22 november 2014 9:00

Hendrik Rozendaal B1

Vandaag mochten ze tegen de buren, de jongens van F4!
Het onderaan in de ranglijst bungelend Horst F5 kwam op visite. Dat moest dan toch een makkie worden… .
Daar leek het ook sterk op toen Milan al in de 2e minuut zich door de verdediging van Horst wurmde en afrondde met een mooi doelpunt. Toen vervolgens in 11 e minuut, ook nog het mooie goede voetbal van F4 zichtbaar werd in de prachtige voorzet van Roel en daardoor Milan zijn tweede mooie doelpunt kon scoren stond het wel vast: Horst moest toch kunnen worden opgerold… .
Het was toch wel een vreemde gewaarwording, vermoedelijk vooral voor de begeleiders en ouders, dat de oranjehemden 2 minuten later gewoon tegen scoorden. En ja, het was toch ook al wel opgevallen dat die keeper van Horst heuse keepersduiken kon maken.
Toen Mik pas in de 20 ste minuut de 3-1 maakte was het idee ’dit wordt een makkie’  inmiddels omgeslagen in ‘we moeten aan het bakkie’.
Natuurlijk waren er excuses te bedenken. Tobias, de draver en ballenafpakker was in een dierentuin een belangrijk feest aan het vieren, Abel ‘het slot op de deur’, hij was er wel maar in belabberde toestand, Dide, raakte maar niet opgewarmd in dat doel, sterker nog  enigszins verkleumd begon hij aan de tweede helft. Maar in de sport en ook in de F-jes gelden er geen excuses.

Gelukkig speelde Mike, als stofzuiger achterin, een dijk van een wedstrijd. En gelukkig liet Bart in de 6e minuut zien dat ook hij in de spitspositie doelpunten kan maken. 4-1
Drie minuten later echter maakte Horst met een prachtig schot via onderkant lat en keeper haar tweede doelpunt. 4-2.
Bijna werd het 4-3 zelfs. Pfff… . Aan de zijlijn ontwikkelde er zich wat spanning in de onderbuiken. Er ontstond wat ongeduld ook.

Tot in de 36 ste minuut lieten de jongens van F4 hun  begeleiders en ouders wachten op hun bekende ‘5 minuten in de tweede helft’.  In de laatste 5 minuten van de wedstrijd legde Jonne, Roel en Mik er voor hun F4 toch nog gewoon drie in! Hierdoor werd het toch nog een mooi uitslag 7-2. De doelpunten waren mooi,  maar…  ‘Horst een makkie’ was het zeker niet.

Bij de penalty’s deden de jongens zoals hun aanhang van ze gewend was.