4 - 4

EFC '58 C2

14 februari 2015 9:00

Aalt Landman

Na een periode van afgelastingen kon er gister weer eens gevoetbald worden. Er was een oefenwedstrijd gepland tussen onze C3 en EFC C2, een team waar we in oktober al in de competitie hadden gespeeld en waar we toen best kansloos met 2-6 van hadden verloren. Er was dus zeker iets van “rechtzetten”. Helaas moest dat dit keer zonder Niels en Mark die beide afwezig waren, maar ook Jan kon maar maximaal een kwartiertje meedoen.

Eerste helft, DVS viert Valentijn
Op het hoofdveld begonnen we goed aan de wedstrijd, EFC was wellis waar gelijk dreigend via twee grote sterke voetballers die zich moeilijk van de bal lieten zetten. Het was wat dat betreft maar goed dat de achterste linie met Julian, Mpeka, Luuk en Jelle met daarvoor Nadim echt hun tanden in deze jongens hadden gezet waardoor er geen groot gevaar dreigde. Aan de andere kant hadden wij duidelijk de behoefte om te scoren en al vrij snel waren er best wel twee grote mogelijkheden voor Lieke en iets later voor Robertjan. Lieke gaf later toe dat die eerste bal haar veel vertrouwen gaf en dat hebben ze bij EFC geweten. In de 13de minuut was het Lieke zelf die de 1-0 binnen tikte na werkelijk fantastisch actie en dito voorzet van Floris. Terechte voorsprong en ook een beloning voor het goede spel van Lieke op dat moment.

Lang hebben we niet van onze voorsprong kunnen genieten want 3 minuten later was het 1-1 en 15 minuten later 1-3. Een herhaling van de eerste wedstrijd dreigde. En het jammer is dat we gewoon best wel lekker voetbalde maar alle drie de tegen doelpunten waren hele dikke Valentijn cadeaus aan onze tegenstander. Heel jammer vooral ook omdat de fouten werden gemaakt door spelers die verder lekker stonden te voetballen. Maar door de tegendoelpunten zat er toch weer schrik in de ploeg en waar we de eerste kwart heel behoorlijk aanvielen was het op het eind daar weinig van over.

Tweede helft komt de C3 geweldig terug.

We stapten met een goed gevoel uit de kleedkamer. Er was nog steeds vertrouwen op een goed resultaat. EFC speelde ook niet echt slim, een beetje gemakzuchtig waardoor iedere aanval bijna door buitenspel kon worden terug gevloten. Wij deden het daartegen over veel slimmer en dan 8 minuten in de tweede helft was het een wonderschoon doelpunt van Martijn na een mooie assist van Jesse. Maar weer konden we niet lang genieten want 2 minuten later, en weer naar gewoon slordig zijn, was het al weer 2-4. Het antwoord was van onze jongens was echter ook al weer 2 minuten later. Weer was het Lieke die met haar snelheid een corner verdiende. Nadim zette hem goed voor en zo’n beetje iedere dook onder de bal door behalve Maurits die slim achteraan was gaan staan.

Met nog 15 minuten te gaan was dit wel het signaal om niet te willen verliezen. Met Lieke, Chris Floris en Martin als aanvallers werd er nadrukkelijk gezocht naar de gelijkmaker maar in onze drang naar voren geef je wel eens wat weg maar nu was het tot 2 keer toe Rijk die uitstekend handelend optrad. En de beloning kwam, een paar minuten voor het einde was het wederom Floris die via de zijkant doorging en de bal op Jesse terug legde die niet veel tijd nodig had om iets te bedenken, gewoon korte hoek! Een heel verdiende 4-4!!

Volgende week start de nieuwe competitie!

We weten in ieder geval waartoe we in staat zijn. Waar we voor de winterstop nogal eens ons kopje lieten hangen hebben we nu de boel even recht gezet. Met goed en mannelijk voetbal, slimme acties mooie doelpunten en een uitblinkende Lieke hebben we laten zien een stuk gegroeid te zijn.

Volgende week start de competitie en als we de lijn zo door kunnen trekken heb ik er erg veel zin in. Met of zonder Jan!!