3 - 3

DVS'33 Ermelo JO15-3

C-junioren zaterdag, C3, 3e klasse 11

7 maart 2015 10:30

We hadden al een spectaculaire oefenwedstrijd tegen Hierden gespeeld die in 5-5 eindigde, gisteren hebben we dat even overgedaan.
Wat een potje voetbal zeg! Hier doe je het allemaal voor. Mooie doelpunten, goed voetbal, missers, 0-2 voor, 3-2 achter en 3-3 eindigen. En wat het belangrijkste is, wat zijn we eigenlijk als team zoveel beter geworden! We maken een enorme stormachtige ontwikkeling door. Was alles dan goed gisteren? Nee, één dingetje viel tegen ....
De lente begon pas toen wij klaren waren met voetballen, wat was het naar koud, gelukkig maakte de spelers in het veld dit ruimschoots goed.

Eerste helft, “glansparade”
Met een compleet team, 16 spelers, waren we naar Hierden vertrokken en we hadden er zin in. Net als afgelopen donderdag op de training al konden zien deden we nu vanaf de eerste minuut het ook in de wedstrijd. Binnen één minuut waren we al 2x voor de keeper opgedoken. Vooral de rust en het overzicht van Lieke viel hierbij op, maar ook de geweldige diepte pass van Mpeka was een juweeltje. Pas na 5 minuten liet Hierden zich zien op onze helft via razendsnelle buitenspelers, maar gevaarlijk zijn ze niet geworden. Onze verdedigers hadden alles onder controle. In de 9de minuut beloonde we onszelf met een fantastisch doelpunt. Wederom was het Lieke die met rust haar tegenstander op het verkeerde been zette en netjes de door het midden opkomende Nadim aanspeelde die van afstand mooi binnenschoot. Een mooi doelpunt en een mooie beloning voor het goede spel dat we speelden. Ook na de 0-1 bleef het onverminderd goed, ook na de eerste wissels. Hierden liet zich ook wel wat vaker zien, maar verder dan wat afstandschoten die Rijk steeds goed kon pareren, kwam de tegenstander niet. De beste kansen waren voor DVS. In de 30ste minuut bijvoorbeeld was er een aanval opgezet door Niels en Chris waarbij Chris goed voor de keeper kwam, helaas kwam de bal tegen de keeper. Maar de 0-2 kon gewoon niet uitblijven. Het was een droge knal van Mark, weliswaar in twee keer maar hij zat er goed in 0-2! Een terechte ruststand, maar waar we eigenlijk best meer afstand hadden mogen nemen.

Tweede helft , wow wat lekker!

Geweldige tweede helft, 2 heerlijke ploegen die er een heerlijke wedstrijd van hebben gemaakt. Anders kan ik het niet omschrijven. Een aanvallend DVS en een slim en goed omschakelend Hierden. Misschien wel een te goed omschakelend Hierden, wellicht geholpen door de harde wind. Binnen de 5de en 11de minuut van de tweede helft scoorde ze maar liefst 3 doelpunten en het waren alle drie een kopietje van elkaar. DVS in de aanval, via de keeper lange bal naar voren en twee razendsnelle spitsen die een kunstje konden en zo werd in 6 minuten tijd een 0-2 voorsprong in een 3-2 achterstand omgezet. Dat was wel even schrikken zeg. Floris zette eigenhandig de boel achterin even om (geweldige move Floris!) Daarmee werd gelijk het gevaar de grond ingeboord, want Floris kan namelijk zelf ook best behoorlijk hard lopen. Zo liet de C3 wederom zien met een tegenslag om te kunnen gaan. Onder aanvoering van jongens als Jesse en Luuk werd er achterin echt helemaal niets meer weggeven. Jelle die echt de tweede helft als een onverzettelijk blok beton stond te verdedigen. Maar ook alle andere kinderen waren echt stuk voor stuk geweldenaren. Chris voor het eerst als links half, een openbaring! Mark die zich helemaal stuk heeft gevoetbald en gewoon niet meer kon, dat is nog eens voor elkaar strijden. Maurits die het zwaar had tegen over een grote snelle aanvaller maar toch iedere keer weer net dat voetje er tussen kreeg wat net genoeg was. Maar ook alle andere die ik nu even niet benoem speelden als helden.
Ja en dan hadden we echt één grote ster gisteren, Lieke! Het was dan ook meer dan terecht dat Lieke de 3-3 maakte. Mooi slim balletje van Jesse (donderdag op de training nog van Jochem geleerd) werd door Lieke even fraai over de keeper heen gelegd. (zie fotoserie van Sven).

Maar onze jongens lieten het hier niet bij zitten, integendeel. Op naar de overwinning en wat was die dichtbij toen Jan met nog 3 minuten te gaan, met een “janballetje” Chris vrij zette, en ook Chris deed alles goed maar we zagen de bal tegen de paal komen en over de achterlijn rollen naar de andere paal. Tergend langzaam!