Unicum F1

F-pupillen zaterdag, F1, Hoofdklasse 01

15 november 2014 9:00

Dennis Liibaan

De topper tegen Unicum begint vandaag om 09.00 uur. Op dit vervroegde tijdstip kan in ieder geval keeper Ewout van de partij zijn. Kijkend naar de stand, en de ervaring vorig jaar met F2, leert ons dat dit team van Unicum volledig gelijkwaardig is. Het belooft dus een spannend potje te worden... en dat wordt het!

De vonken vliegen er vanaf in de eerste helft. Dit blijkt wel uit de 3-4 tussenstand met rust. De supporters genieten en krijgen het er warm van op deze frisse zaterdagochtend.

Maar nog even terug naar de voorbereiding op dit duel. Nadat iedereen keurig op tijd aanwezig is, dit is bijna een unicum..., kijken we nog even terug op vorige week. De uitwedstrijd tegen Groen-Wit werd door prima samenspel en hard werken netjes gewonnen. Als DVS F1 dit vandaag opnieuw kan doen ligt de weg naar de felbegeerde tweede plaats in de Hoofdklasse open. Maar we hebben thuis nog niet eerder gewonnen, zou het vandaag lukken.... de spelers lijken scherp en werken een prima korte warming up af.

Het begin is ook goed. Er word direct druk gezet door onze aanvallers waardoor de opbouw van Unicum wordt verstoord. Dit levert ook direct kansen op.
Unicum is gewoon een heel goede ploeg en onze verdedigers hebben hun handen meer dan vol.

In de 3e minuut krijgen we een corner. Resultaat van het vroege storen. De indraaiende bal van Siem wordt niet goed verwerkt en verdwijnt bij de tweede paal in het doel, 1-0.
DVS blijft sterk maar in de 9e minuut verdwijnt een zondagsschot van Unicum achter Ewout, 1-1. Dit doelpunt lijkt voor de nodige onrust en onzekerheid te zorgen achterin. Binnen 10 minuten loopt Unicum onverwachts en geheel onnodig uit naar 1-4. Het ene doelpunt nog mooier dan het ander maar verdedigend ziet DVS er niet goed uit.

Maar DVS knokt zich terug in de wedstrijd. Nu lijkt iedereen weer wakker en bij de les. Dit leert een corner op die nu door aanvoerder Nills heel knap wordt ingedraaid, 2-4. DVS drukt door en het schot van Siem dat via de lat terug komt wordt door Walid snoeihard in de kruising geschoten... 3-4 en voor Walid zijn eerste doelpunt voor de F1, en wat voor een.

In de rust blijkt er voldoende energie in het team te zitten. Eignelijk zouden ze het liefst meteen weer van start gaan, op jacht naar de gelijkmaker.

In de tweede helft is DVS F1 duidelijk de betere ploeg en creert enkele goede kansen. Achterin hebben Niels, Jaron, Nills en Tim de boel goed op orde en keeper Ewout laat er niets meer door.

Voorin zorgen Siem, Abdi, Daan en Walid voor het nodige gevaar maar een doelpunt bijft uit. Unicum weet nog wel een keer te scoren en zo eindigt dit spannende duel in 3-5. Felicitaties aan Unicum!

Ook de penalties eindigen gelijk om nog maar eens te onderstrepen dat deze teams erg aan elkaar gewaagd zijn. We kijken nu al uit naar de terugwedstrijd in Lelystad.

Volgende week opnieuw een zware dobber voor DVS F1. Naaste concurrent Robur et Velocitas F1 uit Apeldoorn komt op bezoek. Hoogste tijd voor de eerste winstpartij in Ermelo.