F-pupillen zaterdag, F4, 4e klasse 05

6 december 2014 8:45

Voor de laatste competitiewedstrijd was het weer vroeg aantreden voor DVS F4. 8.45 uur aftrappen! Het blijft toch onverantwoord hoor om vóór 9.00 uur met voetbal bezig te moeten zijn. ‘Het lijf en de leden’ totaal nog niet afgestemd op ‘het hart en de ziel’…, dat vraagt om problemen zou je zeggen… .

Met ook nog eens sinterklaasavond achter de rug en dus het gevaar van marsepeinen benen op de loer, werd er wel erg veel verwacht van de jongens.
Gelukkig stond niet alleen DVS voor dit probleem maar ook haar tegenstander Zwart-wit F4.

Zwart –wit deed het goed in de competitie. Ze had een paar mooie uitslagen gemaakt. DVS zou wel flink aan de bak moeten als ze wilde winnen. Aan de andere kant… er leek niets meer op het spel te staan voor beide ploegen. Welke uitslag het ook zou worden, het zou de eindstand in de competitie niet veranderen. Maar toch. De ervaring had geleerd dat de jongens van F4 niet zo geïnteresseerd waren in competitiestanden op het moment dat er een tegenstander, een bal en twee doelen in de buurt in zijn.

Om 8.45 precies klonk het beginsignaal van de eerste helft, die voor de F4, en hun ouders, de mooiste helft van het seizoen zou gaan worden… . Wat we gewend waren van F4 liet ze zien… , vroeg storen, passie, gretigheid en een blauwbekkende keeper die niets te doen had.
De jongens van F4 lieten echter nog meer zien dan dat. Met prachtige aanvallen toonden ze dat ze in de 4e klasse niets meer te zoeken hadden. Aanvallen werden als ploeg sprankelend en zelfverzekerd opgezet en uitgespeeld. Er werd gespeeld over meerdere schijven, zoals dat zo mooi heet en spitsen werden bediend. Waar normaal  F4 de eerste helft gebruikte om de tegenstander langzaam maar zeker in het zweet te werken om ze vervolgens pas in de tweede helft volledig af te drogen, rolde de jongens nu de ene aanvalsgolf na de ander uit over zwart-wit. Zwart-wit kwam er niet aan te pas en leek al na 15 minuten, bij een stand van 3-0, de handdoek in de ring te hebben gegooid. Weer 3 minuten later stond het al 5-0. Voor Zwart-wit was het doek gevallen.
5-0 na de eerste helft! Dit was de F4 nog niet gebeurd deze competitie.

De tweede helft nam DVS een klein beetje gas terug maar bleef duidelijk sterker en de druk houden op Zwart wit. Tekenend voor deze druk was het eigen doelpunt van Zwart-wit uit een corner van DVS.
Ook in de tweede helft werd er aan het doelgemiddelde gewerkt en konden onze topscoorders hun hart ophalen. De dubbele cijfers werden net niet gehaald. 9-0!
Een prachtige afsluiting van een mooie competitie van deze eerstejaars F-jes.
Natuurlijk werden de penalty’s netjes afgehandeld.

Met in hun kielzog hun trotse ouders en begeleidingsstaf liepen de jongens van DVS richting hun kleedkamer. Daar bleef het, zo als het hoort, nog lang onrustig.