2 - 1

DVS'33 Ermelo JO15-3

C-junioren zaterdag, C3, 3e klasse 11

18 april 2015 10:30

Voordat ik met mijn verslag begin wil ik eerst mijn complimenten maken aan de goede, vriendelijke en uiterst correcte tegenstander. Ikzelf kan mij niet herinneren ooit in Uddel geweest te zijn om te voetballen maar wat een verademing als je 6x al in de polder bent geweest. Goede ontvangst, prettige leiders, perfecte scheidsrechter en uiterst correcte tegenstanders. Kunnen we allemaal wat van opsteken.

Ja en dan nu het verslag. Dan gaan we eerst even terug naar afgelopen zaterdag en de 0-3 in 9 minuten. Maar tegen Zeewolde hetzelfde 0-2 in 4 minuten, tegen Hierden van 2-0 voor naar 2-3 achter in 6 minuten.

Afgelopen dinsdag hebben we het in de kleedkamer daar natuurlijk over gesproken en bij de spelers kwam zelf naar voren dat we de laatste wedstrijden die we nog moeten spelen, toch ook wel het resultaat belangrijk vinden en hebben we afgesproken wat meer te eisen van de spelers en dat jongens die niet zo in de wedstrijd zitten, dan maar wat minder gaan voetballen dan spelers die er op dat moment voor de volle 100% voor gaan.
Dit in ons achterhoofd vertrokken we vol goede moed naar de nummer 2 van de competitie opzoek naar punten en zoals zo vele keren kan ik niet anders concluderen dat we gewoon de best voetballende ploeg uit de competitie zijn maar dat door momenten we niet in staat zijn wedstrijden eens in ons voordeel te beslissen.

Eerste helft heeft C3 alles goed onder controle
Bijna compleet, alleen Mark was verhinderd begonnen we aan de wedstrijd. Niet helemaal topfit. Rijk was vrijdag nog een twijfelgeval. Vanaf het eerste fluitsignaal werd er vol gas gegeven. De tegenstander werd achteruit geduwd en wij domineerden. Toch was het uitkijken geblazen want Pr Bernhard speelde een spel dat volledig gebaseerd was op 2 snelle vleugelspitsen die regelmatig gelanceerd werden en zodoende enorm veel dreiging hadden. Toch waren de beste kansen voor DVS waar bij vlagen echt zeer goed gevoetbald werd. De tegenstander kreeg ook nog een tegenvaller te verwerken. De keeper botste ongelukkig tegen de scheenbeen van onze spits en moest geblesseerd en duizelig afhaken. De tegenstander was ook duidelijk dat het een onschuldige botsing was met een vervelende afloop. Een veldspeler op doel dan maar en vlak daarna verwerkte deze de bal niet klemvast waardoor onze spits zeer alert reageerde en de bal vrijspeelde en binnen tikte. Volledig verdiend op 0-1! Daarna werd het een heerlijke open wedstrijd met kansen aan beide kanten. Het had net zo goed 4-4 0f 53 of 4-5 kunnen zijn. En dan bewijst onze keeper dan maar weer eens zijn waarde. Wat een goede reddingen had je weer Rijk. Wel was het zo dat we kansen weggaven omdat we toch weer dezelfde foutjes maakten als in eerdere wedstrijden maar dat deed de tegenstander ook.

Tweede helft, weer met lege handen
In de rust hebben we even met de jongens gesproken en ze erop gewezen dat we gewoon lekker goed in de wedstrijd zaten en dat we het nu niet weer moesten weggeven maar er vol voor moesten gaan. Het was duidelijk dat we onze kansen moesten afmaken en dat we achterin geen foutjes meer moesten maken om kansen weg te geven. Nou beide gingen fout dus. We hebben weer kansen gehad zeg. Meerdere zelfs maar we gaven ze ook weg, meerdere zelfs. Ja en dan was pr. Bernhard toch de gelukste. In de 50ste minuut maakte ze dan eindelijk de 1-1, maar het had ook de 10-10 kunnen zijn hoor. Nog niets aan de hand gewoon doorvoetballen en hopen dat de bal nu wel een keer goed valt. In de 55ste minuut viel die ook goed. Zo voor de voeten van Jan die alle tijd had en ook nam en de bal heel netjes dus overschoot. Dit had de 1-2 moeten zijn, maar als we zulke kansen gaan missen vraag je om de tegenstoot en die kwam. Helaas was er een grote communicatiefout waarmee we de tegenstander een super cadeau gaven maar feit was dat we met nog 10 minuten te gaan wel met 2-1 achterstonden. Dat leidde weer tot grote frustratie bij een enkeling in ons team dat de sfeer ook niet verhoogde. Eigenlijk zag je gewoon de krachten wegvloeien en toch kregen we nog kansen op de 2-2 maar het zat er weer gewoon niet in

Teleurgesteld
Ja dat waren we zeker. In ieder geval een heleboel. De zoveelste wedstrijd dat we gewoon gelijkwaardig zijn en misschien zelfs wel beter en weer gaan we met te weinig naar huis. Ooit zal het toch een keer goed moeten gaan want we verdienen het wel.