede Divisie tot en met de vijfde klasse de competities niet uitgevoetbald worden en er dus geen promoties en degradaties plaatsvinden. De indelingen van de competities voor het seizoen ’21-’22 zullen gebaseerd worden ophet seizoen ’20-’21. Wel houdt de KNVB de regie over de Regio Cups.

Zonder juiste voorbereiding herstart niet mogelijk

Het besluit van de KNVb volgt op de verleningng van de coronamaatregelen van dinsdag 23 februari. Voor de jeugd- en zaalcompetities in de categorie A blijven opties openstaan. Met de voorbereidingstijd voor het uitspelen van de competitie gold een startdatum van 10 april voor het zaterdagvoetbal en 11 april voor het zondagvoetbal. Deze data gaan nu niet gehaald worden. Dan zou er namelijk vanaf 10 maart zonder beperkingen getraind moeten kunnen worden. Door het verlengen van de maatregelen tot 15 maart is dat dus niet mogelijk. Voor de jeugd in de A-categorie en Onder 23 is er nog wel hoop op hervatting van de competitie op respectievelijk 17/18 april en 10/11 april. Lees hier het volledige bericht van de KNVB over deze besluitvorming.

 

beker_DOVO_DVS_Benjamin_Roemeon_ta20201006459.jpg

Het doelpunt van Benjamin Roemeon in de bekerwedstrijd bij DOVO in de voorronde voor de KNVB Beker op 6 oktober 2020 met de historische eerste en enige uitzege (0-1) van DVS tegen de Veenendalers bleek dus het laatste wapenfeit van de Ermelosche Derdedivisionist in het seizoen 2020-2021.

 

KNVB Regio Cup

De teams uit de A-categorie in competities, die niet meer hervat worden, stromen door naar de KNVB Regio Cup. Dit zijn door de KNVB georganiseerde kleinschalige competities van 4 ä 6 clubs, te starten vanaf het moment, dat de coronamaatregelen die toestaan.

Alle betreffende teams worden automatisch ingedeeld in Sportlink en er worden wekelijks in het weekend tot en met 26/27 juni wedstrijden gespeeld. Uiteraard is de indeling van de poules regionaal en wordt er gestreefd naar zo gelijkmogelijke krachtsverschillen (2e Divisie t/m Hoofdklasse en in andere klassen maximaal twee verschillende niveaus bij elkaar). Daarbij kunnen ook zaterdag- en zondaclubs bij elkaar worden ingedeeld met de zaterdag in gemengde wedstrijden als speeldag. Elke wedstrijd levert een winnaar op (bij een gelijkspel in de reguliere speeltijd direct strafschoppen).

Lees hier de volledige route voor de KNVB Regio Cup.