• DVS-TV & DVS-Video

  • Top-en Hoofdsponsors
  • Eerstvolgende wedstrijd
  • Verenigingsponsors
  • Snelkoppelingen
  • Maatschappelijk Partner
  • #WijZijnDVS

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!

DVS´33 Ermelo 10 tegen DVS´33 Ermelo 11

22 november 2021 17:00


Er zijn van die potjes waar je reikhalzend naar uitkijkt. Niet alleen als voetballer, maar ook als scheidsrechter.
Potjes waarvan je bij voorbaat weet dat ze spannend zijn, sportief zijn en waarbij er wel aardig wat doelpunten kunnen vallen.
Het was mij, en andere scheidsrechters, vorig jaar al opgevallen tijdens de Corona-Cup dat onderlinge wedstrijden van DVS teams uitermate sportief zijn.

Afgelopen zaterdag mocht ik op het hoofdveld het 10e tegen het 11e fluiten.
De gebroeders Termaat tegen de Bothe- Boys.
Peter-Jan en Lennart Termaat. Twee jongens met een gave techniek die het spel graag naar zich toe halen. In de eerste helft had Lennart het 11e aardig pijn kunnen doen. De passes van Gijs vielen tekens perfect maar helaas stond Lennart zijn vizier niet op scherp. Kwam ook door keeper Dimitri natuurlijk!

Het 11e had zoals verwacht een licht overwicht maar de eerste goal kwam uit het niets door……….gastspeler Krelis.
De pass kwam van achteruit. Tevens gastspeler Mike van Hunenstijn legde de bal achter hun verdediging. Krelis kapte zijn man uit en scoorde beheerst.
Wel had deze Top DVSer geluk dat er geen VAR aanwezig was want een dag later kon iedereen op Facebook zien dat het een gevalletje buitenspel was. Goed voor hem zagen zowel de scheids, als de grensrechter dit niet.

Daarna kwamen de Bothe boys opzetten. Dit team heeft een unieke sponsor gevonden waar menig elftal jaloers op is. Yvonne & Jeroen hebben het 11e geadopteerd en dat wordt zeer gewaardeerd!
Zelfs reserveshirts zijn aanwezig en dat is altijd wel handig als je tegen DVS voetbalt.
Aanvoerder Joran Westerink stuurt zijn team van achteruit en er zit veel scorend vermogen in. In know time is het dan ook 3-1 voor de Bothe boys en dat wordt in de tweede helft langzaam uitgebouwd. Af en toe is keeper Sven Wildeman ietwat ongelukkig en op een streep van Casper Lagendijk kan hij écht niks doen. Balletje breed van Cor Beers, Casper roept “laat maar” naar Aljan Vlijm en schiet hem dwars door het net. Wereldgoal uiteraard maarrrrrrrrr, hij riep zijn naam niet! Dus moest ik als zeer strenge doch rechtvaardige scheidsrechter dit doelpunt afkeuren, ondanks de smekende blikken van Casper. Gelukkig pakte hij na een minuut of 10 de draad weer op, maar scoren deed deze felle voetballer niet meer, hoezeer ik het hem ook gunde.

Uiteindelijk stond de teller op 7-2 voor de Bothe Boys onder andere door een mooi Lobje van Patrick Schäffer en dat was wel terecht.
Vooraf zoals gezegd naar uitgekeken, en dat maakten deze heren helemaal waar. Respectvol naar elkaar en dat maakt voetbal en fluiten zo mooi.

Hopelijk volgen er nog veel meer van dit soort partijen!!

Los Ballos
Dick van Leeuwen