• DVS-TV & DVS-Video

  • Top-en Hoofdsponsors
  • Eerstvolgende wedstrijd
  • Verenigingsponsors
  • Snelkoppelingen
  • Maatschappelijk Partner
  • #WijZijnDVS

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!

DVS’33 Ermelo blijft vijfde zonder te spelen

7 november 2021 14:45


Zonder te spelen is DVS’33 Ermelo vijfde gebleven op de ranglijst van de Derde Divisie Zaterdag. Daar werden in de elfde speelronde slechts vier wedstrijden gespeeld. Net als hsv Hoek-DVS’33 Ermelo werden VVOG-Barendrecht, ACV-GOES, DOVO-Excelsior’31 en SteDoCo-VVSB. Vanwege corona afgelast. De absolute topper FC Lisse-Sportlust’46, bepalend voor de uitgangspositie in de eerste periode, die in de volgende speelronde beslist wordt, ging wel door.
Voor VVSB was de afgelasting misschien niet zo ongunstig. Daar werd Richard Plug vanwege tegenvallende resultaten ontslagen en heeft de interim-trainer voor de rest van dit seizoen, Wilfred van Leeuwen, de tijd om sint Bavo uit het slop te trekken.

FC Lisse-Sportlust’46: Samen met Sparta Nijkerk waren deze twee clubs de belangrijkste gegadigde voor de eerste periodetitel. Lang koerste de ontmoeting af op een 0-0 gelijkspel, maar in de slotfase namen de Woerdenaren een 0-1 voorsprong. De fusieclub antwoordde twee minuten later en scoorden in het restant van de topper nog tweemaal. Daarmee is FC Lisse nu alleen koploper met 23 uit 11. Speelronde 12 moet de winnaar van de eerste periode aanwijzen. Met een doelsaldo van +12 is FC Lisse nu de grootste kandidaat om die eerste prijs van het seizoen binnen te slepen.  Sportlust’46, nu met 20 uit 11 en een doelsaldo van +8 derde en zit voor de eerste periode op het vinkentouw.

Sparta Nijkerk-Ajax (am): Eric Speelziek zou de derde achtereenvolgende competitienederlaag wijten aan een gebrek aan fitheid in zijn ploeg. Dan is een gedwongen keeperswissel vanwege een nare blessure en een half uur oponthoud helemaal vervelend. Na de 0-1 nog in het eerste kwartier van de wedstrijd blunderde de Nijkerkse invaller-doelman opzichtelijk en stond het ook nog 0-2, wat ook de ruststand werd. Met vier aanvallers en het nodige opportunisme werd nog geprobeerd het naderend onheil af te wenden. Na een benutte strafschop voor de oranjehemden was ook de gelijkmaker nog dichtbij, maar werd het wederom een 1-2 verlies. De eerste periodetitel is nog niet helemaal uit beeld met een achterstand van drie punten, maar als nummer vier op de ranglijst heeft Sparta Nijkerk nu wel drie gegadigden voor zich. Het hielp Ajax met 13 uit 11 twee plaatsen hogerop naar de twaalfde stek.

Harkemase Boys-Staphorst: Na een hele vroege openingstreffer hadden de Harekieten geen kind aan Staphorst en liepen na een 3-0 ruststand uit naar een 5-0 overwinning. Daarmee is Harkemase Boys nu met 21 uit 11de nieuwe runner up en dus de grootste belager voor FC Lisse in de eerste periode. Voor de bezoekers had het geen gevolgen voor de positie op de ranglijst; de geelblauwen staan met 16 uit 11 op de zevende plaats, maar de twee clubs daarboven (Excelsior’31 en DVS) hebben wel een wedstrijd minder gespeeld.

ODIN’59-Ter Leede: een beter Ter Leede kwam op “Assumburg” desalniettemin op een 1-0 achterstand. Nadat de thuisclub verzuimd had om de bevrijdende 2-0 te maken, scoorden de Sassenheimers in de 6e minuut van de extra tijd de 1-1. ODIN’59 kwam zodoende met 9 uit 11 niet van de voorlaatste plaats af. De bezoekers gingen weliswaar met 14 uit 11 over Barendrecht heen naar de tiende plaats, maar de Bongerd-bewoners hebben wel een wedstrijd minder gespeeld.