• DVS-TV & DVS-Video

  • Top-en Hoofdsponsors
  • Eerstvolgende wedstrijd
  • Verenigingsponsors
  • Snelkoppelingen
  • Maatschappelijk Partner
  • #WijZijnDVS

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!

DVS’33 Ermelo start oefenreeks bij Bert van Hunenstijns HHC

15 juli 2021 15:15


DVS’33 Ermelo begint haar oefencampagne op 17 juli in Hardenberg tegen Tweededivisionist HHC. Daar is Ermeloër Bert van Hunenstijn de hoofdtrainer. Voor beide clubs is dat het eerste oefenduel. De wedstrijd op “De Boshoek” begint om 15:00 uur en volgens de clubsite worden er 200 toeschouwers toegelaten, die zich daarvoor ook moeten aanmelden.
De geelzwarten kwamen HHC twee seizoenen in competitieverband tegen en oefende daarna nog eenmaal tegen de Sallanders.

Corona staat Hardenbergs succes in de weg

In het seizoen ’20-’21 mengde HHC zich serieus in de titelstrijd in de Tweede Divisie, was zelfs enige tijd koploper en stond tweede, toen het seizoen na 24 speelronde vanwege Covid-19 werd geneutraliseerd. Ook de jongste jaargang kende een abrupt einde door corona; toen sloot de Hardenberg Heemse Combinatie na zes wedstrijden het linker rijtje af. De oranjehemden waren er al bij, toen in ’16 de Tweede Divisie werd ingesteld, maar ook al bij het instellen van de Topklasse in ’10. Daarmee werd een (geleidelijke) opmars ingezet, die begon nadat de businessclub vanaf ’94 voor meer faciliteiten zorgde.

 

HHC slecht de grenzen

De naam van de Sallandse voetbalclub duidt al op twee plaatsnamen, die voorheen zelf tot twee verschillende gemeenten behoorden; oostelijk van de Vecht de stad Hardenberg en westelijk Heemse als hoofdplaats van Ambt Hardenberg. De Duitse bezetter voegde de twee gemeenten samen.

In het vooroorlogse Hardenberg kon al wel gevoetbald worden, terwijl men in Heemse nog tot ’46 moest wachten. De neutrale vv Hardenberg van 1921 was echter maar een kort leven beschoren, maar het Protestantse HVC hield en wel vol, zij het uiteindelijk na een fusie.

In Heemse werd in ’46 een sportvereniging opgericht, waar naast voetbal ook korfbal onderdak vond. De Heemse Sport Vereniging was uitdrukkelijk christelijk. Rivaliteit was er met de Hardenberger Voetbal Club. De naam van HSV (of sv Heemse) kwam nooit in de rangen van de KNVB voor; die van HVC (maar dan als Hardenberg) wel vanaf ’52. In mei ’52 kwam er de vraag vanuit Hardenberg aan HSV om te komen tot een fusie. Daar bestond aanvankelijk nog te weinig draagvlak voor. Waar de SV uit Heemse vooral financiële problemen kende, zagen de Hardenbergers juist problemen ontstaan in het spelersarsenaal. Vandaar dat vanuit HVC in het seizoen ’53-‘54 opnieuw een verzoek tot fusie gedaan werd. De rivaliteit en tegenstellingen werden nu wel overwonnen, zodat de nieuwe club onder de naam Hardenberg Heemse Combinatie de competitie in ging.

De fusieclub vertoefde lang in de regionen van de 4e, 3e en later 2e klasse in het zaterdagvoetbal, totdat met de support van de businessclub vanaf ’94 de sportieve weg verder omhoog werd ingezet.

 

HHC twee maal tegenstander van DVS

DVS kwam de Hardenbergers op die weg tegen in het seizoen ’03-’04. De Ermeloërs hoopten de degradatie uit de Hoofdklasse onder Jan van den Berg direct ongedaan te maken, maar stuitten in de oostelijke 1e klasse op te grote weerstand van HHC en Excelsior’31 uit Rijssen. Die twee clubs moesten in een beslissingswedstrijd uitmaken, wie zich kampioen mocht noemen. HHC had de ontmoeting op “De Boshoek” toen al met 2-1 van de geelzwarten gewonnen en was in Ermelo de gelukkigste met het 1-1 gelijkspel. De beslissingswedstrijd in SVZW tegen de Rijssenaren werd weliswaar een prooi voor Excelsior’31, maar de oranjehemden werden ondanks die nederlaag als helden ontvangen en stelden de supporters niet teleur, door met een zege op Flevo Boys in Wezep van plaats te ruilen met de polderbewoners. De Hoofdklasse bleek nog niet het plafond, want in ’10 werd ook de Topklasse bereikt na twee eerdere titels in die Hoofdklasse (’07 en ’08). Ook Excelsior’31 ging mee naar de nieuwe eliteklasse, maar moest daar in tegenstelling tot de Hardenbergers afhaken.

 

HHC-DVS_0-0_met_Stevan_de_Geijter.jpg

In de laatste competitiewedstrijd tussen HHC en DVS vecht Paul Eppink een duel uit met een Hardenberger. Stevan de Geijter, de huidige assistent-trainer van DVS kijkt toe en was na afloop tevreden met het 0-0 gelijkspel. foto: Theo van Aalten.

 

In ’15-’16 kwam DVS de Sallanders na het behaalde kampioenschap in de Hoofdklasse C weer tegen en beide clubs voetbalden mee voor een ticket voor de nieuwe Tweede Divisie. Thuis moesten de Ermeloërs met 2-3 nog buigen voor HHC en op “De Boshoek” kwam DVS voor een punt en kreeg dat met een sterk verdedigende instelling ook met 0-0. De Sallanders zetten de stap omhoog wel, waar de geelzwarten buiten de boot vielen, maar wel terug kon kijken op een fraai seizoen. In het debuutjaar hield HHC nog maar twee tegenstanders onder zich, maar was daarna een stabiele Tweededivisionist met dus een tweede plaats in een afgebroken competitie als hoogste eindklassering.

 

De laatste ontmoeting tussen de twee clubs betrof een oefenpot. Het kalenderjaar 2018 werd geopend met een doelpuntrijke wedstrijd, die in 5-5 eindigde. Op voorhand dus een leuke tegenstander voor DVS. Dat is nog leuker nu Bert van Hunenstijn de scepter over de hoofdmacht zwaait op “De Boshoek”.

 

Bert van Hunenstijn voor tweede seizoen hoofdtrainer van HHC

Voor de geboren en getogen Ermeloër is HHC alweer de zevende club, nadat hij in ’02-’03 als interim-trainer het seizoen bij DVS als hoofdverantwoordelijke afmaakte. Bert van Hunenstijn kon de degradatie echter niet voorkomen. Hij bouwde zijn trainersloopbaan op via derdeklasser EFC’58 (3 jaar met evenveel periodetitels), promoveerde in zijn tweede jaar bij Zwart-Wit’63 en speelde in de 1e klasse nog in zijn laatste seizoen nog de lokale derby tegen VVOG, verbleef vervolgens een seizoen bij zaterdageersteklasser Roda’46 uit Leusden om daarna vier seizoen Hoofdklasser SDC Putten aan de hand te nemen. Daarna keerde hij terug bij zijn oude liefde DVS. Ondanks de twee uitstekende eindklasseringen in de Derde Divisie met twee derde plaatsen (waarbij eenmaal de barrière van 100 competitiedoelpunten doorbroken werd) waren de contractverlengingen niet zonder reuring en eindigde zijn overeenkomst met DVS ook in 2019. De Ermeloër voelde zich daarna niets te groot plaatsgenoot FC Horst uit de brand te helpen als interim-hoofdtrainer. Hij vervolgde zijn carrière in 2020 met de overstap naar HHC, waar het seizoen door corona al vroeg afgebroken werd. Dit wordt dus zijn tweede jaargang op “De Boshoek” met Pascal Diender (die eerder bij DVS de B-selectie en de talentenpool onder zijn hoede had). Van Hunenstijn volgde eerder Gert Jan Karsten op, die naar sv Urk vertrok. Bert van Hunenstijn kende weinig vertrekkers en met het aantrekken van centrale verdediger Joerie Church hebben de Hardenbergers de selectie compleet.

 

Oefenprogramma_DVS33_Ermelo_2021-2022.jpg

 

Voor beide clubs start oefenreeks

Evenals voor HHC is deze wedstrijd dus de ouverture van de oefencampagne. DVS begon de training een week eerder op 10 juli, nadat de zomerstop voor de selectie eind mei was ingegaan. Op de site staat een verslag van een gesprek met trainer Peter Wesselink over de activiteiten na de gewonnen bekerwedstrijd bij DVS; het laatste wapenfeit van de geelzwarten in het seizoen ’20-’21. Klik hier voor dat interview.

 

Gewijzigd DVS het nieuwe seizoen in

In de laatste wedstrijd van DVS bij DOVO reisden Christiaan van Hussen en Aberrahim Loukili al niet meer mee met de selectie en namen kort daarna afscheid van DVS. Van Hussen vond onderdak bij competitiegenoot Sportlust’46 in Woerden. Loukili sloot onlangs aan bij Hoofdklasser vv Eemdijk. Roald de Vries verhuisde na Elf jaren in de hoofdmacht van DVS naar zaterdagtweedeklasser Batavia’90 om daar mede vorm te geven aan Lelystads jongste voetbalvereniging. Ging met de geboren Ermeloër mee. Olivier Pilon zocht zijn heil bij SteDoCo en Thodorie Velanas vertrok voor de positie onder de lat bij Hoofdklasser NSC. Luuk Oosterling vergezelt hem.

Tim van de Berg (Hoofdklasser DHSC), Frenkie Overmars (IJsselmeervogels), Hayri Pinarci (keert terug na vier seizoenen SteDoCo) en Lorenzo van Slimming (speelde na zijn overstap van Katwijk bij DVS O23) komen de A-selectie versterken.

 

Supportersbus

De honger naar de bal is groot, zowel bij de spelers en staf als bij de supporters. Voor supportersvereniging Geel-Zwart reden om een supportersbus te laten rijden naar Hardenberg. Door de coronamaatregelen kan er een beperkt aantal supporters mee met die bus en dat aantal is al bereikt. Andere belangstellende moeten zich aanmelden voor dit aansprekende oefenduel. Dat wordt op veld 2 gespeeld op “De Boshoek” en het aantal toeschouwers is door HHC onder het motto ‘Vol is Vol’ bepaald op 200. Klik hier voor de aanmelding.