0 - 4

DVS'33 Ermelo JO9-4

F-pupillen zaterdag, F4, 3e klasse 05

7 maart 2015 9:00

Het was maar kort geleden, op een dag in november ergens, dat de tegenstander van DVS F4 op een platte wagen door Garderen werd rond gereden. Veluwse Boys F1 najaars-kampioen in de 4e klasse, maakte de Garderense bevolking blij en trots die dag. Met deze last op hun schouders moesten de jonge spelertjes van de Veluwse Boys hun eerste wedstrijd in de 3e klasse spelen.

Op de parkeerplaats van DVS zat de stemming bij de F4 er al vroeg in. Even voetballen al, zonder tegenstanders. Gewoon lekker met elkaar, in goede sfeer, de toon zetten voor de wedstrijd en dan hup de auto’s in, richting de bossen van Garderen.
Aangekomen op het terrein van Veluwse boys leken de zwijnen net het complex verlaten te hebben.
Het veld lag er slecht bij en leek net als één van de begeleiders van DVS ook naar de lente te snakken.
Dit waren nu eenmaal de omstandigheden. De spelbedoeling bleef dezelfde gelukkig. “Probeer de bal in het doel van de tegenstander te krijgen en zorg er voor dat dit niet bij jouw team gebeurd”.
Na het eerste fluitsignaal bleek dat de begeleidingsstaf de spelbedoeling aan de F4 niet meer uit hoefde te leggen. Direct zette de F4 de tegenstander onder druk en ging ze op zoek naar het eerste doelpunt. In de 4e minuut al resulteerde dit in de 1-0. De weg naar het doel van de rood gelen was gevonden. De hele eerste helft hield DVS de Veluwse Boys en girls op haar eigen helft. Het was knap van DVS. Minstens net zo knap was het dat de Veluwse Boys met een stand van 1-0 de rust haalde.
Met nog in gedachten de rondrit op de platte kar en de hun toejuichende Gardense gemeenschap verzetten de jongens en meiden zich met hand en tand.

DVS had meerdere kansen maar benutte vooral de mogelijkheden om ze om zeep te helpen.
Het bleef daardoor spannend. De DVS aanhang was er niet gerust op.

Het werd nog wat spannender voor DVS toen Veluwse Boys aan het begin van de tweede helft er een aantal keren goed uit kwam. Na 27 minuten echter was het toch DVS dat de 2-0 maakte. Op dit moment werd ook duidelijk welke risico’s er kleefden aan voetballen in het bos. Een zwijn, kennelijk uit de bosrand geglipt stond vlak langs de zijlijn druk en opgewonden te knorren. Het spel moest er zelfs van worden stil gelegd. Zo konden we niet verder natuurlijk. De scheidsrechter die vermoedelijk vaker met dit bijltje had gehakt wist het zwijn van de zijlijn weg te jagen. Luid knorrend uiteindelijk verdween het zwijn, tegen alle verwachting in niet het bos in maar richting de kantine. Daar moet het nog lang onrustig geweest zijn.
In ieder geval kon er weer door gevoetbald worden. En dat deed DVS F4 in de tweede helft echt een stuk beter dan de dappere Garderense kampioenen. Echter geen platte kar dit keer voor de Veluwse Boys maar gewoon een 4-0 nederlaag. Met drie wedstrijdpunten in de pocket verliet DVS het Veluwse complex. Daar werd nog flink nageknord maar in in het dorp bleef het opvallend rustig.