DVS’33 Ermelo C3 speelt eerste wedstrijd gelijk tegen Hatto Heim C2

1 - 1

Hatto Heim C2

17 januari 2015 10:30

D.J. v. Delen

Vol goede moed is de C3 begonnen aan de tweede seizoenshelft. Niet helemaal compleet want zowel op trainen en als nu bij de wedstrijd zijn we nog verre van compleet. Slechts 11 eigen speler, Mark, Peterjan, Maurits, Niels en Martijn waren om diverse redenen niet aanwezig, maar gelukkig was Tom Liibaan bereid om ons te helpen.

Wedstrijdzaken had een oefenwedstrijd geregeld tegen Hatto Heim C2 en we moeten nu ook even de leiding van de C4 bedanken (bedankt!) want zij hebben van veld geruild zodat wij op kunstgras konden en zo verzekerd waren dat het niet, net als vorige week, afgelast zou worden.

Eerste helft, heel overtuigend begin
De eerste minuten van 2015 waren overweldigend. In een heel hoog tempo werd de tegenstander helemaal vastgezet en de ene na de andere aanval zagen we van onze jongens en even dacht ik dat we een makkelijk ochtendje zouden gaan beleven. Toch was er een kleine waarschuwing in de 10de en 12de minuut want Hatto Heim had een wel heel snelle linksbuiten die tot 2 keer aan de aandacht kon ontsnappen. Daardoor werden we toch wat voorzichtiger en ging het tempo ietsjes terug, maar kansen bleven er en vooral ook heel mooi voetbal. Toch waren de twee waarschuwingen niet voldoende want in de 23ste minuut ontsnapte weer de snelle nr 7 en waar Rijk bij de eerste keren nog kon ingrijpen was het nu wel raak en stond het zomaar 0-1. Altijd een vervelend moment en we zagen ook gelijk iets maks over het team komen. Vlak voor rust kreeg Hatto Heim nog een geweldige kans maar vanaf de penalty stip konden ze nu het net niet vinden, Rijk stopte de penalty heel goed dus gelukkig met een 0-1 rusten waar het dus zomaar 0-2 had kunnen staan.

Tweede helft, met passie bereik je meer!

Helaas had Lieke vlak voor rust een bal hard in haar gezicht gehad waardoor ze even klaar was met voetballen en ze het begin van de tweede helft even vanaf de zijlijn wou bekijken. Het was slordig die eerste minuten, onzuiver in passing, maar vooral een beetje mak. We waren absoluut de betere voetballende ploeg maar het echte vuur onbrak een beetje. Gelukkig na zo 15 minuten veranderde dat en kwam er meer beleving in de ploeg en langzaam konden we de tegenstander weer verder naar achteren drukken zonder dat het nu echt zo goed ging als de eerste minuten van de wedstrijd. Maar als je met passie speelt en geloof dat het goed kan komen heb je soms ook net dat masseltje en die kregen we. Jan draaide zo 5 minuten voor het eind op de rand 16 netjes open maar werd van achter aangetikt en de scheids kon niet anders dan nu ons een penalty te geven die Nadim onberispelijk erin schoot 1-1! De laatste 5 minuten zette de tegenstander weer aan maar gevaar leverde dat niet meer op.

Lekker om weer gevoetbald te hebben!

Zo de eerste minuten in 2015 zitten er op. Lekker geoefend tegen een vriendelijke en sportieve tegenstander. Delen heel behoorlijk gevoetbald en genoeg zaken waar we lekker op kunnen trainen want ook voor de tweede seizoenhelft blijft ons motto “beter willen worden”