In Memoriam Jacob Anko Sterenberg 1938-2023. - DVS'33 Ermelo

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!

In Memoriam Jacob Anko Sterenberg 1938-2023.

28 juni 2023 15:30


Bij onze DVS familie beter bekend als Jaap Sterenberg. Jaap heeft in het vrijwilligers werk veel betekend voor DVS én de KNVB. Bij DVS was hij in de vorige eeuw bekend als leider onder de passende naam Stefacs genoemd naar de succesvolle trainer Kovacs in de begin jaren 70. Jaap wilde er op sportief gebied wat van maken en was vasthoudend!

Verder was Jaap heel actief als scheidsrechter en heeft hij door zijn gedrevenheid enkele KNVB onderscheidingen mogen ontvangen. Jaap was ook actief in het organiseren van de jaarlijkse zaalvoetbal avonden op s’ Heerenloo. Wat hebben de kinderen en bewoners en deelnemers altijd genoten! Ja, mede dankzij Jaap.

Dan is Jaap vanaf de 3e zaterdag 1968 zeer actief geweest met trimclub Keep Fit. U ziet ze iedere zaterdag wel rond 8.30 uur in die gele shirtjes als de oudere generatie mannen gaat rekken en strekken en lopen in het bos of de Groevenbeekse heide. Jaap zat in het dagelijksbestuur van Keep Fit en zorgde iedere week voor een korte nieuwsmail aan de mannen met nieuwswaarde en op zijn Jaaps en dat kon luchtig maar ook indringend zijn. Voor zijn verdiensten werd Jaap door de 30 Keep Fit leden tot ere-secretaris benoemd. Zo kennen we ook een ere-voorzitter binnen Keep Fit in de persoon van Gert Klaassen. Geeft aan hoe belangrijk het is dat vrijwilligers dna ook wordt doorgegeven aan volgende generaties. 

Jaap, een markant man en lid is heengegaan en zoals verwoord: het is goed zo en rust nu maar Jaap! 

DVS'33 Ermelo zal Jaap missen, maar ook zijn kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen en verdere familie. We wensen jullie allen sterkte ook als het gemis voelbaar wordt! 

 

Namens bestuur DVS'33 Ermelo 

Aart Goossensen, voorzitter 

Klik hier voor de rouwkaart