• DVS-TV & DVS-Video

  • Top-en Hoofdsponsors
  • Eerstvolgende wedstrijd
  • Verenigingsponsors
  • Snelkoppelingen
  • Maatschappelijk Partner
  • #WijZijnDVS

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!

Een WK vol verrassingen

24 november 2022 11:30


De woensdag van 23 november 2022 was er één vol met verrassingen. In de ochtenduren zag ondergetekende Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui en Sofyan Amrabat namens Marokko een punt afsnoepen van Kroatië. Genieten van o.a. Hakim Ziyech tegen Luka Modric. Even later zagen we onze kleinzoon Joas (6) heel kordaat zijn A-diploma behalen in Calluna. In het restaurant zag ik de eerste spelbewegingen tussen Duitsland en Japan.

Japan goed bezig!
Na de traktaties van opa en oma thuis het vervolg van Duitsland Japan. Zo rond de 73e speelminuut zien mijn vrouw en ik de Japanse goalie Shuichi Gonda drie spectaculaire reddingen verrichten en met deze sensationele acties houdt hij zijn team in de race. Sterker nog Japan weet via Ritsu Doan (o.a. PSV en SC Freiburg) en Takuma Asano (Vfl Bochum) de volle buit oftewel een 2-1 zege over de streep te trekken. Duitsland stond erbij en keer ernaar.

Een drukte van belang
In het restaurant oftewel het Sportcafé Calluna van John en Ria Schneider is het een drukte van belang en eenieder wordt op z’n beurt voorzien van zijn of haar bestelde hapjes en drankjes. Onze kleinkinderen Joas, Fleur en Lotte laten zich de chocomelk met slagroom en het ijs goed smaken en Joas ontgaat niets van Duitsland tegen Japan.

België
Het zal straks beslist wennen zijn een spiksplinternieuw zwembad zonder John en Ria Schneider. Men zal dit aimabele echtpaar zeker gaan missen. We gaan ons nu prepareren op Spanje-Costa Rica en België-Canada. Hopelijk genieten van o.a. Romelu Lukaku, goalie Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne en Eden Hazarëd. Mogelijkerwijs gaat Dries Mertens ook nog wat minuten maken. Naast Oranje is België ook mijn favoriete ploeg. We gaan het met elkaar beleven! Wat zal Joas van Schaijk goed slapen vannacht en ik denk dat de Duitse Bondscoach Hansi Flick nog wel een poos wakker zal liggen. Deze oud profvoetballer van SV Sandhausen, Bayern München, FC Köln en Victoria Bammental heeft voorlopig een hoop huiswerk te doen

Aad van Schaijk.