O18 en O23 - DVS'33 Ermelo

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!

O18 en O23

Schaduwelftallen (O23 en O18)
Bij DVS'33 Ermelo wordt gewerkt met een elftal van onder 18 jaar. Tevens wordt gesproken over een elftal van onder de 23 jaar. Het doel van het spelen van wedstrijden door deze selectie elftallen is de volgende:

 1. Het versoepelen van de overgang tussen de leeftijdsgroepen en bij O23 zeker het wennen aan het seniorenvoetbal van het niveau A- en B-selectie;
 2. De ontwikkeling van het individu ten einde uiteindelijk de stap te maken naar de A-selectie van DVS’33 Ermelo;
 3. Het verhogen van de mentale weerbaarheid;
 4. Het verhogen van de fysieke weerstand;
 5. Het verhogen van tactische kennis per team en per individu.


Verantwoordelijkheden
De Coördinator Opleiding van DVS heeft de eindverantwoording over de beide Schaduwteams. Hij belegt aan het begin van het seizoen een bijeenkomst met het kader dat betrokken is bij het team van O23 of van O18, om de werkwijze uit te leggen. Dan wordt er ook een spelerslijst samengesteld die als uitgangspositie geldt voor de teamsamenstelling. De Coördinator Opleiding stelt in overleg met de betrokken coaches de selectie voor het team samen. Hij heeft hierin indien nodig de beslissende stem. De assistent-trainer van de A-selectie verzorgt de coaching en wedstrijdbegeleiding, mogelijk in samenwerking met de coach van de B-selectie of het JO19-1 elftal.

Schaduwelftal O18 en O23
Uitgangspunten
Voor de wedstrijden van het schaduwelftal onder de O18 en O23 wordt er uitgegaan van het volgende:

 1. Deze wedstrijden hebben als doelstelling dat de ontwikkeling van het individu voorop staat. Voor de spelers van O23 is er een belangrijk accent dat deze wedstrijden belangrijk zijn om uiteindelijk de stap van de JO19-1 en de B-selectie naar de A-selectie te kunnen maken.
 2. Het schaduwelftal O18 en O23 speelt vier wedstrijden voor en twee wedstrijden na de winterstop.
 3. In het team van O18 spelen spelers van met name de JO19-1 (1e-jaars) en JO17-1. Er kunnen ook spelers van de JO19-2 (1e-jaars) en JO15-1 worden uitgenodigd.
 4. In het team van O23 spelen spelers uit de JO19-1, de B-selectie en de A-selectie. Het is belangrijk om ook twee dispensatie (dus oudere) spelers met ervaring toe te voegen om de spelers in het veld te begeleiden.
 5. In overleg met de hoofdtrainer kan er besloten worden een A-selectiespeler extra op te stellen die speelminuten moet maken (terugkomst van blessure of bij een schorsing bijvoorbeeld).

Werkwijze
Met betrekking tot deze wedstrijden gelden de volgende aandachtspunten: De Coördinator Opleiding neemt het initiatief om samen met de trainers het elftal samen te stellen. Dat zal gebeuren op de donderdagavond voor de wedstrijd van maandag. Mutaties worden aan hem en aan de coach van de wedstrijd doorgegeven. In overleg met de trainers kan er een aparte doelstelling aan de wedstrijd worden gekoppeld. Spelers die uitgenodigd worden spelen minimaal een halve wedstrijd mee. Keepers spelen ieder een halve wedstrijd en verzorgen de warming up bij elkaar mogelijk in overleg met de keeperstrainer.

Coaching/begeleiding
O18: (Trainer JO19-1 of JO17-1, leider JO19-1/JO17-1, grensrechter, verzorger)
De trainers van de JO19-1 en JO17-1 verzorgen de coaching van O18. De leiders van de JO19-1 / JO17-1 verzorgen de overige zaken zoals:

 1. kleding
 2. inspeelballen
 3. thee in de rust
 4. regelen grensrechter en verzorging.

O23: (Trainers B-selectie leider B-selectie, verzorger, grensrechter)
De trainers van de B-selectie verzorgen de coaching van O23, de leiders van de B-selectie verzorgen de overige zaken zoals:

 1. kleding;
 2. inspeelballen;
 3. thee in de rust;
 4. regelen grensrechter en verzorging.


Wedstrijdzaken
Ook in het seizoen 2017-2018 doet DVS mee aan de competitie Midden Nederland voor Beloftenteams. In een poule van vier ploegen wordt er een hele competitie afgewerkt op een aantal dinsdagavonden. Na deze poulewedstrijden plaatsen de nummers 1 en de beste nummers 2 zich voor het vervolg. De thuiswedstrijden worden gespeeld op veld 1 om 20.00 uur.

De wedstrijdsecretaris regelt voor O18 zes thuiswedstrijden. Drie en drie na de winter. De tegenstanders zijn JO19-1 teams van hoofdklasseniveau.

JO16, JO14 en JO12.
In het seizoen 2017-2018 worden er ook wedstrijden gespeeld met de samengestelde teams JO16, JO14 en JO12.

Evaluatie
Na iedere wedstrijd wordt er door de Coaches en de Coördinator Opleiding kort geëvalueerd. Daarbij zijn de overige Trainer/coaches van de spelers van harte welkom.