Lelystad '67 C4

C-junioren zaterdag, C3, 3e klasse 04

13 december 2014 11:00

A. Landman

Er was nog één wedstrijd in onze competitie te spelen. Het team van DVS'33 Ermelo C3 tegen Lelystad C4 en er was voor beide teams wat te winnen. Bij winst konden wij nog 9de worden. De tegenstander kon zelfs nog voor een 4de plek voetballen. De laatste wedstrijd dus vol gas zou je denken om nog één keer te laten zien waartoe we in staat zijn. En er was reden om vertrouwen te hebben, want de laatste wedstrijden waren best goed. We wonnen toch ook van Veluwse Boys, dus waar zouden we bang voor zijn.

We speelden met een gast keeper, want ’s ochtends melde keeper Rijk zich ziek maar gelukkig was Tim Crama (de broer van Esther) bereid om na zijn eigen wedstrijd bij ons aan te schuiven. Door een familie bezoek van mijn kant kon ik een dagje langer nadenken wat voor verslag ik nou van deze wedstrijd moest maken. Die tijd had ik ook wel even nodig.

Eerste helft beginnen we dramatisch
Twaalf minuten bezig en 0-5 achter, wat moet ik daar nog van zeggen. De 0-1 lag er binnen 10 seconden in. Pas na de eerste wissels na deze 0-5 en het omzetten ging het wat beter. Sterker we kwamen toen pas voor het eerst voetballend op de helft van de tegenstander. De eerste 12 á 13 minuten zijn we op de aftrappen na echt niet over de middenlijn geweest, dat doet wel een beetje pijn aan de ogen. En ik geloof best wel dat de tegenstander goed was, maar ik heb toch ook wel de indruk dat wij niet helemaal top waren
Gelukkig ging het na een kwartiertje wat beter. Nadat het eerst nog 0-6 werd kon Mark eindelijk eens wat terug doen. HIj maakte met een vlammend schot de 1-6. Het slot accoord was toch weer voor de tegenstander. In twee opzichten, omdat wij dus wat meer weerstand boden kwam er wat irritatie bij een aantal tegenstanders en weldra werd er één door de goed leidende scheidsrechter voor 10 minuten weggestuurd, nadat hij Niels van achteren probeerde te schoppen. Maar ook met tien man wist Lelystad te scoren en met 1-7 werd de kleedkamer opgezocht.

Tweede helft wordt het meer een wedstrijd
In de rust viel er weinig te zeggen, dus besloten we maar er een tweede helft van te maken met een beginstand van 0-0. Het ging absoluut beter, er was strijd, meer beleving dan voor rust. Het leek er zelfs op dat Lelystad geïrriteerd raakte, want het werd zelfs bij vlagen gewoon hard.  Daarbij viel op dat Lelystad lekker er op in kletste, waardoor toch weer Lieke na een ordinaire schop van het veld kon. Lelystad liep steeds te zeuren en te piepen bij de scheids als ze eens een onderling duel verloren. Dit was niet prettig en vooral gezien de stand totaal onnodig. De tweede helft is helaas met 1-4 verloren. Chris kon nog scoren uit een strakke corner van Floris.  We hebben best nog wel momenten gekend waar we meer uit hadden moeten halen, maar het mocht helaas niet zo zijn. Daar tegenover de snelle aanvallers van SVL waren geen partij voor ons. Het niveauverschil was gewoon te groot!

Afscheid van de 3e klasse
Het seizoen zit erop. Een seizoen met hoogte en diepte punten. Dit resulteerde in een voorlaatste plaats en het feit dat we na de winterstop niet meer in de 3de, maar naar de 4de klasse zullen gaan. Ik persoonlijk vind dat jammer, vooral omdat we echt wel hebben laten zien dat we uitstekend mee kunnen voetballen, maar helaas even vaak hebben laten zien dat dit niveau toch iets te hoog is om een seizoenshelft lang vol te kunnen houden. De toekomst zal het leren hoe we straks zullen presteren.