DVS’33 ERMELO C3 OEFENT ZICH NAAR LEKKERE OVERWINNING TEGEN VVOG C6

Chris Louwerse (afstandschot)
Jan Viester (schot)

4 april 2015 11:00

Ramon Besselsen

Na de teleurstellende wedstrijd van vorige week hadden we een oefenwedstrijd geregeld tegen VVOG C6. Altijd een extra leuke wedstrijd, dit keer helemaal vanwege ene Robbin Tukker, helaas was Robin geblesseerd en kon slechts zijn team vanaf de zijlaan aanmoedigen.
Helemaal compleet begonnen wij ook niet want we misten maar liefst 4 spelers, Lieke, Maurits, Martijn en Jelle waren afwezig en Jan deed weer met de C2 mee en kon pas later aansluiten. We hadden wel de hulp van Bas Kransen die eindelijk een lang gewilde wens zag uitkomen.

Eerste helft heeft DVS de zaak goed onder controle.

De wedstrijd begon met een offensiefje van de tegenstander maar vrij snel namen wij het spel over en speelden we voornamelijk op de helft van de tegenstander. Het was een leuke wedstrijd we voetbalden best wel naar behoren alleen gingen we te vaak mee in het tempo van VVOG. We deden het eigenlijk allemaal net wat te langzaam. Maar een voorsprong hing in de lucht en kon ook niet uitblijven. Het was Niels die een mooie pass van Jesse goed controleerde, opendraaide en netjes binnenschoot. En zo stonden we na 15 minuten weer eens met 1-0 voor. We hadden de wedstrijd goed onder controle maar toch waren er wat slordige momenten waar VVOG goed mee omging en Rijk moest 2x goed zijn doel uitkomen om een tegendoelpunt te voorkomen. Maar aan de andere kant hadden wij ook kansen, niet te missen kansen zelfs maar zoals eerder al vermeld deden we het allemaal net niet scherp genoeg zodat we met een 1-0 konden rusten.

Tweede helft, maken we het goed af

De eerste 10 minuten van de tweede helft was het een wedstrijd. VVOG had door dat ze best wat te winnen hadden, wij daar in tegen gingen door op de ingeslagen weg van de eerste helft. Leuk voetbal maar toch niet helemaal 100% scherp. En dat zag je dus ook in het spelbeeld en eigenlijk lag de 1-1 net zo voor de hand als dat wij de 2-0 zouden maken. Toch zag je aan alles dat wij de betere voetballende ploeg waren. Pas na 16 minuten bracht Jan wat rust door de 2-0 te maken. Eerst schoot hij hard tegen de keeper aan, de bal kwam gelukkig weer voor zijn voeten terecht en bijna arrogant argeloos wipte hij vanaf de rand 16, de bal over de verdedigers en de keeper heen. Gelijk daarop maakte Floris de 3-0 een mooie eigen actie werd goed binnen geschoten.

Je zou denken dat bij een 3-0 stand het wel wat makkelijker zou gaan maar dat viel toch tegen. Rijk had zelfs een wereld redding nodig om VVOG van scoren af te houden. Maar het was duidelijk dat de beste ploeg voorstond en langzaam verdween ook het vertrouwen bij VVOG en was het wachten op meer. En dat kwam er ook. De 4-0 was een wonderschoon afstand schot van Chris, een beauty de mooiste van de wedstrijd zou je zeggen maar er kwam nog een toetje. Jan en Nadim hadden een hoogstandje. Een prachtige één –twee waarbij Jan en Nadim beide de zelfde “Laudrup” sleepbeweging deden. En toen Jan oog in oog stond maakte hij een zo simpele kap beweging waarna hij de bal kon binnen tikken dat ook dit een wonderschoon doelpunt was. En er had meer ingezeten hoor. Nadim raakte de paal, Jesse de lat maar het werd een mooie uitslag, 5-0! Een uitslag waarmee we weer lekker vertrouwen hebben getankt

Pizza

Na de wedstrijd was er nog een leuke traktatie. Alle spelers werden door de familie Gravendeel uitgenodigd om bij hun in de tuin zelf pizza te gaan bakken. Super gezellig en super leuk. En de pizza’s smaken zoveel beter met een overwinning tegen VVOG dus het mag duidelijk zijn dat er veel en lekker gegeten is!