1 - 2

DVS'33 Ermelo JO9-4

F-pupillen zaterdag, F4, 4e klasse 05

26 september 2015 10:00

De jongens van de F4 gingen deze zaterdag op bezoek bij de F2 van BAS Biddinghuizen. Ook de elftalleiders waren er op tijd, al hadden zij de toeristische route naar Biddinghuizen genomen. BAS noemt zichzelf “De parel van de Polder” en dat is niet zomaar. De tegenpartij begon sterk aan de wedstrijd en speelde goed over. Een  paar minuten na de aftrap scoorden ze en keek DVS tegen een achterstand aan.  De jongens van DVS Ermelo F4 schrokken hierdoor wel wakker en gingen op jacht naar de gelijkmaker.

Dit wilde de eerste helft niet lukken. Ondanks een paar stevige afstandsschoten van Florian en mooie combinaties tussen Hidde en Saaib lukte het niet om te scoren.

De verdedigers Pele, Patrick, Julian en Johan hielden de boel achter verder wel goed dicht. Als er toch een tegenstander doorbrak stond keeper Gijs zijn mannetje. Met 1-0 floot de scheidsrechter voor de rust.

Er werden tactische aanwijzingen gegeven, de opstelling en de wissels werden nog eens doorgenomen en vooral werd er uitgerust. En dat hielp. Johan leek na de rust vleugels te hebben en was overal op het veld te vinden. Pele en Patrick namen wat meer risico en zorgden er zo voor dat onze aanvallers kans na kans kregen. Saaib zette zijn tegenstander met een slepende beweging op het verkeerde been, maar kwam niet tot scoren. Maar al snel in de tweede helft schoot Florian de bal in het doel van de BAS en bracht DVS Ermelo F4 op gelijke hoogte met de tegenstander. Het schot was strak, hard en onhoudbaar. Het bleef daarna spannend.

In de verdediging deed Julian wat hij kon, waardoor hij het de tegenstander moeilijk maakte. Gijs liet geen bal meer door en zorgde met zijn verre uittrappen dat onze aanvallers steeds gevaarlijker werden.

Hidde kreeg een kans en de keeper kon deze net tot hoekschop verwerken. De corner werd door Pele genomen en Saaib scoorde, niet zomaar, maar met zijn hoofd. Ja, echt een echte kopgoal!

DVS’33 Ermelo F4 gaf de voorsprong niet meer uit handen. 1-2 tegen de Parel uit de Polder, een glansrijke overwinning tegen een leuke en sportieve ploeg.