15 november 2014 11:00

Na 2 hele goede partijen tegen Zeewolde en Hierden moesten de jongens en meisje van de C3 afgelopen zaterdag tegen het hooggeplaatste SDVB C3 voetballen. Naar aanleiding van de stand wisten we dat ze veel scoren en weinig tegendoelpunten oplopen. Nou dat klopt dus. Voor mij was dit team met kop en schouders het best voetballende team waar we als C3 tegen hebben gevoetbald.

Helemaal compleet`, en onder leiding van de vader van Lieke vertrokken we naar Barneveld, met 16 man dus, niet iedereen top fit maar iedereen wilde wel voetballen. Helemaal ongeschonden en verre van fit kwamen we niet met 16 thuis.

Eerste helft, kunnen nog redelijk tegenhouden.
Sterker, we staan met rust slechts met 2-0 achter en de doelpunten zijn door ons echt kado gegeven met een grote roze strik eromheen. Als leider wordt je daar trouwens niet echt vrolijk van maar dat terzijde. SDVB speelde heel verzorgt voetbal en zoals Luuk het ook goed zei in de rust, “we kunnen nooit een duel winnen want dan is de bal al verder gespeeld” Ja inderdaad speelde de tegenstander voetbal zoals ik dat graag zie. Weinig lopen en een hoge balsnelheid. Goede inspeel passes en goede aannames en dan gaat voetbal echt heel eenvoudig. En toch hielden we redelijk goed stand. Natuurlijk moest Rijk regelmatig handelend optreden maar daarvoor hebben we hem ook. Nadim en later Julian moesten regelmatig corrigeren wat ze voortreffelijk deden maar ook zij kunnen niet alles rechtzetten. In de 5de minuut ging het even heel knullig fout na een ingooi (hebben we het niet over gehad afgelopen week en in de voorbespreking?!?!) en een goed team als deze tegenstander maakt dat genadeloos af. In de 11de minuut veroorzaken we een domme en totaal overbodige penalty tegen 2-0!! En dat is echt heel erg jammer. SDVB had verder niet zoveel voetballende kansen. Wij ook trouwens niet, euhm, geen enkele zelfs. We zijn wel eens tot een aanval gekomen, zelfs een cornertje hier en daar meegepikt maar om nu te zeggen dat we recht op een doelpunt hadden, nee!
Inmiddels was Lieke in het veld gekomen maar na een duel om de bal kreeg ze een vervelende tik op de toch al pijnlijke enkel en was het na een paar minuten al weer over en uit. Een heel vervelend moment voor Lieke maar ook voor de rest van het team. Even leek het erop dat het niet bij Lieke zou blijven want ook Jelle, Niels en een paar jongens van SDVB hadden zo hun verzorging nodig maar zonder gevolgen.
In de 23ste minuut kreeg de tegenstander nog een uitgelezen kans op de 3-0, weer een penalty en nu kon er gediscuteerd worden of hij te gemakkelijk was gegeven, feit is de speler werd geduwd, licht weliswaar maar hij kreeg een duw. Gelukkig dacht de penalty nemer er ook zo over want sportief schoot hij de bal een metertje naast zodat we met een 2-0 rust de kleedkamer opzochten.

Tweede helft kansloos gebeuren.
In de rust wisten we goed aan te geven wat het verschil was tussen SDVB en onszelf. En eigenlijk vol goede moed stapten we het veld in. De eerst fase na rust was ook goed. Er zat veel passie en strijdlust in het team en er werd goed afgejaagd, we speelden naar voren en zelfs op de helft van de tegenstander. Helaas was de eindpass niet nauwkeurig zodat we niet echt tot kansen kwamen maar het gaf wel vertrouwen totdat in de 7de minuut na rust een razendsnelle counter roet in het eten gooide 3-0 en 2 minuten later werden we volledig weggetikt 4-0. Dat deed de deur dicht. Jongens die de afgelopen wedstrijden veel hadden gespeeld kregen nu hun wissel tijd zodat de jongens die wat minder aan voetballen zijn toegekomen wat langer konden spelen maar het mocht allemaal niet baten. SDVB scoorde nog 5x en wij zijn niet één keer gevaarlijk geweest, zelfs niet eens bij de 16 meter lijn.
Een fikse oorwassing 9-0 verliezen maar de tegenstander was ook gewoon een maatje te groot.

Gewoon met vertrouwen rustig verder voetballen
Ik heb slechts 1 advies, uithuilen niet te lang stil staan en gewoon volgas op naar de volgende wedstrijd en laten zien dat dit "niet" ons niveau was en dat we veel beter kunnen. Goed en scherp trainen, komt het allemaal goed. Helaas zal het, verwacht ik, zonder wat vaste krachten kunnen zijn maar dat zien we de komende week wel weer.