F-pupillen zaterdag, F1, Hoofdklasse 01

8 november 2014 8:45

DVS'33 F1 klasse beter dan Groen-Wit'62 F1

De uitwedstrijd van zaterdag 8 november 2014 bij Groen Wit begint om 08.45 uur met een lekker zonnetje. Langs het veld is het best fris maar de jongens hebben er zin in.  Na de aftrap van Groen-Wit gaat DVS F1 er vol voor.

Er wordt goed druk gezet en dit resulteert al snel in een aanval met een schot op doel van Siem. De keeper staat niet te slapen en heeft hem klemvast. DVS heeft er zin in en gaat weer in de aanval. Een nieuwe kans doet zich voor met een schot van Abdi... net naast.

In de 7e minuut krijgt DVS een corner die genomen wordt door Nills. Een mooie voorzet voor het  doel, Bij de tweede paal kopt Abdi hem met veel kracht in de touwen, 0-1. Het spel speelt zich vooral af op de helft van Groen-Wit. DVS blijft lekker in de aanval, er wordt goed samen gespeeld. Schot op doel van Siem net op de lat.

De verdediging die bestaat uit Tim, Nills, Niels Janse en Jaron houdt de bal goed op de helft van de tegenstander. Hierdoor kan er goed druk  gezet worden voor het doel van Groen-Wit,  door de aanvallers Daan, Abdi, Siem  en Walid. Dan heeft  Groen-Wit een aanval met een schot op doel. Ruim naast. Keeper Ewout schopt de bal ver uit naar voren en vindt daar Siem. Die neemt de bal goed aan, dolt een speler uit, schiet op doel 0-2 in de 17e minuut. Groen Wit wil ook wat doen en gaat in de aanval met een schot op doel, redding van Ewout. Er wordt lekker over en weer gevoetbald tot de scheidsrechter fluit voor de rust.

In de rust wordt er kort geëvalueerd en gezegd dat er goed wordt overgespeeld. Ze moeten zo verder gaan. Aftrap voor DVS. Groen-Wit wil nu en gaat in de aanval en krijgt een corner. Deze bal komt voor het doel. Ewout zit er goed bij. Ewout schiet uit en bal komt bij Daan die een mooie aanval opzet over links. Uiteindelijk komt de bal bij Nills die opstoomt naar het doel en schiet op het doel in de lange hoek, 0-3 in de 25e minuut.

Er wordt goed gevoetbald en DVS houdt de controle. In de 32ste  minuut bouwt DVS van achteruit via Jaron en Walid de aanval op. Met goed samenspel komt de bal bij Siem die tekent voor de 0-4 .

DVS lijkt de voorsprong goed te vinden en laat Groen-Wit wat meer voetballen. In de 35e minuut krijgt Groen-Wit een vrije trap 10 meter voor het doel. Een hard schot laag in de hoek:  1-4. Keeper Ewout had geen zicht op de bal vanwege de muur.

Nu DVS weer, ze gaan gelijk in de aanval. In de 39e minuut krijgt DVS een vrije trap die genomen wordt door Nills. Hij legt de bal breed naar Tim die schiet op lat, de bal komt weer bij Nills en die knalt, hard in de kruising 1-5. De aftrap wordt genomen door Groen-Wit, maar het is al tijd. de scheids fluit af.

Een goede pot voetbal die verdiend wordt gewonnen. De strafschoppen worden goed genomen en keeper Ewout weet maar liefst 5 van de 9 stafschoppen te keren.

Volgende week de topper thuis tegen naaste concurrent Unicum F1 dat met een gelijk aantal punten maar een iets beter doelsaldo een plaatsje boven ons staat.