Bijna 90 jaar DVS: Deel 13 - DVS'33 Ermelo
  • DVS-TV & DVS-Video

  • Top-en Hoofdsponsors
  • Eerstvolgende wedstrijd
  • Verenigingsponsors
  • Snelkoppelingen
  • Maatschappelijk Partner
  • #WijZijnDVS

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!

Bijna 90 jaar DVS: Deel 13

24 mei 2023 18:00


Ondergetekende is verzot op oude zwart-wit foto’s. Zo kreeg ik onderlaatst een foto uit mijn geboortejaar 1950 onder ogen. Een foto m.b.t. werkzaamheden aan boord van de Vlaardingse motortrawler VL 153 met de naam ”Liesje en Rutger”. Drie jongvolwassenen die visnetten aan het repareren waren. Vlaardingen is voor mij nog altijd een soort thuis. Uiteraard ben ik best gecharmeerd van Ermelo, maar op ’t Hoofd in Vlaardingen kijk ik liever naar het stromende water van de Maas dan naar de bossen in en rond ons dorp.

Foto’s en wat ontmoetingen op DVS

Zoals gezegd heb ik affiniteit met foto’s. Zo heb ik o.a. een leuke foto in bewaring die ooit gemaakt is op 2 mei 1964. Destijds een donkere en koele (max 11,6°C) dag zonder zon. De lucht was geheel bewolkt, er was een matige wind (3 Bft) met vrij krachtige windstoten, tot 35 km/u (5 Bft). Op die foto is o.a. onze oud-eerste elftalspeler Jan Bosch te zien. Hij werd die dag glorieus kampioen met de C-junioren van HHC Hardenberg. Jan Bosch staat daar samen met zijn voetbalmaatje Jan Streuer op de foto.  Jan Streuer (Losser, 6 mei 1951) is een bekende voormalige profvoetballer. Jan Streuer speelde als linksbuiten en als middenvelder, voor achtereenvolgens FC Twente, FC Groningen, MVV, FC Utrecht en het Belgische KRC Harelbeke. Na zijn actieve carrière was Jan Streuer als hoofd scouting en manager voetbalzaken in dienst van Vitesse en werkte hij als directeur scouting bij Sjachtar Donetsk. Vanaf 2020 is hij technisch directeur bij FC Twente.

3.png

De straatvoetballer Cruijff

Ook bezit ik een oude sfeervolle zwart-wit foto die ooit ergens gemaakt is tussen 1955 en 1958. Daarop zijn twaalf rasechte straatvoetballertjes te zien onder wie een nog piepjonge Johan Cruijff. Geknield links van Johan zie je zijn iets oudere broertje Henny Cruijff. Johan is veruit het kleinste ventje op die foto en uiteraard heeft Johan de bal bij zich.

4.png

Willy van der Kuijlen

Theo Aalten maakte ook ooit een prachtige foto van Willy van der Kuijlen op de DVS-tribune. Een bescheiden, stille man uit Helmond met lieve ogen. Heel anders dan Wim Kieft die op diezelfde dag als begeleider van een PSV-junioren team in één van de dug-outs op ons hoofdveld zat. Toentertijd bijna niet benaderbaar en in mijn ogen zelfs een tikkeltje hautain.

Martin Koeman en Albertus van Santen

Nee, dan Martin Koeman, de oud-voetballer van o.a. VPV Purmersteijn, KFC, Blauw-Wit, GVAV, FC Groningen en sc Heerenveen en natuurlijk de vader van Ronald en Erwin Koeman. Gedrieën oftewel Martin Koeman, Albertus van Santen en ondergetekende voerden ooit bijzonder leuk gesprekken met elkaar over voetbal en het opvoeden van kinderen. We stonden dan heerlijk uit de wind te kletsen nabij veld twee en van de toen gespeelde voetbalwedstrijd zagen we bitter weinig. Albertus en Martin zijn helaas niet meer onder ons maar ik bewaar hele warme herinneringen aan dit aimabele duo.

1.png

Patrick Verhoef

Op DVS kom je vrij veel mensen tegen uit de sportwereld. Gisteravond en wel op maandagavond had ondergetekende een heerlijk voetbalgesprek met de DVS-voetballer Patrick Verhoef (foto). Een knaap met de nodige ambitie en volgens mij een goede en positieve kijk op voetbal. Samen genoten we van de DVS JO18-1 training o.l.v. Robert-Jan Van Wiggen en Dennis Temmink op het hoofdveld. Een hoop onderwerpen werden door Patrick en ondergetekende aangesneden. We hadden het bijvoorbeeld over de nog niet zo lang geleden overleden hersteltrainer Harm Greving uit Leusden. Dhr. Greving staat o.a. bekend als de ontdekker van profvoetballer Donny van de Beek (Ajax, Manchester United en Everton) en heeft hem jarenlang begeleid en getraind. Bovenal heeft Greving zich ingezet als trainer bij voetbalvereniging Veensche Boys. Zou dat op termijn geen leuke job voor Patrick Verhoef kunnen zijn?

Ondergetekende heeft heel wat staan kletsen met Harm Greving terwijl hij doordeweeks aan de slag was met o.a. Donny v.d. Beek, Gino Dekker en Mark Bouman (centrale verdediger bij SDC Putten). Hier of daar moet ik nog de nodige aantekeningen hebben liggen die ik ooit optekende in gesprek met Harm.

Okke Looijen

Afgelopen maandagavond was het smullen van de training van DVS O14-1 o.l.v. Okke Looijen. Ondergetekende telde maar liefst 9 voetbalvaders nabij de dug-out. Stuk voor stuk allemaal voetballiefhebbers.

Foto geschoten in Enschede?

Nog even iets over die foto waar de broertjes Cruijff op staan. Die foto zou wel eens in Enschede gemaakt kunnen zijn tijdens een logeerpartij bij Arend v.d. Wel. De jongen linksboven zou een Vogido voetbalshirt dragen. RKSV VOGIDO is een amateurvoetbalclub uit de Overijsselse gemeente Enschede. De letter staan voor "Voor Ons Genoegen Is Dit Opgericht". Diezelfde jongen steekt zijn tong uit naar de fotograaf. Wat een rakker!

Uitzoeken

Eerdaags moet ik toch toch nog eens de vele foto’s selecteren en kan ik er menigeen mee blij maken.

Aad van Schaijk.