Assist: Tim Adam

F-pupillen zaterdag, F1, Hoofdklasse 01

22 november 2014 9:00

Dennis Liibaan

Het is nog maar 8:30 als er vanuit kleedkamer 4 een hoop lawaai komt. Praatjes voor 10 hebben onze jongens en er wordt veel gelachen. Het is duidelijk dat Tim, Wahlid, Siem, Abdi, Ewout, Daan, Niels en Nills veel zin hebben in deze wedstrijd. Jaron moeten we helaas missen vandaag. In de kleedkamer worden de jongens toegesproken door Gert-Jan en Gijs.  De jongens krijgen de opdracht om dit keer de 3 punten thuis te houden. Dit zou in theorie moeten lukken, aangezien de tegenstander in de ranglijst net boven ons staat.

Het belooft dus een spannende wedstrijd te worden en opgetogen vertrekken de jongens en toeschouwers naar het veld. Daar aangekomen zien we de tegenstanders. Deze ogen fysiek sterk en fit.

De jongens doen de warming-up, de bal gaat rond en Ewout word ingeschoten. Niets staat de jongens in de weg om een mooie wedstrijd te gaan spelen. Dan geeft Ewout aan dat hij steken in zijn zij heeft. Het is nog even spannend of hij wel kan keepen. Dat is een tegenvaller, want we kunnen onze sterke keeper toch eigenlijk niet missen vandaag. Ewout, de bikkel en tevens aanvoerder voor vandaag besluit het toch te proberen.  De scheidsrechter geeft aan te willen beginnen, de handen worden geschut en de posities worden ingenomen. Klaar voor de start af!

Robur zet vol de aanval in en komt gelijk met een actie over rechts voor ons doel, maar schiet in het zijnet. Oke, die zijn wakker, dus moeten ook wij op scherp! De tegenstander is inderdaad fysiek sterk en onze jongens zijn een beetje aan het aftasten hoe ze deze jongens moeten bespelen. Ze zijn duidelijk aan elkaar gewaagd en het beginspel oogt een tikkeltje rommelig. Siem en Abdi gaan voor de 1e aanval, maar helaas wordt deze onderbroken en is Robur alweer onderweg naar ons doel, daar stopt Nills de aanval. Gelijk volgt er een aanval van Daan die Wahlid inspeelt die vrij voor de keeper komt, maar echt nét naast schiet! Pff spannend! De keeper van Robur speelt een lange bal die onderschept wordt door Tim, die pingelt wat links en rechts en speelt af naar Wahlid, maar helaas wordt deze afgekapt door de verdediging van Robur.  We worden sterker en als de keeper van Robur een slappe bal uittrapt kan Daan deze oppakken, maar helaas wordt hij direct omringt door de tegenstander.

Er wordt goed overgespeeld door onze jongens  en er komen verschillende aanvallen via Tim op Siem, van Niels richting Daan, maar ook de tegenstander laat de bal goed rondgaan. Dan is het even spannend als de tegenstander vol in de aanval gaat, maar gelukkig weet Nills met een mooie kopbal de bal weg te werken. De 1e corner van de wedstrijd is voor Robur.  Ook dit keer staat de verdediging op scherp en wordt er niet gescoord. Ingooi voor Robur, goed gestopt door Tim en wederom volgt er een corner voor Robur. De wedstrijd wordt nu al iets te lang op onze helft gespeeld en dat bevalt onze jongens en toeschouwers niet. Na alle corners  is de rust er weer als Ewout de bal in handen krijgt en een mooie uittrap verzorgt richting Siem. Siem kan direct doorlopen richting doel. Siem bereidt zicht voor op een schot, haalt uit en wordt gestopt door de keeper, deze heeft de bal niet klem en stuitert terug, direct voor de voeten van Daan. Helaas schiet hij over. We zijn weer  op de helft van de tegenstander en voorlopig zullen we daar blijven ook!

We zitten al ver in de 1e helft als Miranda (moeder van Tim) zegt dat er gescoord gaat worden! Ik (moeder van Nills) vergeet even te schrijven en vraag haar voor wie ze denkt dat het doelpunt gaat vallen. Hoe vaak hebben we tenslotte al meegemaakt dat we sterker zijn, nog niet aan scoren toekomen, en dan ineens een bal van de tegenstander om onze oren krijgen. De zin is nog niet uitgesproken of Niels duikt ineens op en scoooooort 1-0!!! Ongelofelijk, waar kwam hij als verdediger ineens vandaan? Geweldig, dit is wat onze jongens nodig hadden en in de korte tijd die deze 1e helft nog maar duurt volgen er nog twee geweldige doelpunten! Het lijkt wel prijsschieten.

De 16e minuut is dus het doelpunt van Niels, daarna volgt er een aanval van Robur die door fantastisch verdedigend werk van Siem wordt gestopt. Siem speelt de bal naar Abdi, die een mooie voorzet aan Daan verzorgt en vervolgens scoort in de 18e minuut, hoppa 2-0! We gaan nog even door en de bal gaat via Tim, naar Daan die de bal perfect afspeelt op Siem. Siem dolt de keeper uit en scoort de 3-0 in de 20e minuut! De jongens zijn door het dolle heen en laten het publiek genieten!

Nog 1x voor rust komt de tegenstander gevaarlijk voor ons doel, maar door mooi verdedigend werk van Nills hebben ze wederom geen kans. Er volgt een corner voor Robur. De corner wordt goed genomen en beland voor de voeten van een vrije speler. Even wordt het nog spannend, maar deze speler schiet de bal hoog over, gelukkig! Dan fluit de scheidsrechter voor rust. Wat een heerlijke stand om even de rust te pakken.

In de rust krijgen de jongens van Gijs en Gert-Jan te horen dat ze goed bezig zijn en vooral zo moeten doorgaan! Ook Ewout geeft aan door te kunnen spelen en vol goede moed beginnen we aan de 2e helft.

Robur heeft duidelijk ander commentaar gekregen van hun trainers en komen gelijk met de aanval. Een gevaarlijke hoge bal komt op Ewout af. Ewout heeft ‘m klem, wat een fantastische redding! Toch volgt er al weer snel een volgende aanval richting ons doel en door een foutje van de verdediging komt er een tegendoelpunt. We laten ons echter niet van de wijs brengen en via Niels komt de bal bij Daan die weer afspeelt op Siem en hoppa goal! Dan is het 4-1.

Robur geeft echter nog niet op en zet aan, de verdediging wordt sterker  en we hebben wat meer moeite om er doorheen te komen.  Even gaat het spel weer gelijk op, zoals in het begin het geval was. Dan ineens krijgt Tim opvallend veel ruimte en pingelt de bal van achter naar voren. Hij speelt een mannetje of 4 voorbij en lijkt dan uit te halen om zelf te scoren………. Oh nee toch niet de bal komt bij Siem, misschien wat onverwacht, maar deze wordt snel afgepikt door Robur en ineens zijn deze jongens weg met een counter. Tim en Nills raken een beetje in de kluts met elkaar, waardoor Robur door de verdediging komt. Natuurlijk moeten ze dan ook nog voorbij Ewout die niet fit, toch gewoon zijn mannetje staat en wederom een fantastische redding verzorgt.

De bal is weer voor ons en onze jongens zijn gretig, zo gretig zelfs dat we massaal naar voren gaan en de aanval over rechts aanzetten via Tim op Siem die de bal met een tikkie zo erin werkt, de 5-1 is een feit! We gaan nog even door en Nills vangt de keeperbal op, geeft een mooie lange bal op Siem, maar helaas wordt deze afgekapt door de verdediging. De jongens staan nog steeds vol druk te voetballen en ook de verdedigers zetten druk naar voren. Misschien dat dát de oorzaak is voor het tegendoelpunt die daarop volgt. De verdedigers Tim en Niels zijn nog op de helft van de tegenpartij als de aanval komt,  Nills wordt door de benen gespeeld en is zijn mannetje kwijt. Dan staat Ewout er alleen voor en dit keer lukt het hem niet de bal uit het doel te houden en valt de 5-2.

Geen paniek, het einde is in zicht en onze jongens blijven kalm en zelfverzekerd voetballen, ook na dit tegendoelpunt, en zetten weer aan. Er komen nog een paar mooie aanvallen en er wordt mooi overgespeeld door de jongens voorin. Wahlid krijgt nog een mooie laatste kans . Hij komt alleen op de keeper af, ziet dat deze ver uit zijn doel staat en wil met een mooi stiftje de bal over de keeper in het net werken, maar helaas gaat deze net over.

Dan volgt het eindsignaal van de scheidsrechter en vieren de jongens deze fantastische overwinning. Dik verdiend!

Fantastisch gedaan jongens! Dit verdiend een lekker patatje... (met dank aan de ouders van Nills Halfwerk die ook dit geweldige verslag hebben geschreven!)

Met deze eerste winstpartij aan de Sportlaan werd naaste concurrent Robur et Velocitas F1 met 5-2 verslagen. Daarmee passeert DVS de concurrent en stijgt weer een plaatsje in de Hoofdklasse. Volgende week opnieuw een topper tegen het hooggeklasseerde csv Apeldoorn, aftrap op het mooie sportpark Orderbos is om 10.45 uur.