DVS’33 Ermelo C2 toch wel een maatje te groot voor onze jongens

2 mei 2015 10:00

Frits Bosch

Een lang verwachte wens van veel spelers ging dan eindelijk in vervulling, een keertje voetballen tegen de school kameraden van DVS C2. De wedstrijd had al een paar keer op het programma gestaan maar steeds ging het niet door. Nu was het dan eindelijk zover maar gooide de vakantie weer roet in het eten voor een aantal. Zo konden bij ons Lieke, Maurits, Rijk en Jelle niet meedoen en was Nick Zandstra bij de C2 afwezig. Toch wel spelers die elkaar goed kennen.

Natuurlijk is het voor ons heel makkelijk om tegen de C2 te spelen want we doen het altijd goed. Als we verliezen met grote cijfers, is dat normaal. Alles wat we beter doen dan verliezen met grote cijfers is winst. Voor de C2 is dat natuurlijk anders. Die kunnen alleen maar verliezen want als zij met ruime cijfers winnen is dat normaal maar als ze niet ruim winnen wordt dat als verlies gezien. Daarom vind ik het een groot compliment aan Alfred en zijn team dat hij de handschoen oppakte en tegen ons wilde spelen.

Eerste helft kunnen we lang meespelen.
Sterker, in de beginfase hadden we het beste van het spel. Vooraf hadden we goed overlegd waar de sterke punten van de C2 lagen en geprobeerd dat gevaar goed weerstand te bieden en dat lukte de eerste 10 minuten wonderwel goed. Wij speelden op de helft van de tegenstander en met goed voetbal creëerden we zelfs wat mogelijkheden. In de eerste 10 minuten kregen we zelfs 3 corners te nemen maar echt gevaarlijk werden we niet. Toch leek het erop dat we al veel met onze krachten hebben gegooid want na een kwartiertje was het toch de C2 die het heft in hadden heeft genomen. Niet zozeer met goed voetbal maar gewoon op kracht en mentaliteit. Nu kwamen er corners voor de C2 en dan zie je de kwaliteit hoor van dit team. In de 20ste minuut kon Ard de 1-0 uit een corner binnen tikken. Helaas was het 5 minuten later weer raak en weer uit een corner. De bal werd vanaf de 16 meter ingeschoten en onze gast keeper Lesley Schalm van de C4 kon de bal goed tegenhouden maar helaas niet klemvast en de attente Kasim was er snel bij om de 0-2 binnen te tikken. Even een lesje in effectief omgaan met de mogelijkheden die je krijgt. Het vervolg van de eerste helft herpakte we ons redelijk maar het was toch een beetje achter de tegenstander aanlopen maar een 2-0 ruststand was heel behoorlijk.

Tweede helft walst de C2 over ons heen.
Misschien moet ik het anders zeggen zonder iemand te kort te doen hoor maar eigenlijk had het moeten zijn “de tweede helft walsen Wouter en Bas over de C3 heen”. Was het voor rust nog een wedstrijd na rust was het één richtingverkeer en kwamen we zelden nog toe aan voetballen. Conditie en kracht waren de toverwoorden en het verschil van de twee bovengenoemde spelers. In het begin konden we met veel kunst en vliegwerk en dankzij een uitblinkende Julian nog tegen houden maar tussen de 42 en 51 minuut liepen ze uit naar 0-5 waarbij vooral hun 3de doelpunt wonderschoon was. Het was duidelijk dat bij ons de pijp leeg was, ondanks een extra rustpauze. Na een periode van kansen missen was het toch weer de C2 dat de 0-6 kon maken. Daarna was het toch weer even de C3 dat een teken van leven gaf. Via een mooie pingelactie wist Chris de eretreffer aan te tekenen en gelijk daarop was de mooiste aanval van de wedstrijd ook van onze hand, helaas ging het eindschot net naast.
In de 67 minuut was het slot akkoord toch voor het veel betere C2 dat de 7-1 kon maken. Een uitslag die ik tijdens de rust niet had verwacht maar die op basis van de tweede helft veel hoger had kunnen uitvallen.

Dat weten we dan ook weer
Ja we weten weer waar we staan. Het was een heerlijke ervaring. Het was mooi te zien hoe Bas en Wouter van de C2 voetbalden, wat een kwaliteit, maar het was ook mooi om te zien dat wij ook een aantal spelers hebben die met dit niveau mee kunnen. Sterker die probleemloos in dit team zouden kunnen meedraaien. Het grote verschil is echter gewoon dat het gemiddelde van de C2 gewoon op een hoger niveau is dan het gemiddelde van onze groep. Maar daar zijn ze dan ook de C2 voor!

Lesley, hartstikke bedankt voor het meedoen je hebt werkelijk een paar zekere doelpunten tegen weten houden. Puike wedstrijd gekeept!