5 - 0

DVS'33 Ermelo JO9-1

F-pupillen zaterdag, F1, Hoofdklasse 3

5 oktober 2013 9:30

Op 5 oktober 2013 ging de reis naar Zeewolde. Daar aangekomen, het kleedkamer ritueel. Meehelpen aankleden en het bemoedigend toespreken van de spelers. Daarna onder lichte dwang de kleedkamer uitgezet, omdat de spelers daar op scherp worden gezet door de zeer gedreven leider Gert van Diermen. Wij ondertussen maar een bakkie doen en de wedstrijd voor bespreken. Jan Pap schreef het nu volgende verslag.

DVS F1 gaat het veld in met Figo Onderweegs als aanvoerder. Merlijn Verdoorn en Rinze Selles staan in de wissel.

1 – 5e minuut: DVS F1 ging direct in de aanval over links. Thijs van Diermen ging over heel de linie maar had net geen kracht genoeg over voor het schot. Niels van Essen probeerde de het ook nog een keer over de rechter.

6 – 10e minuut: DVS F1 kon geen druk houden en Zeewolde F1 nam de aanval over. Thijn van Wijk deed goed verdedigend werk. Thomas Schepenaar werd niet bereikt. Zeewolde onderschepte en er volgde een aanval over rechts. Jochem van de Kamp blokte goed en er volgde een doeltrap. minuut: Een matige uittrap door Lisanne Pap zorgde voor een schot op open doel

11 – 15e door de spits, maar deze ging via de lat over. Jochem van de Kamp en Thomas Schepenaar gingen in de wissel. Zeewolde bleef in de aanval en DVS moest volop in de verdediging. Thijs van Diermen probeerde het nog een keer over de rechter kant maar raakte de bal halverwege het veld weer kwijt aan het scherpere Zeewolde. Merlijn Verdoorn haalde de achterlijn maar zijn schot ging naast.

16 – 20e minuut. DVS speelde matig en met de rem er op. “Lijder “ Gert deed zijn uiterste best om de spelers wakker te schudden en ze, met de bal, richting de goal te coachen. Zeewolde bleef het overwicht houden en een schot van rechts werd maar net tot corner weggewerkt. De corner ging voor het doel langs zonder dat iemand hem raakte en belandde voor de spits van Zeewolde. Deze schoot hem strak en zuiver in de rechter onderhoek, 1 – 0. Thomas Schepenaar en Thijs van Diermen wissel. Na de aftrap was het Zeewolde weer die oprukte. Doordat er geen spelers vrijliepen werd de uittrap door Lisanne weer opgevangen door Zeewolde. De DVS verdediging stond stil en hierdoor volgde een schot door het midden, 2 – 0.

Rust. Op het midden veld stond de leider zijn pupillen te motiveren en ze aan te sporen tot meer inzet.

20 – 25e minuut: Figo Onderweegs en Niels van Essen gewisseld. DVS startte weer met de aanval. Rinze Selles geeft de bal mee aan Merlijn Verdoorn. Zou de aansluiting dan komen? Maar helaas, de aanval werd weer afgeslagen door Zeewolde. Zeewolde speelde werkvoetbal wat resulteerde in diverse aanvallen richting de DVS-goal.

25 – 30e minuut: Een aanvaller van Zeewolde kwam vrij te staan voor de uitkomende Lisanne Pap. Het schot werd gekeerd maar de om haar heen staande verdedigers konden de bal niet wegwerken. Zeewolde reageerde scherper en maakte 3 – 0. Na de aftrap volgde een aanval van DVS over links. Thomas Schepenaar en Thijn van Wijk waren hier goed op weg maar Zeewolde nam weer over. Thijs van Diermen verrichte goed verdedigend werk. Er volgde een corner. Deze werd door de DVS verdediging weggewerkt tot nog een corner. Deze werd voorgegeven en in een, door de spits, op doel geschoten, 4 – 0.

30 – 35e minuut: Na de aftrap volgde er een aanval door DVS. Een vrije trap volgde vanaf een mooie positie voor Merlijn Verdoorn. Via een verdediger ging de bal maar net over. Thijs van Diermen en Thijn van Wijk wissel. Zeewolde nam het initiatief weer. Diverse aanvallen volgden maar DVS kwam er iedere keer weer goed vanaf. Rinze Selles wissel met Thijn van Wijk.

35 – 40e minuut: Het spel gaat rommelig een beetje op en neer. DVS doet een uitval, waarna Zeewolde weer overneemt. De Ermelose verdediging stond niet goed. Verschillende aanvallers stonden in scoringspositie en de vrije man werd dan ook gevonden. 5 – 0. DVS F1 trapt af en het is net of de spelers in de laatste twee minuten nog willen laten zien dat ze wel inzet kunnen tonen. Figo Onderweegs heeft een schot op doel welke net naast gaat. Merlijn Verdoorn schiet op doel maar de keeper pakt deze met een mooie redding. Er volgt nog een corner welke naast gaat. Zeewolde trapt uit. Jochem van de Kamp geeft nog even een staaltje van goed werkvoetbal en de laatste aanval van Zeewolde word dan ook door goed verdedigend werk afgeslagen.

De scheidsrechter fluit af. De penalty’s volgen. Naar de kleedkamer en douchen. In de kleedkamer hangt een bedrukte sfeer onder de volwassenen. Serieuze gezichten en gesprekken over hoe en waarom het zo matig was vandaag. De jeugd, zij staan onder de douche lol te trappen en spreken af dat ze maandag elkaar weer zien op de training.

Nawoord
Heerlijk toch die tegengestelde beleving van de kinderen en de ouders in zo’n kleedkamer…Eens temeer een feit dat het voetbal gewoon van de kinderen is en moet zijn. Lekker genieten van een Merlijn, een Figo nu dat nog kan want zij zijn immers zo groot en gaan steeds meer hun eigen weg. Fantastisch toch zo’n Lisanne die gewoon lekker staat te keepen tussen al die knullen. Lisanne vind ik één van de betere keepertjes en onder begeleiding van trainer Gert van Diermen (Gert weet veel van keepen…) gaat zij steeds meer groeien. Deze week weer goed trainen en zaterdag weer een wedstrijd. Jan bedankt voor het verslag! Misschien heel leuk als er de volgende keer een foto mee komt m.b.t. DVS F1. Zaterdag is DVS F1 gastheer voor SDV Barneveld F1. Aanvang 10.00 uur! U bent van harte welkom! Zie de voorbeschouwing elders op de site.

Jan Pap (vader van Lisanne) en Aad van Schaijk.