2 - 5

DVS'33 Ermelo JO9-4

F-pupillen zaterdag, F4, 4e klasse 05

12 september 2015 8:30

Na een mooi begin van het seizoen in de bekercompetitie mochten we al voor dag en dauw verzamelen bij DVS. Zouden onze jongens de mooie reeks van de afgelopen weken een goed vervolg kunnen geven door ook een goed resultaat te behalen in de eerste competitiewedstrijd?

Gelukkig konden we zaterdag beschikken over een complete en fitte selectie  en dat was goed te zien. De jongens oogden op de parkeerplaats om 07.30 in ieder geval een stuk scherper dan de meeste ouders en dat gaf een goed voorgevoel.  Met dank aan de verschillende navigatiesystemen kwamen we bijna allemaal tegelijk en ruim op tijd in Zeewolde aan.

Dit gaf aan Elisabeth en Ard nog voldoende tijd om de opstelling door te nemen met daarbij het tactische strijdplan voor deze wedstrijd. Dit bleek niet aan dovemansoren gericht! Onze jongens lieten zich niet afleiden door de tegenstander die een keeper had met een veldtenue en doel waarbij meerdere  trainingsjasjes aan de lat waren opgehangen.

Vanaf de aftrap werd er vol gas gegeven en na een lange rush maakte Johan de 0-1.  Hierna werd het spel even wat rommeliger en hadden we moeite om de ‘vrije man’ te vinden. Dit werd echter ruimschoots gecompenseerd door de werklust en met een mooi afstandschot maakte Pele er 0-2 van.  Deze stand zorgde er bepaald niet voor dat we achterover gingen leunen: Hidde en Xavier en Pele toonden zich ware ‘box to box’ spelers en maakten veel meters tussen de linies.  Uit de volgende aanval maakte Florian met gevoel voorpositie uit een scrimmage al de 0-3 en leken we op rozen te zitten.

Zeewolde wilde wel aanzetten tot een offensief maar dat lieten achterin Julian, Patrick en Johan niet toe, die positioneel goed stonden.  Dit betekende wel dat Gijs zijn uitstekende keeperskwaliteiten niet echt kon laten zien. Uiteraard was dit voor ons een luxe probleem!

We gingen de rust in met een mooie voorsprong maar Ard maakte de jongens nog even goed duidelijk dat ze zeker niet moesten verslappen na de rust.

Na de rust gingen we verder waar we gebleven waren en maakte Florian al snel de 0-4 met een mooi schot na een assist van de technisch begaafde Saaib.  Kort hierna maakte Saaib ook nog de 0-5 na een mooie rush vanaf rechts.

Een nog hogere score leek in het verschiet te liggen maar plotseling bleek helaas de accu leeg te zijn.

Zeewolde gaf niet op en wat voor de rust onmogelijk was, bleek nu wel mogelijk.  Uit een vrije trap schoot Zeewolde de 1-5 binnen en kort voor tijd maakten zijn ook nog met een onhoudbaar schot de 2-5.

Gelukkig kwam de overwinning niet in gevaar en floot de scheidsrechter kort na het laatste doelpunt af. Daarna namen we de strafschoppen prima en kon ook Gijs nog zijn talenten laten zien.

Al met al dus een mooie overwinning in deze altijd lastige uitwedstrijd en een goed begin is het halve werk. Als onze jongens nog iets minder voor postbode gaan spelen en meer oog voor elkaar krijgen in de passing kan het nog een veelbelovend seizoen worden!