• DVS-TV & DVS-Video

  • Top-en Hoofdsponsors
  • Eerstvolgende wedstrijd
  • Verenigingsponsors
  • Snelkoppelingen
  • Maatschappelijk Partner
  • #WijZijnDVS

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!

Van Aad de Held t/m Arie van Buuren

19 juli 2021 10:30


Zo heel af en toe denk ik nog wel eens terug aan een heel klein voetbalclubje uit Schiedam. Het Schiedam uit zeg maar de begin jaren zestig. Ik heb het hier dan over Ursus. Dit voetbal clubje beschikte toentertijd slechts over één voetbalveldje en er bestonden toentertijd plannen voor een heuse ‘keeperszandbak’. Dat karwei zou dan uitgevoerd gaan worden door de Schiedamse plantsoenendienst. Vergeleken met het huidige fantastische sportcomplex van DVS’33 Ermelo was het domein van het Schiedamse Ursus toen echt een soort van heel klein postzegeltje.

Stef Nijland/Aad de Held

Zo heel af en toe gebeurde het wel eens dat Fortuna Vlaardingen, Hermes DVS, SVV en Feyenoord niet thuis speelden en dan ging ik met m’n vader, m’n broertje en een neefje naar Ursus. Wat de DVS 1 speler Stef Nijland voor de Ermelose A-selectie betekent dat betekende toentertijd Aad de Held voor het Schiedamse Ursus. Alleen zijn naam al, Aad de Held! Als ik het mij goed herinner werd Aad ook ooit door Ursus in de bloemetjes gezet vanwege zijn 250 officiële wedstrijden voor die club. Zo ver zal het met Stef Nijland wel nooit meer komen bij DVS, althans als we het over wedstrijden voor ons geel/zwarte vlaggenschip hebben.

Fier In Ons Streven

Aad de Held kon menig potje breken bij Ursus. Toentertijd tegenstanders als pakweg Oud-Beijerland, PFC en FIOS.  FIOS staat voor Fier In Ons Streven en de club kwam uit Achthuizen op Goeree-Overflakkee. Net als bij Ursus draaide daar alles om de 3e helft in hun eigen voetbalkantine. Uiteraard ook om een stuk saamhorigheid maar bovenal om de liefde en de nuchtere kijk op het voetbalspelletje. Diezelfde saamhorigheid vind je ook bij DVS’33 Ermelo terug.

Eddie Verweel

PFC kwam uit Geervliet, de huidige woonplaats van Eddie Verweel, ooit veruit mijn meest favoriete speler van Fortuna Vlaardingen. Een fluwelen middenvelder met een fabelachtige techniek. Minstens zo goed als Lucian Illie. Eddie Verweel passeerde je zelfs in zo’n klein stemhokje. Nu dus ondertussen dik in de tachtig jaar. Ook de Fortuna verdediger Sjaak Jansen was voor mij een grote favoriet. Wat een voetballer! Sjaak, ook ruim tachtig hoop ik dit jaar in het echt te ontmoeten. Lekker kletsen over vroeger, neuzen in oude plakboeken.

1.png

Arie van Buuren

Ondergetekende verheugde zich afgelopen dagen al een poos op het oefenduel HHC-DVS’33 Ermelo maar helaas vond dit duel geen doorgang, corona bleek opnieuw de spelbreker. Ik rekende min of meer op een uitzending van DVS TV en twee bijzonder gretige teams. Maar helaas, niets van dit alles. Jammer, het zat er niet in. Bij DVS voerde zaterdagmiddag de kleur geel de boventoon. Niet de gele trui van de nog maar 22 jarige Tour de France winnaar Tadej Pogačar baarde opzien maar het knalgele pak van Arie van Buuren! Arie zorgde voor het nodige entertainment en dat typische DVS gevoel. Arie bracht de stemming er goed in. Op naar het nieuwe seizoen!

Aad van Schaijk.