DVS’33 Ermelo VR1 - Colmschate’33 VR1 (4-1)

23 november 2022 7:45

Op zaterdag 19 november stond er weer een thuiswedstrijd op de planning voor de geelzwarten. Na de overwinning op de koploper vorige week is het zaak dat DVS ook de punten weet te pakken tegen de nummer 8 van de ranglijst, Colmschate’33 VR1. Een ploeg met wisselende resultaten, die veel doelpunten tegen krijgt maar ook aardig wat doelpunten weet te scoren. Wat er verwacht kan worden is dus niet helemaal duidelijk maar DVS zal weer net zoveel energie moeten leveren als afgelopen week om tot een mooi resultaat te komen.

De basis bestaat uit de volgende 11 namen: Dana op het doel. Claudia, Erika, Melissa en Nanook spelen in de verdediging. Jill, Shanna (C) en Latisha vervullen de posities op het middenveld. Ilse, Hilde en Sifra starten voorin.

DVS begint slordig aan de wedstrijd. De rust aan de bal is ver te zoeken en dat zorgt voor veel onnodig balverlies. Toch is er in de 5e minuut al een doelpunt voor DVS. Latisha neemt een corner en Claudia weet deze goed geplaatste bal binnen te koppen, 1-0. Hierna gaat het spel op en neer. Zo belandt een voorzet van Shanna door de wind op de lat en aan de andere kant komt Colmschate er een keer gevaarlijk uit en dit levert direct een doelpunt op. Een voorzet vanaf de rechterzijde kan door een aanvalster van Colmschate binnen getikt worden, 1-1. De eerste helft is van DVS zijde onder niveau. Er wordt niet fel verdedigd en geschakeld en aan de bal krijgt DVS het niet voor elkaar om tot haar geliefde veldspel te komen. Met een 1-1 tussenstand gaan de ploegen de rust in.

De tweede helft komt DVS beter uit de kleedkamer. Achterin wordt er zorgvuldig rondgespeeld en op de linies ervoor wordt er veel meer bewogen. In de 56e minuut trapt de keepster van Colmschate de bal uit. Shanna schat de bal goed in en zet druk op de door de keepster ingespeelde linksback. Zij weet de bal te veroveren en geeft een pass op Hilde. Hilde kan uithalen wat de 2-1 oplevert voor DVS. Hierna lijkt het erop dat DVS door gaat drukken. Toch weet ze zichzelf niet te belonen. Aan de andere kant is het de scheidsrechter die Colmschate een penalty geeft omdat de spits van Colmschate in de 16 meter naar de grond gaat. Dana laat zien dat ze naast goed meevoetballen ook prima in staat is om een penalty te stoppen waardoor de stand 2-1 blijft. In de 80e minuut komt Loïs in het veld voor Nanook. Ook maakt Sifra plaats voor Anna en Ilse voor Eva. In de 84e minuut speelt Hilde zich sterk vrij bij de cornervlag en geeft ze de bal laag voor. Ilse kan de bal binnenschieten, 1-3. Daar blijft het niet bij want in de 88e minuut weet ook Anna een doelpuntje mee te pikken op assist van Latisha. Zo eindigt de wedstrijd in een 4-1 winst voor DVS.

(DVS’33 vrouwen 1 is weer te bewonderen in het geelzwart. Met dank aan de Boterlap en Café de Veluwe kan vrouwen 1 weer vlammen in nieuwe wedstrijdshirts.)

Het was vandaag de eerste helft ondermaats en dat kan DVS alleen haarzelf verwijten. Toch genoeg redenen om positief te zijn want de tweede helft herpakten de geelzwarten zich en dwongen ze de uiteindelijk ruime overwinning af. Op naar zaterdag. Dan wordt er afgereisd naar Hardenberg om het op te nemen tegen HHC vrouwen 1. Een ploeg waar vorig seizoen niet van gewonnen werd.