DVS’33 Ermelo C3 zet zichzelf te kijk in de eerst 10 minuten tegen SVL C8

C-junioren zaterdag, C3, 3e klasse 11

11 april 2015 9:00

Andre Dul

Het beloofde een spannende mooie dag te worden. Zo moest ons eerste spelen tegen de directe concurrent voor de titel en hadden wij een mooie pot in het vooruitzicht tegen het op papier sterke Leystad C8.

Net als het weer liepen beide wedstrijden uit op een teleurstelling. En beide ook nog eens onnodig. Vooral onze wedstrijd was bizar. Kansloos verliezen en grote delen van de wedstrijd laten zien dat je de betere bent.

We speelden bijna compleet want alleen Niels was dit weekend afwezig.

In 9 minuten tijd geven we het helemaal weg
Of het nu het vroege tijdstip was, of dat we toch onder de indruk waren dat veel jongens van de tegenstander het formaat Mpeka Floris Jan hadden, ik weet het niet maar na een dramatisch slechte 9 minuten stond het maar liefst 0-3 voor SVL. En het ene doelpunt werd nog gemakkelijker dan het andere weggegeven. Wat een slappe hap. Maar ook aanvallend was het niet veel, geen bal konden we in de ploeg houden, we werden op kracht helemaal afgetroefd. Na de eerste wissels ging het al wat beter maar Lelystad kon na een kwartiertje ook de 0-4 nog scoren. Dit was overigens wel een heel mooi voetbal doelpunt.

Na 20 minuten en nog wat wissels kwamen we wel beter in ons spel. Zeg maar gerust we kwamen goed in ons spel. Zeg maar gerust we overklaste op dat moment Lelystad en die hadden letterlijk alles nodig om ons tegen te houden. Met Mpeka die voor veel rust zorgde achterin en Rijk en Julian met veel corrigerend vermogen gaven we niets meer weg en voorin lieten spelers elkaar beter voetballen maar het grootste verschil was (en nu moet dit wel goed gelezen worden) waren voor mij onze twee “klootzakken” voorin die de strijd aangingen, druk zetten en voor heel veel dreiging zorgde, en daarmee het hele team aanspoorde het zelfde te doen. De dik verdiende 1-4 was logisch . Een wonderschoon doelpunt. Een diepe bal van Rijk werd door Jan in één keer terug gelegd op Nadim die op zijn beurt de al op snelheid liggende Floris voor de keeper zette. Floris ronde het perfect af. Wat een mooi voetbal doelpunt.

En er had voor rust meer ingezeten. Lieke die haar tegenstander regelmatig aftroefde had een mooie voorzet die Jan net niet kon halen. Mark was nog eens gevaarlijk met een schot. Er was een enorm verschil, te groot verschil tussen de eerste 15 minuten en de rest van de eerste helft.

Tweede helft, zoeken naar een snelle aansluiting

In de rust had iedereen het ook wel door dat we eigenlijk best hebben laten zien dat we de laatste periode beter voetbalden dus in de overtuiging dat als we snel de 2-4 konden maken we misschien nog iets konden doen. Mede dat SVL wel de indruk gaf dat ze onder druk nogal lichtelijk geïrriteerd overkwamen. Dus ondanks de ruime achterstand gingen we vol goede moed de tweede helft in. En we waren gewoon beter. Kregen kansen, lieten mooi voetbal zien. De samenwerking tussen Jesse en Lieke is echt opvallend goed. En wat we hoopten gebeurde ook na 5 minuten werd het ook 2-4. Lieke ging goed door, vol op snelheid (en dat is best snel bij haar) gaf ze een scherpe voorzet op Jan die beheerst binnen tikte.

Zoals voorspeld, gelijk sloeg de vlam in de pan. Jan kreeg een klap, Julian ging verhaal halen, het werd onvriendelijk. Nu was het de vraag of we door konden pakken maar dat lukte niet echt meer. Lelystad deed er een schepje boven op en de grote kansen die we kregen kwamen niet meer. We dicteerde wel het spel maar Rijk kreeg toch meer te doen dan ons lief was. Na 15 minuten in de tweede helft, de laatste wissels waren gedaan, was het ineens hun laatste man die in de midden cirkel de bal onderschepte en zo op kon lopen tot aan Rijk en de bal ook zelf maar binnen schoot. En ik durf te beweren dat deze grote speler niet één van ons is tegen gekomen. Na dit doelpunt was het wel ineens over en uit. Het vertrouwen was weg en de teleurstelling kwam over de ploeg. Ja en dan wordt het ook nog 2-6. Als het dan toch tegen zit!

Te groot verschil
De wedstrijd zit erop en wat leren we hiervan? Ja dat er een te groot verschil zat tussen de eerste en laatste 10 minuten en de 50 minuten die er tussen in zaten. In deze 50 minuten winnen we met 2-1 en zijn we beter en dominanter maar wat blijft staan is wel de 2-6 nederlaag en die hebben we echt opgelopen in de eerste 10 minuten.

Maar om met Cor Louwerse te spreken, we moeten naar het positieve kijken en dat is toch dat we ook in deze wedstrijd hebben laten zien dat we eigenlijk kampioenskandidaat nummer 1 waren maar dat we dat niet meer gaan worden.