4 - 2

DVS'33 Ermelo JO15-3

C-junioren zaterdag, C3, 3e klasse 11

28 maart 2015 11:00

Het blijft onverminderd spectaculair wat onze C3 blijft bieden. In onze knotsgekke competitie waarin iedereen punten morst moesten wij nu naar Dronten toe. Een team dat 3 wedstrijden had gespeeld, nog niet verloren en maar slechts 2 doelpunten tegenhad. We wisten dus dat we een goede tegenstander konden verwachten. Maar we wisten ook dat we zelf hele behoorlijke potjes voetbal hebben laten zien. Ja en het ontaarde weer in een heerlijk voetbal gevecht.

Ik heb al laten weten dat de uitslag als onrecht aan voelde, want dit was een wedstrijd die had gewoon gelijk moeten eindigen.

Deze strijd verdiende volgens mij geen winnaar. Helaas was het toch zo dat wij met lege handen naar huis konden en dat Dronten feest kon vieren.

Een tactische uitdaging.
We speelden met 2 afwezigen, Niels en Mpeka waren er niet, maar ook Lieke die de laatste week zo goed op dreef is kon niet voluit voetballen. Toch begonnen we vol goede moed en met de beste intenties aan de wedstrijd. Kansjes aan beide kansen en even zoeken wat de tegenstander precies deed. In deze aftastende begin fase kwamen we ook nog zomaar op voorsprong, in de 5de minuut onderschepte Robertjan de bal en schoot de bal gelijk naar voren waar Mark werd gevonden en de bal zo in het net wist te werken. 0-1, dat was lekker en ook best wel onverwacht.

Maar zoals zovaak was het eigenlijk te snel al weer 1-1. Een mooie lange rush, 2 minuten na ons openingsdoelpunt, van één van hun middenvelders werd wondermooi tot doelpunt verwerkt. Dus ook Dronten had hun visite kaartje afgegeven. Dat beloofde wat en het werd ook wat. Onze tegenstander speelde 3-5-2 en dat deden ze heel goed mede door hun goede en snelle spits. Rijk moest heel alert zijn en regelmatig goed zijn goal uitkomen om handelend op te treden. Aan de andere kant waren wij ook gevaarlijk. Uit een goede actie en voorzet van Martijn kwam Jan goed voor zijn tegenstander en de bal ging rakelings naast. Je zag dat ons team bij vlagen liep te zoeken door het groot aantal middenvelders maar we wilden ons niet aan passen. Het was een gepassioneerde helft met bij vlagen leuk voetbal en een heel hoog “leer” gehalte. In de rust heb ik hier ook kort met de uitstekende leider/trainer van ASV Dronten over gesproken. Een mooie pot en een terechte tussenstand

Tweede helft, ja we doen het ons zelf aan
Of toch niet. Het is erg moeilijk om hier nu een vinger achter te krijgen. Dronten begon vol overgave en vanaf de aftrap zochten ze gelijk naar een doelpunt. En het lukte ze ook. Slechts 2 minuten nadat we uit de kleedkamer waren gekomen scoorden ze de 2-1. Helaas wel na een beetje dom balverlies op het middenveld maar het werd goed afgestraft door de tegenstander. Daarna werd het een beetje vreemd. Luuk stond ineens met een bebloed gezicht, tanden door zijn lip, beugel vast en er moest hard geschreeuw worden voor de scheids het doorhad. Wij hadden balbezit toen de scheids het spel onderbrak maar Dronten kreeg bij de spelhervatting balbezit. Even later bij Lieke hetzelfde. Weer moest er hard geroepen worden. Lieke van het veld af en Dronten mocht met balbezit verder. Toen er een speler van Dronten geblesseerd achter bleef en Jan ervan door ging werd er wel gelijk afgefloten en voor de derde keer kreeg Dronten na de onderbreking het balbezit. Niet dat dit de wedstrijd beïnvloed maar je voelt wel de verbazing bij onze spelers. We speelden wel een goede periode en drukten de tegenstander naar achter. De terechte 2-2 in de 54ste minuut was daar ook een logisch gevolg van. De toch weer heel sterk voetballende Jan zette de aanval op en bracht de bal voor waar Lieke deze verlengde en Floris in de gelegenheid stelde te scoren. Nog geen 2 minuten later had het zelfs 2-3 moeten staan toen wederom Jan met een precisie balletje Floris oog in oog zette maar dit keer kon hij het net niet vinden.

Het bleef een heerlijke wedstrijd maar er kwam wel iets ongrijpbaars raar over het gebeuren. Zo werd één van onze spelers volledig terecht terug gefloten toen hij hardop constateerde dat de keeper niet erg balvast was. Maar hun spits mocht de bal wel tegen de op de grond liggende Chris aanschieten. Na buitenspel mocht dezelfde spits de bal het veld uit rossen en later mocht deze jongen ook nog eens onze Cor uitfoeteren omdat Cor wellicht een buitenspel situatie niet goed beoordeelde. Allemaal zo onnodig en voor mij onbegrijpelijk en niet in de geest van de wedstrijd en de vriendschappelijke leiding van de tegenstander. De ommekeer was het moment dat er in mijn ogen een onbehoorlijke overtreding tegen Jan werd gemaakt. Echt diep diep rood en als Jan pech had gehad was zijn enkel gebroken. Nu liep het met een sisser af maar de angst zat in de ploeg. Jan was geïntimideerd en ging geen duel meer aan, maar ook de andere jongens bleven ineens uit de duels, helemaal toen Jesse naar een te hard duel op het veld achterbleef en Lieke dus ook geblesseerd afgevoerd kon worden. Neem daar het bebloede gezicht van Luuk bij en het geeft iets van de rare sfeer aan. De scheidsrechter floot wel steeds maar trad niet op. Ja in de 70ste minuut toen Maurits een fair duel op de rand 16 meter won, die werd wel afgefloten en uit deze vrije trap wist juist de jongen te scoren die met rood niet meer op het veld had mogen staan. En dat het dan 2 minten later 4-2 werd, ach dat is goed. De wedstrijd was al gespeeld toen de onbehoorlijke charge op de benen van Jan werd uitgevoerd. De emoties waren zichtbaar op de gezichten van alle spelers.

Uithuilen en verdergaan
Ja ik wist het even ook niet. We hadden geen recht om te winnen evenzo als de tegenstander. Had de scheidsrechter in de 69ste minuut en 30 seconden afgefloten had ik weer een mooi verslag kunnen schrijven en waren we met een 2-2 dik tevreden naar huis gereden. Maar nu namen de irritaties ineens het gevoel over. Erg jammer want vooral zoals de eerste helft een tactisch gevecht was en de tweede helft ook in aanvang een heerlijke strijd was verdiende deze pot een eerlijkere uitslag als deze blamerende 4-2 nederlaag.