• DVS-TV & DVS-Video

  • Top-en Hoofdsponsors
  • Eerstvolgende wedstrijd
  • Verenigingsponsors
  • Snelkoppelingen
  • Maatschappelijk Partner
  • #WijZijnDVS

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!

Jong DVS Ermelo kwam, zag en overwon

19 november 2022 18:15


Afgelopen zaterdag en wel op 19 november 2022 liep ik tegelijkertijd op met een al wat ouder echtpaar uit Geldermalsen en wel richting het DVS-clubgebouw. Wij hadden die ijskoude zaterdagmiddag samen hetzelfde doel namelijk het bezoeken van de 2e Divisie D topper tussen DVS O23-1 en koploper DOVO O23-1. Dat aimabele oudere echtpaar wilden hun kleinzoon uit Veenendaal zien voetballen. Ondergetekende trok die middag als supporter aan het langste eind want DVS O23-1 behaalde een eclatante 3-0 thuiszege en werd daarmee virtueel koploper! Nu een impressie van het duel tussen DVS en DOVO.

Prima thuiswinst op koploper
Na een lange Covid periode en langdurige ziekteverzuim kregen veel spelersnamen van Jong DVS eindelijk een gezicht! Direct na afloop werd de thuiswinst uitbundig gevierd nabij de kleedcabine Van DVS. De staf van DVS O23-1 bestaande uit trainer/coach Ferry Hendrikse en zijn kompanen Pieter van der Bij (trainer), teammanager Wouter van Iersel en verzorger Cor Collé vlogen elkaar direct na het allerlaatste fluitsignaal van de dienstdoende scheidsrechter van blijdschap in elkaars armen. Teammanager Amos Muller had kennelijk andere verplichtingen. Jong DVS kwam, zag en overwon. De 3-0 thuiswinst was een voldongen feit!

Doelrijpe kansen
Met dat 3-0 verlies kwam de Veenendaalse formatie nog aardig goed weg want de thuisploeg verzuimde een aantal opgelegde mogelijkheden te verzilveren. Echt vlak voor het rustsignaal kreeg DVS al de kans om het duel definitief op slot te gooien, zich naar een 3-0 ruststand te voetballen maar DOVO ontsnapte door het oog van de naald!  Ook dat moment na een prima uittrap van de DVS-goalie Rik van Nuenen was mooi om te zien. Er volgde een aanname van Matijs Valstar en vervolgens schoot hij de bal in één beweging door op het doel van DOVO waarna diens inzet op de bovenlat uiteenspatte. Een voetbalmoment om van te smullen.

2.jpg

Stijn Schipper
Heerlijk om te zien hoe een Stijn Schipper zich manifesteerde hij was in mijn ogen heer en meester aan de bal. Ook het spel van de behoorlijk geblesseerd geweest zijnde Jimmy Lubbersen (foto) deed mij absoluut deugd. Dat gold ook zeker voor een Ryan Bons, voor elke trainer een zekerheid! Wat verzond Ryan op een bepaald moment een fraaie dieptepass om je vingers bij af te likken. Twee prachtige goals van Freek de Oude (foto), een speler die ik nu voor het eerst te zien kreeg. Ook die goal (de 2-0) van Matijs Valstar was fraai, het deed mij toch een heel klein beetje aan van Basten denken.

Goed bezig!
Ook de spelverrichtingen van een Owen Muller en een Roelf Oosterhoff deden mij goed, die knapen zijn alleen maar gegroeid in hun spel. Ook het spel van Joël Kramer beviel mij goed, wat een snelheid heeft die knaap. Kortom, Jong DVS kwam op mij over als een hecht team, spelers die heel veel voor elkaar doen. Ondergetekende zag soms hele fraaie voetbaldriehoekjes van de thuisploeg en DOVO kwam er eigenlijk niet aan te pas ondanks het feit dat zij vaak een mannetje vrij wisten te spelen. Bij het zestienmetergebied hield het eigenlijk wel op. De fraai in het wit gestoken DVS-doelman Rik van Nuenen kreeg eigenlijk maar weinig te doen.

Op naar Hoogland
Trainer/coach Ferry Hendrikse koos Stijn Schipper als Man off the Match en ondergetekende vond Ryan Bons een heel goede partij spelen. Het werd dus even flink nagenieten met elkaar maar vanaf komende maandag de focus volop het uitduel tegen Hoogland O23-1. In een komende vooruitblik meer nieuws over de ranglijst.

Aad van Schaijk.