Jong DVS’33 Ermelo blijft ongeslagen - DVS'33 Ermelo

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!

Jong DVS’33 Ermelo blijft ongeslagen

18 september 2023 17:00


Na twee competitierondes te hebben gespeeld, stond in de derde match een kraker op het programma. De trotse koploper kreeg, in wederom een thuiswedstrijd, een tegenstander van naam op bezoek. Op het zonnig sportpark Sportlaan was vv. Katwijk de opponent.

De Katwijkers hadden voorafgaand aan dit duel nog 0 punten in bezit en de mannen van Hendrikse/Van der Bij wisten dat deze tegenstander er dus alles aan ging doen om te winnen. En dat bleek de waarheid als een koe!

Katwijk liet de bal aan de geel/zwarten over en zorgde voor een compact veld. Jong DVS was zoekende naar de vrije man en had daar moeite mee. In een te laag tempo wist men de vrije man maar mondjesmaat te vinden. Toch, zo’n tien minuten na het eerste fluitsignaal, kreeg de razendsnelle Jarno Westerman een dot van een kans. Hij passeerde zijn tegenstander, trok naar binnen en schoot een houdbare bal voor de Katwijkse goalie. Niet veel later, was het Lars van Wetering die de score had moeten openen. Op een loepzuivere voorzet van Joram Bakker moest Van Wetering scoren, maar liet dit na. In de counter die daarop volgde, was het voor vv. Katwijk direct raak. Een bittere pil voor de ploeg uit Ermelo. Deze 0-1 gaf Katwijk nieuwe energie en dat werd kort na de 0-1 ook beloond. Een vrijwel identieke situatie, alleen nu vanuit een vrijebal, werd het doel getroffen en mocht doelman Milo de Man voor de tweede keer de bal uit het netje pakken. Gedurende het eerste bedrijf kreeg DVS’33 maar geen vat op hun eigen spel en ondanks het vele balbezit, werden er geen echte kansen meer gecreëerd en werd de rust behaald met een 0-2 achterstand.

original-6BFC9A7A-82C8-4EB7-9506-4D7A6B421813.jpeg

De thee had kennelijk goed gedaan, want in de tweede helft kwam Jong DVS gretig uit de kleedkamer. Wederom hetzelfde beeld, DVS kreeg de bal Katwijk die de linies compact hield. Toch was er tactisch iets veranderd en werd er sneller vooruit gevoetbald én de vrijeman werd vaker gevonden. Met de energie van invaller Patrick Verhoef en de tomeloze werklust van Julian Schuur, kwam er nieuw elan. Kane Splinter verhuisde naar de linkerkant en Katwijk werd steeds meer onder druk gezet. Splinter, die zijn tegenstander even te snel af was, was meteen bepalend voor de eerste goal. Met een uitstekende voorzet op Lars van Wetering, werd de aansluitingstreffer binnen geschoten! 1-2 en met nog 30min. te gaan, kreeg Jong DVS het momentum. Dat werd ook meteen omgezet in de 2-2. Wederom was het Van Wetering die scoorde. Een afgeslagen corner kwam voor de voeten van Van Wetering en die schoot onberispelijk hard binnen, 2-2! Met nog 20 minuten op de klok dacht iedereen bij DVS dat ze erop en erover gingen. Dat had ook gekund, maar de muur van vv. Katwijk hield stand. De pijp was leeg aan beide kanten en mondjesmaat werden er aan beide kanten speldenprikjes uitgedeeld, waarbij Katwijk misschien wel de grootste kans kreeg. Maar Milo de Man bleek wederom een grote sta in de weg voor de Katwijkers, waardoor de goed leidende scheidsrechter na 95min. affloot.

original-CAA771F7-B1AC-403A-A198-85505239FD5D.jpeg

Er had misschien meer ingezeten, maar met 2-2 mogen de mannen van Jong DVS trots zijn. Ze lieten zien te beschikken over een staaltje mentaliteit en dat gaat ze nog ver brengen! Volgende week staat de wedstrijd tegen Olympia Haarlem op het programma. Bij winst weet Jong DVS één ding zeker, ze blijven dan koploper.