Grote nederlaag voor DVS'33 Ermelo F1 in derby tegen Zwart-Wit'63 F1

DVS'33 Ermelo JO9-1

F-pupillen zaterdag, F1, Hoofdklasse 2

14 maart 2015

WEINIG OVERTUIGEND SPEL DVS F1 KEIHARD AFGESTRAFT DOOR ZWART-WIT

De F1 van DVS’33 toog naar Harderwijk, in de wetenschap dat de F1 van voetbalvereniging Zwart-Wit’63 volledig op scherp stond om op eigen bodem te winnen van de ploeg van 'onze' ex-Zwartwitter Nills Halfwerk. Ook het team uit Ermelo leek in eerste instantie op scherp te staan, maar keerde door een uitslag van 7-0 met een dikke pak op de broek huiswaarts.

HARDERWIJK - De F1 heeft tijdens de wedstrijden tegen Zeewolde en ASV Dronten laten zien dat zij een ijzersterk team kunnen zijn, maar de laatste tijd presteren de spelers een stuk wisselvalliger. Dat resulteert in teleurstellende uitslagen van 5-1 uit tegen Lelystad’67, en – als klap op de vuurpijl – de zeven punten tegen vandaag in Harderwijk. Teleurstellend, omdat de ploeg heeft laten zien dat ze beter kan. Hopelijk kunnen trainer Gijs en coach Gert-Jan het tij nog keren.

STERKE START

De eerste helft begon hoopvol, het team speelde goed over en leek een waardige tegenstander te zijn voor het Harderwijkse Zwart-Wit. Na een kleine kans van Zwart-Wit schiet Siem van Diest vanuit een corner van Daan Liibaan, nèt naast. DVS’33 zet druk, maar toch ziet Zwart-Wit de kans schoon en is op gevaarlijk op weg naar het domein van keeper Ewout Klein Wolterink. Door een sterk staaltje verdedigingswerk van Tim Adam verliest de kleine, maar gevaarlijk snelle en ‘luie’ spits van Zwart-Wit echter controle over de bal, waardoor hij het doel mist en een eerste punt tegen wordt voorkomen.

Dan gaat Zwart-Wit weer volop in de aanval en heeft DVS’33 het geluk mee door een schot op doel wat net mist. DVS’33 lijkt onder de indruk van de gretigheid van de tegenpartij en laat wat steken vallen. Tim Adam breekt uit naar voren, maakt de weg vrij voor een mooie aanval en passt de bal naar Siem van Diest; hij schiet net over. In de achtste minuut verrast Siem van Diest vriend en vijand door een mooi schot op de keeper, maar deze doet wat hij moet doen en pakt zelfverzekerd de bal in zijn handen.

ZWART-WIT HEEFT ANTWOORD KLAAR

Dan valt in de negende minuut ineens het eerste doelpunt… Zwart-Wit scoort. Gezien het spelbeeld is deze tussenstand niet terecht, maar DVS’33 geeft de spits van Zwart-Wit alle ruimte en die weet zijn kans simpelweg zeer effectief te benutten. Zwart-Wit zet druk en heeft ook daarna teveel speelruimte. Daardoor volgt nog drie maal een schot op het doel, waarvan DVS’33 met de laatste goed weg komt door mooi verdedigingswerk van Niels Janse. In de veertiende minuut passt Tim Adam naar Walid Sealiti en laatstgenoemde waagt een schot op het doel. Helaas, de keeper bijt zich vast en – zo bleek later – was niet van plan enig doelpunt door te laten. Tim Adam waagt nog een schot, maar ook deze wordt door de keeper gestopt. DVS’33 heeft de overhand maar Zwart-Wit gaat als een roofdier te werk, weet z’n prooi in de val te lokken en schiet op het doel. Ewout Klein Wolterink laat even zien wie de baas is, maar binnen een minuut maakt Zwart-Wit een prachtige treffer. Een onmogelijke bal voor de keeper van DVS’33: 2-0. De toon lijkt gezet. Het team van DVS’33 speelt rommelig en laat steeds meer steken vallen. Weer breekt Zwart-Wit uit, maar dit wordt goed uitverdedigd door Tim Adam.

BAAS BOVEN BAAS

Na wat bemoedigende woorden van de trainer en coach, begint de F1 van DVS’33 vol goede moed aan de tweede helft. Maar al in de 26e minuut wordt ternauwernood een derde doelpunt tegen voorkomen door een sterk staaltje verdedigingswerk van Niels Janse. De tegenstander is echter onvermurwbaar en laat zien dat de wedstrijd in kannen en kruiken is door een 3-0 tussenstand neer te zetten. Zwart-Wit laat steeds vaker z’n spierballen zien en speelt DVS’33 compleet weg. Weer een mooie redding door Ewout in de 31e minuut, maar door onoplettendheid aan DVS-zijde rolt de bal naar de 4-0 zo het doel in, waarna een 5-0 al snel volgt.

DVS’33 komt er niet meer lekker in: het team speelt niet goed over en spelers lopen elkaar teveel in de weg. In de 38e minuut schiet Tim Adam op het doel, maar deze wordt perfect gestopt door de keeper. Zwart-Wit antwoordt met een tegenaanval en maakt 6-0. Walid Sealiti krijgt nog een kans, maar komt net te kort waardoor de verdediging van Zwart-Wit toe kan slaan en een 6-1 wordt voorkomen. Als in de 40e minuut twee man van Zwart-Wit de weg naar het doel geheel vrij zien, volgt de genadeslag: 7-0.

Er volgen nog twee kansen voor DVS’33 met schoten van Abdiaziz Jamal Elmi en Nills Halfwerk, maar dit resulteert niet in één of meer doelpunten tegen. De boodschap is helder: Zwart-Wit duldt vandaag geen tegenspraak en stond op scherp om de bezoekers met gebogen hoofd huiswaarts te laten keren. Aldus geschiedde.

PENALTY’S

Zelfs de penalty’s wilden er vandaag niet in, Niels Janse schiet op de paal, Tim Adam op de lat en Jaron van Dasler weet als enige van DVS’33 een doelpunt te maken. Ewout Klein Wolterink krijgt van Zwart-Wit vier ballen om de oren. De penalty’s waren een verkorte weergave van de wedstrijd; een dikverdiende winst vandaag voor Zwart-Wit’63.