DVS’33 Ermelo besluit seizoen thuis tegen Hoek - DVS'33 Ermelo
  • DVS-TV & DVS-Video

  • Top-en Hoofdsponsors
  • Eerstvolgende wedstrijd
  • Verenigingsponsors
  • Snelkoppelingen
  • Maatschappelijk Partner
  • #WijZijnDVS

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!

DVS’33 Ermelo besluit seizoen thuis tegen Hoek

25 mei 2023 10:45


DVS’33 Ermelo sluit zaterdag 27 mei het seizoen af met een thuiswedstrijd tegen hsv Hoek. De Zeeuws-Vlamingen verloren net als de geelzwarten hun vorige competitiewedstrijd, maar hebben nog altijd een theoretische kans op de derde periodetitel. Voor de Ermeloërs is die definitief verkeken, zodat het inderdaad de laatste wedstrijd van het seizoen is. Zowel DVS als de blauwwitten konden in hun vorige wedstrijd onvoldoende energie leggen om de opponenten, die nog om lijfsbehoud vochten, te verslaan. Voor de equipe van Stevan de Geijter en Jaap de Vries is het te hopen, dat het de vertrekkende spelers en stafleden een waardig afscheid biedt voor eigen publiek. De wedstrijd, die om 14:30 uur begint, staat onder leiding van dhr. H.C.A. Michielsen uit Chaam.

Uitzwaaien
Hsv Hoek was nog niet helemaal uitgeschakeld is in derde periode. De achterstand op Sparta Nijkerk bedraagt drie punten, terwijl het doelsaldo van de Zeeuws-Vlamingen +5 is tegen +9 van de oranjehemden. GVVV is de naaste belager van de Nijkerkers met een punt minder. Daarnaast hopen nog drie concurrenten met een beter doelsaldo dan de blauwwitten op die prijs.
De Zeeuwen ontvingen DVS in december met 26 punten uit 16 wedstrijden, terwijl de wisselvallige eerste periode met 17 uit 12 was afgesloten (twee punten minder dan de geelzwarten). Zij hadden drie punten minder dan de Ermeloërs voor de eerdere ontmoeting dit seizoen met DVS en de wisselvalligheid was er nog niet uit. Rik Impens was de grote man in dat duel. Hij scoorde de openingstreffer en de 2-1 ondanks het Ermelose veldoverwicht. Lars Huber had daartussendoor nog gelijk gemaakt. Na de nipte voorsprong voor de thuisclub halverwege schoot Sylvio Hage zijn ploeg nog net binnen een uur voetbal naar een comfortabele 3-1, wat ook de eindstand werd. Daardoor kwam hsv Hoek in punten weer naast de Ermeloërs.
Liefst 33 doelpunten vielen er in de vier volgende wedstrijden van hsv Hoek, maar de wisselvalligheid bleef. FC Rijnvogels vertrok met 2-3, Barendrecht hield de punten op “De bongerd met 5-4, titelkandidaat GVVV won op “Denoek” met 4-7 en hsv Hoek boekte een 3-5 zege in Rijssen. Vervolgens nam men met 1-2 de winst mee bij Ter Leede, maar vertrok SteDoCo een week later met 0-2 weer met de buit uit Hoek. Daarna werd Sportlust’46 met 4-0 ruim verslagen en liet men VVOG met 3-4 met lege handen. ASWH werd ook in Zeeuws-Vlaanderen ruim met 3-0 verslagen, maar DOVO hield de poet met 1-0 weer op “Panhuis”. Tegen ACV bleek na de 1-4 ook thuis geen kruid gewassen, maar op “De Bosk” was men met 1-3 weer te sterk voor Harkemase Boys. Thuis tegen rkav Volendam werd het een nipte 3-2.
De kansen waren nog aanwezig in de derde periode, toen sv Urk afgelopen zaterdag op bezoek kwam. De bezoekers beseften het belang van die wedstrijd beter dan  hsv Hoek, kregen veel ruimte en namen een 0-1 voorsprong. Steve Schalkwijk maakte prachtig gelijk, maar sv Urk ging desondanks met een 1-2 voorsprong rusten, nadat het nog diverse mogelijkheden onbenut had gelaten. Dat gold ook na de hervatting, maar de 1-3 werd nog wel gemaakt. Vervolgens schoot Artuur Zutterman de aansluiting binnen, waarna er pas druk op de tegenstander werd gezet. De gelijkmaker viel niet meer. Ondanks de 2-3 bleef hsv Hoek met 50 uit 33 de Ermeloërs een punt voor en in de derde periode zelfs twee. Dat geeft nog een minieme mogelijkheid op deelname aan de nacompetitie voor promotie.

Exc_DVS_broe.jpg
Benjamin Roemeon had in de laatste uitwedstrijd van DVS tegen Excelsior'31 zijn gebruikelijke tomeloze inzet, maar het leidde niet tot een goed resultaat voor de Ermeloërs. Foto: Theo Aalten.
DVS was voor een prijs al uitgespeeld na de matige vertoning op “De Koerbelt” in Rijssen. Het lukte afgelopen zaterdag in Rijssen ook niet om degradatiekandidaat Excelsior’31 over het randje te duwen. De nummer voorlaatst was veel gretiger, kreeg ook alle ruimte en leidde halverwege al met 3-0. De vijf wissels ten spijt, kwam DVS niet meer dichterbij en verliet “De Koerbelt” uiteindelijk met een 4-0 nederlaag. Met 49 uit 33 staat het nog wel achtste. Dit laatste duel wordt een uitzwaaiwedstrijd voor de vertrekkende spelers en stafleden. De goalies Daan Huiskamp en Piotr Gorczyka, Stijn Schipper, Matijs Valstar. Omar El Ghazouani, Nassim El Ablak en Ali Akla verlaten de club. Ook de stafleden Stevan de Geijter, Jaap de Vries en Pascal Jansen vertrekken. Ook hsv Hoek zal uitgezwaaid worden als tegenstander, want met de regionale indeling van de twee derde divisies met ingang van komend seizoen is het niet waarschijnlijk, dat de twee clubs bij elkaar in komen.
 
 
Hsv Hoek meest prominent in Zeeland
Toen in 1950 HSV werd opgericht, was het de bedoeling, dat er meerde takken van sport bedreven zouden worden, maar voetbal domineerde. Hsv Hoek werd vanaf de 90-er jaren de meest prominente club van de provincie. Het hoogste platform werd in ’89 beklommen (een jaar later dan DVS, maar dat niveau kon nog niet vastgehouden worden. Dat lukte wel na het kampioenschap in ’92, waarna de club tot ’11 op het hoogste podium acteerde. In het laatste jaar van de 1e klasse als hoogste pakte hsv Hoek de titel in ‘B’, zodat met sv Urk en Scheveningen om het algeheel zaterdagkampioenschap gestreden mocht worden. Die titel kwam aan de Noordzeekust terecht. In de volgende veertien seizoenen als Hoofdklasser kon dat succes niet herhaald worden, maar de vierde plaats in ’10 was goed genoeg voor promotie naar de nieuwe Topklasse. Die status hield men op “Denoek” slechts een jaar vast om het opnieuw te proberen in ’14-’15. Terwijl DVS kampioen werd van de Hoofdklasse C, degradeerden de Zeeuws-Vlamingen weer. De nacompetitie bracht hsv Hoek in ’18 naar de Derde Divisie, waar meteen een periodetitel veroverd werd, maar promotie naar de Tweede Divisie zat er nog niet in. DVS en hsv Hoek bouwden vanaf ’92 in zes jaargangen (waarvan twee coronajaren) een gemeenschappelijke historie op en speelden achtmaal tegen elkaar. De balans is met vier Ermelose overwinningen, twee gelijke spelen en twee overwinningen voor Hoek in het voordeel van DVS. Dat zal het ook na vandaag nog zijn.

DVS_Hoek_qvee_2122.jpg
Quincy Veenhof maaktein de vorige thuiswedstrijd van DVS tegen hsv Hoek de laatste treffer van de wedstrijd en bepaalde de eindstand op 4-0. Dat betekende een goede start voor de uiteindelijke succesvolle derde periode. Foto: Theo Aalten.

De Hoekse sportvereniging Hoek is misschien wel rijp voor een fusie met andere regionale clubjes, maar de “bovenstroming” rond de A-selectie neigt naar zelfstandigheid. De jeugdafdeling heeft zich onder de naam HPC’16 wel verenigd met vv Philippine, maar daar zal vooralsnog weinig doorstroming naar de hoofdmacht uit voortkomen.
Sportpark Denoek heeft een hoofdveld met kunstgras en twee bijvelden. De club trekt sponsors uit de wijde omgeving. Hoek oefent een grote aantrekkingskracht uit op spelers uit het nabijgelegen België. Dat heeft niet met de accommodatie te maken, maar met de manier van voetballen. De “Hollandse School” met opbouw van achteruit wordt door veel Belgen geprefereerd boven de ‘lange halen’ in de eigen landsstreek. Liefst 17 spelers van de 24 hebben de Belgische nationaliteit tegen 5 Nederlanders. Een Afghaan en een Albanees complementeren de selectie. Voor komend seizoen wil de club ook weer een tweede elftal optuigen. Trainer Quincy Rombout volgde in de loop van dit seizoen Ongena op, maar heeft niet de vereiste papieren en zal volgend seizoen opgevolgd worden door Maxime Decraene. Hij komt over van de provinciale eersteklasser Eendracht Zele. De selectie blijft merendeels in tact. Een aantal spelers mag uitzien naar een nieuwe club. Voor volgend seizoen is verdediger Lars Wantens van Eendracht Aalst aangetrokken.
Nadat hsv Hoek vorig seizoen vv GOES verloor als tegenstander, krijgt het komende jaargang Kloetinge erbij.

hsv_hoek_2223.jpg
Hoek nam vorige week al afscheid van het thuispubliek. Hier gaat de selectie op de foto met de ballenjongens en -meisjes. Site: hsv  Hoek
 
Programma Derde Divisie 27 mei (34e speelronde; 11e ronde derde periode):
Nadat de titelrace in de vorige ronde beslist is, vallen in de slotronde de overige beslissingen. GVVV weet zich al verzekerd van deelname aan de nacompetitie door overname van de periodetitel van kampioen ACV, maar kan ook direct nog de derde periodetitel grijpen. Sparta Nijkerk is de eerste gegadigde om de derde periode te winnen. Voor ASWH is er een wonder nodig om de nacompetitie voor handhaving te halen. In punten kan men nog gelijk komen met de slechtste herkanser, maar dan moet er nog een immens verschil in doelsaldo overwonnen worden. De drie clubs boven ASWH azen nog op de veilige plek van rkav Volendam.
ACV-ASWH: De Assenaren zetten in de vorige ronde de kroon op het werk, nadat de enige concurrent voor het kampioenschap steken liet vallen. In de eerdere ontmoeting op “Schildman” was ACV al aan de ongekende ongeslagen reeks begonnen, toen het daar met 0-3 won. ASWH moet er maar op rekenen, dat de thuisclub die ongeslagen reeks van 24 wedstrijden niet laat onderbreken en zwaait het seizoen uit met een overwinning.
Barendrecht-GVVV: Dit wordt een bizarre patstelling voor de thuisclub, die de derde plaats bezet. Winst voor de Bongerd-bewoners betekent, dat de derde periode definitief niet bij de runner-up terecht komt en dan geeft die derde plek geen recht op overname. Bij een gelijkspel is er een theoretische mogelijkheid, maar dan moet Sparta Nijkerk verliezen en mogen de overige concurrenten ook niet winnen. Anderzijds kan die derde periodetitel nog steeds bij de roodwitten terechtkomen bij winst, een nederlaag van Sparta Nijkerk en dan is het nog afwachten, wat de concurrenten doen, die alle drie een minder doelsaldo hebben. Op “Panhuis” kreeg Barendrecht met 2-5 niets te veel. GVVV gaat zich sparen voor de nacompetitie en laat de punten in de Rijnmond.
Sv Urk-SteDoCo: De bezoekers doen bij een nederlaag van Sparta en GVVV nog mee in de derde periode, maar dan is het doelsaldo bepalen. Sv Urk is veilig en wil voor eigen publiek natuurlijk nog wel presteren. SteDoCo bezit meer kwaliteit en dat gaat op “De Vormt” zichtbaar worden met een overwinning voor de roodzwarten. Eerder wonnen de Hoornaars ook al met 2-1.
FC Rijnvogels-Excelsior’31: De Rijssenaren boekten eerder na lange tijd weer eens een overwinning tegen de promovendus uit Katwijk a/d Rijn; 2-1. Een nieuwe zege zou de Tukkers wel eens uit de brand kunnen helpen. FC Rijnvogels bezit echter te veel mentaliteit en kwaliteit om de punten weg te geven. Temeer omdat er nog een minieme kans is op de derde periode en dan zou het seizoen echt af zijn. Excelsior’31 zal op “De Kooltuin” tussen hoop en vrees leven en afhankelijk zijn van de resultaten bij de concurrentie om zo nog de nacompetitie te kunnen halen.
Rkav Volendam-Sportlust’46: Bij een zege kan de debuterende thuisclub zich definitief veilig spelen. De eerdere ontmoeting werd afgelast vanwege trieste omstandigheden bij de oranjehemden. De inhaalwedstrijd op “Cromwijck” werd met 3-0 gewonnen door de Woerdenaren. Sportlust’46 laat een wedstrijd niet lopen; ook niet nu er niets meer op het spel staat. Ook rkav Volendam is dan voor direct lijfsbehoud afhankelijk van de clubs eronder.
Staphorst-Sparta Nijkerk: Met de eerdere 2-1 thuiszege zetten de Nijkerkers langzamerhand de weg omhoog in. Ondanks dat er in de derde periode nog wel puntverlies geleden werd, kan het nog een succesvol seizoen worden voor de oranjehemden. Met winst op “Het Noorderslag” is het feest voor Sparta. Staphorst legt echter nog steeds veel eer in de wedstrijden, zoals ook in de vorige wedstrijd bij SteDoCo, dus makkelijk gaat het niet worden. De ploeg van Eric Speelziek heeft het momentum echter gevonden en gaat dat niet meer verliezen.
DOVO-Ter Leede: De Veenendalers hebben het vijandelijke doel in de laatste twee wedstrijden al meermaals gevonden en wil in de slotwedstrijd van de reguliere competitie de juiste vorm vinden voor de nacompetitie. DOVO wil er met een zege meer van maken dan de eerdere bloedeloze 0-0 op “De Roodemolen”. Ter Leede moet vrezen, dat het niet van de directe degradatieplaats af komt.
Harkemase Boys-VVOG Harderwijk: Kunnen de groenwitten na de nederlaag tegen de kampioen de opleving weer een vervolg geven? De Friezen vochten zich op “De Strokel” met een 0-2 zege langzaam omhoog en zijn nu veilig. Harkemase Boys zal de competitie graag besluiten met een zege. Met de juiste mentaliteit kan VVOG echter winnen op “De Bosk” en dan maar hopen op puntverlies voor rkav Volendam.