Assist: Lieke Oving

C-junioren zaterdag, C3, 3e klasse 11

21 maart 2015 11:00

R. Vermeer

Maar eerst even dit. Ergens halverwege de 2de helft een hoge bal, een hele hoge bal. Ik weet niet waar hij vandaan kwam maar zag wel dat hij als een kanonskogel naar beneden kwam waar onze Jesse hem bijna achteloos dood aan de voet legt. Een balcontrole die je zelden ziet. Ja op Youtube staat een filmpje dat Ronaldino die het in zijn beste jaren het een keer deed. Ik kan mij ooit herinneren dat Johan Cruyff de bal zo onder controle bracht en nu deed zomaar in de zijkende regen ergens op veld 3 onze Jesse het ook. En laat juist dit moment gemist worden door onze fotograaf en nog wel vader van Jesse!

Maar er viel meer te genieten voor iedereen die aanwezig was want wederom was het een prachtige pot voetbal. Dit keer was het spel niet zo goed als bijvoorbeeld tegen Hierden of tweede helft tegen Lelystad maar het was gewoon weer een super potje met een mooi score verloop en dito uitslag.

Wat waren ze groot.
Wij hebben best mannen in ins team maar de tegenstander hadden die ook en dit keer zelfs jongens waar Jan Floris en Mpeka klein bij afsteken. Maar de C3 heeft inmiddels iets van “laat ze maar komen” en dat stralen we ook goed uit. Jan en Mpeka moesten met de C2 mee en Mark was ziek. Maar ondanks het gemis van deze 3 grotere jongens ging de C3 voortvarend van start. Sparta als enige team nog zonder puntverlies liet zien ook een zeer behoorlijk team te hebben. Het was gelijk opgaand in het begin en duels werden over en weer gewonnen waardoor het wat rommelig oogde. Floris was goed op dreef als rechtsbuiten en hij was het ook die netjes al in de 8ste minuut van afstand netjes de 1-0 binnen schoot.

Lang konden we niet genieten. Wij dachten dat we er maar gelijk de 2-0 van moesten maken en iets te fanatiek holden we gelijk naar voren, ja en nog geen 90 tellen later was er een counter waarbij één van de oranjehemden zo van eigen helft over kon steken en de 1-1 kon maken. We hebben nu 3 doelpunten tegen Hierden, 2 tegen Lelystad en nu weer tegens Sparta op identieke wijze tegen gekregen. Toch maar eens iets om aandacht aan te geven!

Nu was het duidelijk Sparta die de betere ploeg was en in dit middenstuk hadden ze zeker 2 grote kansen en was het aan Rijk te danken dat het lang 1-1 bleef. Toch kon het niet uitblijven dat Sparta een voorsprong zou nemen. In de 30ste minuut uit een corner was het zover 1-2. Nu echter kon Sparta niet lang nagenieten want in de 32ste minuut ging Lieke weer eens ouderwets door en door en door en door en kon zelfs de bal op goal krijgen waar hij net voorlangs zou gaan alleen was Martijn scherp genoeg om dit buitenkansje te zien en tikte vlak voor de paal de bal alsnog binnen, een hele terechte en verdiende 2-2 ruststand. Een rust die op het veld werd gehouden omdat er wat onduidelijkheid was over de kleedkamers.

Tweede helft, er gebeurde van alles echt een wedstrijd!

Nog steeds zonder Jan en Mpeka die wel zouden aansluiten begonnen we de tweede helft. Een kopie van de eerste. Voetballend hebben we beter gespeeld maar strijd was er in overvloed. Loodzwaar veld door de regen, shirtjes onder de modder, kapotte knieën! Maar toch was het een iets meer dreigend Sparta. Na zo 8 minuten in de tweede helft waren Mpeka en Jan er dan ook bij. Wat frisse krachten en dat was wel zichtbaar. Langzaam drukte wij nu Sparta naar achteren en een paar hele mooie aanvallen waren het resultaat. Jan met toch wel heel veel rust en overzicht stuurde Lieke in een mooie 1-2 weg, later deed hij dat met Nadim. Wat echter wel opviel is dat door de aanvallende impulsen het team iets uit elkaar begon te vallen van 3 , een grote lege ruimte en daarachter de middenvelders en verdedigers dicht op elkaar. Jammer dat we toen ons zelf niet al beloonde met een doelpuntje want dat had er best ingezeten. Je zag ook wat irritaties bij de tegenstander dat leidde tot een domme gele kaart van hun sterke en grote spits die dus voor 10 minuten eraf kon. Hierdoor kon Mpeka wat meer vrijheid krijgen en benutte deze goed om eens mee naar voren te gaan en een penalty veroorzaakte die Nadim feilloos binnen schoot. En zo stonden we met nog een kwartier te gaan met 3-2 voor.

Sparta weer met 11 man ging nu toch duidelijk voor een doelpunt en wilde niet verliezen en zo kwamen we toch sterk onder druk te staan en hadden we ook hier en daar een overtreding nodig om de tegenstander tegen te houden. Aan de andere kant bleven Lieke Jan en Nadim zeer sterk voetballen en kon sparta niet anders dan toch ook veel mensen achterin houden. Helaas was het toch Sparta dat de 3-3 kon maken. Eén moment van onachtzaamheid en de grote sterke spits stond vrij voor Rijk. Erg jammer maar niet geheel onverdiend. Was dit het dan? Neehoor de koek was niet op want zowel Sparta als DVS wilden in de resterende minuten graag de overwinning binnen slepen. En net als vorige week hadden wij daar de grootste kans op want een geniaal steekballetje werd door Martijn te laat op waarde ingeschat anders was het intikken geweest, ja en nu kon de verdediger herstellen. Dus eigenlijk twee momenten van even niet op letten en je hebt de 3-3 tegen en vergeet de 4-3 te maken. Dit tot nogal wat gefrustreerdheid bij één van onze jongens.

Winnen of goed voetballen.

Het liefst allebei natuurlijk maar dat lukt ons nu even niet. We hebben nu 3 heerlijke wedstrijden achter de rug en met een 3-3, een 2-2 en nu weer 3-3 ook heerlijke uitslagen. Ouders, leiders iedereen geniet van wat de jongens op het veld laten zien. Maar ja de jongens en uiteraard Lieke willen toch liever een keer winnen en geen complimenten krijgen!. Nou, dat moet dan volgende week maar. Complimenten en de overwinning!