DVS’33 Ermelo treft partner Vitesse in achtste finale

18 december 2021 23:30

Gelderland is in ieder geval verzekerd van een vertegenwoordiger in de kwartfinale van de KNVB Beker. Zaterdagavond werd DVS’33 Ermelo gekoppeld aan Vitesse. De geelzwarten zullen dan moeten aantreden in het reservetenue, want de wedstrijd wordt gespeeld in het Gelredome. Speeldata voor de achtste finales zijn 18,19 en 20 januari. De kwartfinales worden drie weken later gespeeld. De winnaar van Vitesse-DVS speelt dan al zeker uit. Gezien de korte voorbereidingstijd werd ook al geloot voor het thuisspeelrecht.

Zowel Dogan Corneille van Excelsior Maassluis als DVS-trainer Peter Wesselink hoopte op een koppeling van de twee resterende amateurverenigingen, want dan zouden de overlevingskansen het grootst zijn. Excelsior Maassluis mag echter de reis naar Amsterdam maken om in de Johan Cruyff Arena te dromen van een kwartfinale. “Daar hebben wij nog nooit verloren” grapte de oefenmeester van Excelsior Maassluis in zijn reactie.
Het balletje met de naam van DVS’33 Ermelo kwam als twee na laatste uit de koker, wat een uitwedstrijd tegen Vitesse opleverde. De Arnhemse profclub en DVS zijn partners, wat samenwerking in het opleiden van jeugdselectiespelers inhoudt. De Arnhemmers schakelde in de tweede ronde het Rotterdamse Sparta uit door na een 0-1 achterstand met 2-1 te winnen. Als deelnemer in het Europese voetbal kwam de club niet in actie in de eerste ronde. Afhankelijk van het besluit, of Tottenham Hotspur de vanwege corona uitgespeelde wedstrijd tegen Stade Rennais nog mag spelen, is Vitesse vooralsnog gekoppeld aan Rapid Wien. De Spurs kunnen de Arnhemmers nog uit het toernooi voor de Conference Cup houden, als zij het duel tegen de Fransen nog mogen spelen en winnen. Dan passeren zij Vitesse op doelsaldo. De Arnhemse club legde eenmaal beslag op de KNVB Beker, toen het in 2017 in Rotterdam met 0-2 van AZ won.

DVS bereikte de achtste finale, nadat het vrijgesteld was voor de eerste voorronde, omdat het zich in 20-21 al geplaatst had voor de eerste ronde. De thuiswedstrijd tegen Willem II werd toen gecanceld, omdat alle amateurverenigingen vanwege coronamaatregelen niet mochten spelen. In de tweede voorronde versloegen de geelzwarten oor eigen publiek Tweededivisionist Noordwijk door na de 2-2 de strafschoppen beter te nemen. In de eerste ronde ontvingen de Ermeloërs FC Eindhoven, dat na een 2-0 stand pas in de extra tijd tegen scoorde, 2-1. In het Land van Heusden en Altena won DVS met 0-2 van Hoofdklasser Achilles Veen. De wedstrijd werd bij die stand nog ruim een half uur gestaakt vanwege de mist, maar de historische plaatsing voor de achtste finale ging echter niet meer de mist in.