Rondje langs de velden Derde Divisie A: 5 - DVS'33 Ermelo

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!

Rondje langs de velden Derde Divisie A: 5

18 september 2023 0:00


Opnieuw is er bovenin stuivertje gewisseld. Na speelronde 5 slaagden twee promovendi er niet in om de directe degradatieplaatsen over te doen. Natuurlijk ging het voor de betreffende clubs ook om om met een goed gevoel de tweede kwalificatieronde voor de KNVB Beker in te gaan.

DVS’33 Ermelo-sv Kampong: De geelzwarten hadden eigenlijk niet veel problemen met sv Kampong. Via een 2-0 ruststand lag er na de 3-0 in de tweede helft een grotere voorsprong in het verschiet. In plaats daarvan werd de debutant uit Utrecht in het zadel geholpen. De Domstedelingen kwamen nog terug tot 3-2, maar daarmee was het kruit ook wel op en had de ploeg van Patrick Loenen zelfs nog mogelijkheden om de marge weer op twee te brengen. De eerste driepunter was dus een feit. DVS klom met 5 uit 5 (5-9) naar de twaalfde plaats. Kampong werd door de Ermeloërs gepasseerd en staat nu met 3 uit 5 (6-8) net een plaats onder de geelzwarten.
Lees hier het verslag op de site van DVS en bekijk hier de samenvatting op DVS-TV
 
IJsselmeervogels-sc Genemuiden: De bezoekers verdedigden de koppositie bij de gedoodverfde kampioenskandidaat en werden al heel vroeg op hun wenken bediend met een 0-1 voorsprong. Dat overkwam de “Vogels” al in elke voorgaande wedstrijd en alleen in Staphorst werd dat niet hersteld. In de andere drie wedstrijden wel en ook nu stond er halverwege een 2-1 stand op het scorebord. De promovendus uit de Tapijtstad liet zich er niet door van de wijs brengen en zocht direct na de hervatting naar de gelijkmaker. Die viel ook snel. Gezien het spelbeeld was dat ook een terechte eindstand. Door de 2-2 moest sc Genemuiden met nu 11 uit 5 (12-4) de koppositie loslaten, volgt nu op twee punten en zag zich ook gepasseerd door een nieuwe runner-up. Met 10 uit 5 staat IJsselmeervogels nu zesde.

Sv Urk-VVSB: De thuisclub deelde voor deze wedstrijd de koppositie, maar kon die niet consolideren. De bezoekers waren voetballend de hele wedstrijd beter en namen ook een voorsprong. De voormalige eilandbewoners bogen dat echter om in een 2-1 voorsprong. De meer dan terechte gelijkmaker bleef niet uit en daarna zagen beide clubs nog een treffer geannuleerd worden vanwege buitenspel. Met 11 uit 5 (12-7) hield sv Urk gelijke tred met sc Genemuiden. VVSB voegde dankzij het tweede punt uit de vijf duels (8-13) twee clubs met een punt minder onder zich.

Harkemase Boys-vv Hoogeveen: Voor de Drentse debutant werd het een kansloze missie op “De Bosk”. De blauwwitten zijn nog niet gewend aan de intensiteit van de Derde Divisie en hadden weinig in te brengen tegen de Friezen. Als er dan ook nog eens verdedigend gefaald wordt, kan de score hoog oplopen. De Harekieten hielden het op 4-0, de doelpunten verdeeld over beide helften, beschaafd. Met 13 uit 5 (11-4) is Harkemase Boys nu alleen koploper. Hoogeveen draagt met 1 uit 5 de rode lantaarn.
Klik hier voor het verslag en de samenvatting van Hoogeveen-TV op de site van vv Hoogeveen

Eemdijk—usv Hercules: Voor rust hadden de Utrechters een licht veldoverwicht, na de hervatting een wat groter. De stugge “Diekers” stonden echter geen doelpunten toe, zodat het duel op “De Vinken” op een 0-0 leek uit te draaien. Eemdijk besliste in de extra tijd anders en zijn na de 1-0 met 12 uit 5 (9-8) de runner-up.

FC Rijnvogels-rkav Volendam: De Katwijkse “Vogels” hadden die tweede plek kunnen bezetten, maar toonden voor rust te weinig lef en kwamen op een niet onterechte achterstand. Met meer energie werd dat in de tweede helft deels goed gemaakt, maar meer dan een gelijkspel zat er niet in. Daardoor blijft FC Rijnvogels met 10 uit 5 (10-6) naast IJsselmeervogels. Met 2 uit 5 ( 5-9) bleef rkav Volendam VVSB op doelsaldo voor.

ODIN’59-HSC’21: De Haaksbergers leken het winnen na een goede competitiestart wat verleerd en kwamen op “Assumburg” opnieuw op achterstand. De groenwitten slaagden er in de tweede helft in om orde op zaken te stellen en wonnen met 1-3. Daardoor klom HSC’21 met 11 uit 5 (11-6) weer naar de vijfde plaats met een achterstand van twee punten op de lijstaanvoerder. Met 1uit 5 (3-13) bleef ODIN’59 de hekkensluiter op doelsaldo voor.

DEM-Sparta Nijkerk: Een niet toegekende strafschop motiveerde de thuisclub tot een grotere dadendrang. Na enkele kansjes werd het op slag van rust 1-0. Daarmee moesten de bezoekers na de hervatting wel komen, deden dat ook en kregen mogelijkheden. Als dan de meest uitgelezen kans nog niet benut wordt, wordt het moeilijk. En weer op het scheiden van de markt scoorden de Beverwijkers weer. Door de 2-0 (10-6) kroop rkvv DEM met 8 uit 5 ten koste van de Nijkerkers het linker rijtje in. Sparta Nijkerk viel daar juist uit en staat met 6 uit 5 (8-10) nu elfde.

DOVO-Staphorst: De thuisclub, die tot nu toe chronisch kansen miste, was nu in de openingsfase uitermate effectief en scoorde tweemaal. De bezoekers kregen niet eens minder kansen en zetten na rust aan voor een beter resultaat. In plaats daarvan schoten de Veenendalers de wedstrijd in het slot. Door de 3-0 schoof DOVO met 7 uit 5 (7-4) weer tegen het linker rijtje aan. Met 3 uit 5 (4-11) houdt Staphorst vier clubs onder zich, maar zakte wel een plaatsje.