DVS'33 Ermelo JO15-1 ontmoet Vogido JO15-1 in Enschede - DVS'33 Ermelo
  • DVS-TV & DVS-Video

  • Top-en Hoofdsponsors
  • Eerstvolgende wedstrijd
  • Verenigingsponsors
  • Snelkoppelingen
  • Maatschappelijk Partner
  • #WijZijnDVS

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!

DVS'33 Ermelo JO15-1 ontmoet Vogido JO15-1 in Enschede

14 maart 2023 13:00


DVS’33 Ermelo wacht komende zaterdag een uitduel. De selectie van de DVS JO15-1 trainer/coach Casper Fennema en zijn stafleden Haci Akca, Johan Deurwaarder en Gijs Griffioen is op zaterdagmiddag 18 maart 2023 te gast bij Vogido JO15-1 in Enschede.

RKSV Vogido

RKSV VOGIDO is een amateurvoetbalclub uit de Overijsselse gemeente Enschede. De clubkleuren zijn zwart en blauw.  De voetbalclub VOGIDO werd op 20 juni 1931 opgericht. Het acroniem staat voor "Voor Ons Genoegen Is Dit Opgericht". De club is op dit moment de grootste voetbalclub in Enschede. De club is gevestigd in de wijk 'Het Wooldrik'. Het standaardelftal komt uit in de Tweede klasse zondag van het KNVB-district Oost (vanaf seizoen 2017/18).

Op papier gelijkwaardig

Het betreft aanstaande zaterdag een ontmoeting tussen de nummers acht en zeven uit de ONDER 15 ZATERDAG – 5e DIVISIE D VOORJAARS competitie. Beide teams ontlopen elkaar gezien de ontwikkeling op de ranglijst weinig in kracht en dat is natuurlijk een mooi uitgangspunt. In al die jaren heb ik heel veel clubs zien voetballen behoudens Vogido dus van hun slagkracht weet ik niets. Wat ik wel weet is dat het voetbal vandaag de dag niet makkelijker is geworden. Het is vele malen sneller geworden. Wat heet! Het tempo ligt soms heel hoog.

2.png

Nostalgie

In mijn voetbaltijd had ik maar één paar zwarte voetbalschoenen, maar nu moeten sommige voetballers elke vijf/zes maanden nieuwe schoenen hebben. Iedereen wil natuurlijk ooit in de Arena, De Kuip of in het Philips Stadion voetballen. De tijd dat wij als jongeren van Vlaardingen naar bijvoorbeeld Excelsior Rotterdam fietsten ligt al heel ver achter ons. Soms had je zelfs ook nog een maatje achterop je bagagedrager.

Jan Bouman en Sjaak Roggeveen

Ons rolmodel was bijvoorbeeld de heel veel scorende spits Jantje Bouman van Fortuna Vlaardingen of Sjakie Roggeveen van o.a. CVV, DHC Delft, Holland Sport, FC Den Haag en Excelsior. Bij ons in de buurt was ook goalie Jan van Beveren (foto) heel populair! Jan van Beveren (foto) stond tussen de palen bij VV Emmen, Sparta Rotterdam, PSV Eindhoven en in het verre Amerika stond Jan van Beveren onder de lat bij Fort Lauderdale en de Dallas Sidekicks. Jan Bouman speelde voor Fortuna Vlaardingen, Sparta en Willem II.

Middelen tot verbetering van spelers

Ook die voetbaltijd ligt al ver achter ons. De DVS JO15-1 trainer/coach Casper Fennema (foto) maakt o.a. gebruik van een video analyse systeem. Casper kan putten uit een breed scala aan technisch-tactische middelen en werkt ongetwijfeld nauw samen met andere DVS-trainers.

Interviews

Eerdaags interview ik in het kader van het 90- jarig bestaan van DVS’33 Ermelo een tweetal spelers van DVS JO15-1 en ik zal hen zeker vragen naar hun favoriete rolmodellen. Zaterdag lekker voetballen bij en tegen de JO15-1 jeugd van Vogido. Casper, Haci, Johan en Gijs zullen ongetwijfeld met een ‘Masterplan’ op de proppen komen, zoals dat zo mooi heet. Aan de DVS-spelers de taak één en ander goed in te vullen.

Op naar Enschede

Het duel bij- en tegen Vogido JO15-1 staat op de wedstrijdrol voor zaterdag 18 maart. Aanvang: 13:30 uur. Het duel zal gefloten gaan worden door scheidsrechter Dhr. F. Kano-Tarah. U bent van harte welkom op het Sportpark Het Wooldrik gelegen aan de Tegelerweg 66, 7535 CJ in ENSCHEDE. Beide jeugdteams wensen we een hele fijne en sportieve voetbalzaterdag toe!

Aad van Schaijk.