DVS'33 Ermelo JO8-3 maakte er weer een voetbalfeestje van - DVS'33 Ermelo

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!

DVS'33 Ermelo JO8-3 maakte er weer een voetbalfeestje van

17 september 2023 10:45


Afgelopen vrijdagochtend was ik even een uurtje op DVS en ik trof daar één en al bedrijvigheid aan. Het zonnetje wierp al gul een bijna verblindend schijnsel op onze fraaie DVS-tribune. Voetje voor voetje bewoog ik mij via die betonnen trap naar boven en vanaf dat punt had ik een prachtig uitzicht op een groep fanatiek sportende scholieren van het naburige Groevenbeek.

Een gezellig geheel

Tsjonge, wat heeft DVS toch eigenlijk een fraai sportcomplex. Het oogt allemaal heel ruim, weidser dan bijna overal elders en dat laatste beweer ik uiteraard met een vette knipoog. Ook op de nog hele vroege zaterdagochtend van 16 september 2023 als ondergetekende op weg is naar veld 3 waar onze 7-jarige kleinzoon een wedstrijd met DVS JO8-3 tegen SDC Putten JO8-1 speelt geniet we met volle teugen. Overal voetballende jeugd en heel veel belangstelling van ouders. Samen een heel dynamisch en gezellig geheel.

Andy v.d. Hoek en zijn collega’s

Ook op deze mooie voetbalzaterdag gonsde het werkelijk van de voetbalactiviteiten. Her en der ijle geluiden van scheidsrechters fluitjes. De heren A. Landman, K. van Norden, A. Goossensen, E. Maat, S. Wildeman en R. Vermeer zijn al druk in de weer. Ja, wat zou een voetbalwedstrijd zijn zonder een scheidsrechter of een spelleider? Op veld 3 heeft de DVS JO8-3 spelleider Andy v.d. Hoek het heel druk want met de regelmaat van de klok wordt er gescoord door de spelers van SDC Putten. Andy volgt het spel op de voet en laat de jeugd lekker z’n gang gaan. Je kunt duidelijk merken dat het team uit Putten al een tijdje langer voetbalt dan de spelers van DVS JO8-3 maar het plezier is er bepaald niet minder om, integendeel.

Prima inzet DVS JO8-3

Dylan Dijkstra, Finn Ham, Jesse Klaassen, Kaylee Mulder, Hugo van Nieuwenhuizen, Joas van Schaijk, Viggo van Steeg en Joselynn Trap gaan met elkaar voor elke bal en geven nooit op en hun inzet wordt uiteindelijk beloond met een fraaie doelpunt van  Jesse Klaassen. Bijna zeker weten dat er één van Jesses knieën aan te pas kwam. Tijdens de penaltyreeks gaf Jesse dat ad ook heel duidelijk aan.

1.png

Hugo en Bertus van Nieuwenhuizen

Uiteraard genoot ik als opa van Joas van Schaijk maar ook bijvoorbeeld een Hugo van Nieuwenhuizen gaat ook steeds beter spelen. Zou Hugo soms familie zijn van de befaamde oud DVS 1-speler Bertus van Nieuwenhuizen (foto)? Het zou zo maar kunnen!

Geweldige penaltyreeks!

Gaandeweg werd voor de DVS JO8-3 trainer/coach Tim Ham duidelijk dat Joselynn Trap ook heel goed keepen kan en dat de overige spelers van DVS ook wel degelijk kunnen scoren. De penaltyreeks verliep voor zowel DVS als SDC Putten gewoonweg uitstekend! Joselynn had twee keeper keepersgeluk, de inzet van SDCP spatte twee keer uiteen op de bovenlat! Elke speler van DVS werd bij het nemen van de strafschop flink aangemoedigd en dat penaltyschieten werd dus al met al een waar voetbalfeestje! Op 30 september wacht DVS JO8-3 een uitwedstrijd tegen Zwart-Wit’63 JO8-1 in Harderwijk.

Aad van Schaijk.