SDC Putten F3

F-pupillen zaterdag, F4, 3e klasse 05

28 maart 2015 9:00

Martijn v. Panhuis A2

Voor de derde keer in korte tijd werd SDCP ontvangen door DVS F4. Dit keer de F3. De 10-0 nederlaag, in de beker, tegen de F2 uit Putten lag nog vers in het geheugen. Tegen SDCP F4 was er eerder al gelijk gespeeld. Een overwinning op iets dat uit Putten kwam, was wel weer welkom. Het moest vandaag dan maar gebeuren. Maar we wisten dat het moeilijk zou worden.
Belangrijker misschien nog was of de jongens in de wedstrijd konden laten zien of de op het positiespel gerichte training was aangeslagen. In de wedstrijden de afgelopen tijd immers, had DVS F4 laten zien te vaak terug te moeten vallen op het oude vertrouwde kluitjesvoetbal. Het blijkt dat van deze tactiek in de derde klasse toch echt afscheid genomen moet gaan worden. De nieuwe tactiek is ‘DVS GROOT’ in de aanval en ‘DVS KLEIN’ in de verdediging.

Zoals altijd hadden de jongens van DVS er weer zin in. Ze startten de wedstrijd met mooi voetbal. Bijna zoals afgesproken. De jongens letten goed op hun posities en er werd op juiste momenten overgespeeld en gecombineerd. Na de eerste aanval werd echter al wel duidelijk dat het een pittige klus zou worden om de verdediging van SDCP te gaan passeren. Hoe GROOT DVS ook voetbalde aanvallend bleef ze KLEIN. De hele voorhoede van de F4 paste in een van de verdedigers van SDCP. Deze verdediger geboren op 7 februari 2006 had zojuist een groeispurt achter de rug gehad maar duidelijk ook in de benen!
Zonder dat SDCP nu echt het initiatief had in de wedstrijd mochten ze toch al vrij vlot het eerste doelpunt maken van DVS. De hele eerste helft ging DVS goed voetballend door! 1-0 was de stand bij rust. 1-1 was verdiend geweest. Wat een leerbaar en positief stelletje jongens zitten er toch in de F4.

In de rust kreeg trainer Joost het fysieke verschil natuurlijk niet weg gecoached. Groeihormonen toedienen was een optie maar is verboden. DVS F4 moest dus in de tweede helft gewoon weer aan treden tegen een fysiek sterker SDCP. Ze hield redelijk stand maar kon het de verdediging en de keeper niet meer echt lastig maken. SDCP overtuigde niet maar had toch meer in de melk te brokkelen dan DVS. Twee doelpunten schoten ze nog in het DVS net.
3-0 verlies. Geen punten in de pocket. Jammer voor de stand in de ranglijst maar mooi hoe de jongens gevoetbald hebben.  Zo klein als ze zijn, voetballend zijn ze duidelijk aan het groeien!