Scheidsrechter Ramon Vermeer druk in de weer - DVS'33 Ermelo

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!

Scheidsrechter Ramon Vermeer druk in de weer

18 september 2023 9:00


Vandaag een beetje eerbetoon aan de bij DVS’33 Ermelo bekende scheidsrechter Ramon Vermeer (jeugdfoto). Gisterenochtend ontmoette ik Ramon in de altijd sfeervolle Ontvangstruimte van DVS. Ramon had op die stralende zaterdag van 16 september 2023 maar liefst bijna vier te fluiten wedstrijden voor de boeg! Ga er maar aan staan! DVS 15-2-Batavia’90 15-1, DVS 17-4-SDVB 17-3, DVS 17-5-Unicum 17-4 en de eerste helft van het toch niet alledaagse duel tussen DVS 10 en het Duitse Blau Weiss Assee Ü40!

Ramon en DVS JO8-3 goed bezig 

Ondergetekende had op de vroege zaterdagochtend plaats genomen op de nog natte groene strook tussen veld 2 en veld 3 en kon dus zodoende zijn kleinzoon Joas namens DVS JO8-3 en scheidsrechter Ramon Vermeer aan het werk zien tijdens het duel DVS 15-2-Batavia’90 15-1. Je kon duidelijk zien dat Ramon inmiddels over de nodige ervaring beschikte, hij zette dat boeiende jeugdduel volledig naar zijn hand. Uiteindelijk mocht Ramon 4 treffers noteren voor DVS en 3 stuks voor Batavia’90. Ongetwijfeld moet het Ramon ook opgevallen zijn dat met namen de nummer 7 van DVS JO15-2 een puike wedstrijd voetbalde. Wat een drive!

Uitslagen

Ramon noteerde een 0-2 nederlaag voor DVS 17-4 tegen SDVB 17-4 en onder zijn leiding zag hij DVS 17-5 en Unicum 17-4 met 2-2 tegen elkaar gelijk spelen. Ook deze duels werden prima afgewerkt.

Kers op de taart!

Daarna de kers op de taart oftewel het vriendschappelijke duel tussen DVS 10 en het Duitse Blau Weiss Assee Ü40 dat uiteindelijk uitmondde in een spannende 6-5 zege voor DVS! DVS’33 Ermelo 10 wist een 3-4 ruststand om e buigen in een uiteindelijke winstpartij. Scheidsrechter Ramon Vermeer nam de eerste speelhelft voor zijn rekening en de bijna 80- jarige collega-scheidsrechter Jan Dooijewaard floot de tweede helft. Beurtelings namen Jan en Ramon plaats onder de lat bij DVS 10. Namens de Ermelose formatie scoorde Martin Bergsma (foto) maar liefst 4 keer!

1.png

Gino Vince Dekker 

Tussen al de bedrijven door vertrouwde Ramon mij ook het bericht toe dat de oud DVS-voetballer Gino Vince Dekker weer terugkeert op het oude nest en gaat voetballen voor DVS 10. Welkom Gino! Al met al een drukke dag voor scheidsrechter Ramon Vermeer. Aan de koffietafel in de Ontvangstruime sprak Ramon zich ook nog uit over bepaalde spelregels; o.a. hoe te handelen bij ‘aanvallend hands’ en Ramon brak ook een lans voor zuivere speeltijd. Meer over Ramon, de rol van de scheidsrechter en zijn team DVS 10 kunt u straks lezen in het grote DVS Kerstinterview!

Rein Raven

DVS bofte dus op zaterdag 16 september ontzettend met het weer want vandaag werd min of meer de herfst ingezet met urenlang regen. Een mooie gelegenheid om de spierpijn in Ramon zijn beide benen te laten herstellen. Op de valreep kreeg ik via Ron van Delen ook nog mee dat de DVS-speler Rein Raven gisteren zijn bruiloft vierde in De Muzenhof. Namens DVS van harte gefeliciteerd! Ook het bruidspaar had gisteren geluk met het weer. Tot een volgende keer.

Aad van Schaijk.