Vandaag kwam Robur et Velocitas op bezoek bij de jongens van DVS F1. Robur et Velocitas , een club met een moeilijke naam, opgericht in 1882 en daarmee de oudste club in Gelderland en met naar men zegt, een rijke historie.

Met een beetje geluk voor DVS is Robur niet met haar tijd mee gegaan, lopen de spelers nog op van die oude, wat verhoogde, voetbalschoenen met van die verstevigde neuzen en heeft ze alleen nog maar getraind met van die ouderwetse leren, met veter dicht geregen ballen.

Toen DVS het veld betrad bleek al vlot dat ze niet moest gaan inzetten op geluk…
Geen oude mannen , met van die te grote snorren met gebogen ruggetjes en rijke historie. Niks daarvan. Nee, aan de overkant stonden gewoon jochies van de eigen leeftijd. Krachtige en snelle jochies, met van die moderne voetbalschoentjes , trappend tegen hele moderne ballen.

Ok, er moest dus echt gevoetbald gaan worden..

Vooruit dan maar, moesten de jongens van DVS gedacht hebben… ,
want terwijl het beginsignaal van de scheidsrechter nog naklonk over het speelveld, schoot Mik de 1-0 al langs de Robur keeper. Wat een opsteker voor DVS! Mik’s doelpunt leek  het vertrouwen, wat al een tijdje weg leek, terug te brengen in de ploeg.
DVS was scherp en geconcentreerd. Geen achteruit voetballende verdedigers.. Nee, Abel, Mike en Timon zetten hun tegenspelers ver van het eigen doel en vroeg vast. Ze hielden de DVS gelederen gesloten. Knap en zoals afgesproken!
Robur kon er moeilijk uit komen… Voorin liep Dide te sleuren en ging hij vol de duels in, Mik wilde graag voor een tweede doelpunt en ook Jonne wilde de kortste weg naar het doel van de tegenstander. De gedrevenheid van DVS werd beloond met een doelpunt dat uit het niets leek voor te komen. Uit het niets? Dan weet je dat Milan daar achter zit. Die donder.
Achterin, bij DVS stond de niet fitte Tygo, zijn doel te verdedigen. In gedachten was hij al bij de dopingcontrole…zou hij er doorheen komen met die antibiotica kuur en al die paracetamols in zijn keeperslijf.

Van geluk hoefde DVS het niet te hebben… . Nee, in tegendeel, het was zelfs een beetje DVS pech wat Robur deed tegenscoren.
Met nog een bal op de paal van het Robur doel en nog een gemiste DVS kans, was het geen 4-1 bij de rust… . Jammer. 2-1 bleef het. Wat zou de tweede helft brengen.

De tweede helft leek DVS het niet meer op te kunnen brengen het spel van de eerste helft door te zetten. Robur kreeg, zeker na de vroege 2-2, steeds meer in de melk te brokkelen. Rommelige
DVS-voetbal voor eigen doel, leverde Robur een paar doelpunten op.  Aan de andere kant  rommelde DVS er geen doelpunten meer bij en verloor ze met de aansluiting ook het geloof. De gelederen van DVS verenigde niet zo sterk meer waardoor Robur steeds krachtiger en sneller mocht worden en uiteindelijk aan haar rijke historie een 6-2 overwinning kon toevoegen.

DVS F1 speelde een goede eerste helft. Die twee helft komt ook nog wel een keer.