DVS'33 Ermelo JO18-1 ontvangt zaterdag het nog ongeslagen Be Quick 1887 - DVS'33 Ermelo

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!

DVS'33 Ermelo JO18-1 ontvangt zaterdag het nog ongeslagen Be Quick 1887

18 september 2023 13:00


Afgelopen zaterdag op 16 september 2023 ging DVS’33 Ermelo JO18-1 voor de competitie op bezoek bij Waterwijk asc JO18-1. Het werd uiteindelijk een wedstrijd die de betrokken spelers niet snel zullen vergeten. DVS JO18-1 leed in Almere een forse nederlaag. Achteraf had het doelgemiddelde van koploper Waterwijk asc een graadmeter kunnen zijn van de kwaliteit van de koploper uit de ONDER 18 ZATERDAG - DIVISIE 5 D NAJAAR’S competitie. Inclusief de thuiswinst op DVS JO18-1 bedraagt het doelgemiddelde van Waterwijk asc nu maar liefst 24 doelpunten voor en 0 doelpunten tegen uit 3 gespeelde competitiewedstrijden. Het is zaak komende week deze uitnederlaag als het ware weg te trainen en vooral revanche op zichzelf te nemen in het thuisduel tegen Be Quick 1887 JO18-1.

Een lastig uitduel

Op voorhand wist DVS JO18-1 dat men een hele lastige uitwedstrijd tegemoet zou gaan. Doordeweeks werd nog wel een oefenwedstrijd gespeeld op dinsdagavond 12 september tegen VVOG O19-1 waar men tevreden over kon zijn, dat duel eindigde immers in 3-3.

Aardig van start in Almere

In Almere begon DVS JO18-1 wel aardig, Waterwijk werd wel gevaarlijk maar de Ermelose formatie hield zich staande. Zolang mogelijk de nul houden en in de wedstrijd blijven was ook het uitgangspunt. Na ongeveer een kwartier voetballen kregen men toch de 1-0 tegen uit een hoekschop. Daarna bleef DVS maar verdedigen, liep men ook ver naar achteren maar konden we de doelpunten niet voorkomen. In de rust keek DVS JO18-1 tegen een 4-0 achterstand aan.

De tweede helft

In de tweede helft speelde men meer naar voren en in het tweede gedeelte, kwamen we ook meer tot voetballen maar namen we ook veel risico door 1-op-1 achterin te spelen. Natuurlijk leuker om naar te kijken maar in de omschakeling en door persoonlijke fouten liep de score tenslotte wel behoorlijk op. Het beeld bleef net als in de eerste helft hetzelfde; Waterwijk de betere partij met de meeste kansen en een stuk balbezit die uiteindelijk leidde naar een 11-0 overwinning.

2.png

Vooruit kijken luidt het parool!

Uiteraard knap lastig om hier positieve punten uit te halen voor de Ermelose spelersgroep maar voor nu is het vooral belangrijk om weer vooruit te durven kijken. Tegen een team als koploper Waterwijk JO18-1 kan dit gebeuren als je je probeert te meten met je tegenstander. Spanning, angst, persoonlijke fouten, allemaal punten die men met elkaar kan bespreken en waar men van moet leren. Aan DVS’33 Ermelo JO18-1 als team de taak om dit niet nog een keer te laten gebeuren en goed toe te werken naar het duel tegen Be Quick 1887.

Nog ongeslagen

Onze gast van zaterdag wist haar tot nu toe gespeelde 2 competitieduels allebei te winnen. Men versloeg op 9 september WV-HEDW JO18-1 met 3-2 en er was op 2 september de 2-3 uitwinst op csv Apeldoorn JO18-1. Kortom. Ook deze tegenstander is nog ongeslagen.

Welkom in Ermelo                                                                                                   

Het duel tegen deze formatie uit de provincie Groningen staat te boek voor zaterdag 23 september 2023. Aanvang: 12:30 uur op het hoofdveld. Dit competitietreffen staat onder leiding van Scheidsrechter Dhr. J. Otten. Vanaf deze plek heten wij de staf en de spelersgroep van Be Quick 1887 JO18-1, de dienstdoende scheidsrechter en alle toeschouwers van harte welkom aan de Ermelose Sportlaan. Dat men met elkaar een onderhoudend jeugdduel tegemoet mag gaan.

Jan Betten

Vlak voordat DVS JO18-1 naar Almere vertrok kreeg ondergetekende mee dat DVS JO18-1 Jan Betten als teammanager in de armen mocht sluiten. Een feit waarop ik mij verheug oftewel een voortzetting van onze jarenlange samenwerking.

Aad van Schaijk.