Nunspeet F1

F-pupillen zaterdag, F1, Hoofdklasse 3

9 november 2013 10:00

Leider

Op deze herfstachtige zaterdag werd een ieder wakker met de vraag of deze pot wel door zou gaan…. Het had afgelopen nacht namelijk gegoten! Er kwam geen telefoontje, dus vol goede moed verzamelden we ons rond de klok van 9:30 uur bij de kantine. Sander van Wijk en Johan van Essen nemen vandaag de honneurs waar als leiders/coaches. Gert heeft een zaterdag vrijaf (weekendje Duitsland). Nadat de jongens zich hebben omgekleed volgt de wedstrijdbespreking.

De jongens wordt gewezen op drie belangrijke punten:

- fel op de bal
- zorg dat we in de aanval aansluiten, maar ook als we moeten verdedigen. Dus niet achterin of voorin blijven hangen
- Duels winnen, want we kunnen goed voetballen

Zorg bij een corner, dat we niet blijven staan, maar uitkomen en kort op onze man verdedigen.

Nunspeet is koploper, maar we hebben eerder van een koploper gewonnen, dus alles is mogelijk vandaag!

De opstelling wordt bekend gemaakt. Lisanne Pap op doel, Thijn van Wijk en Niels van Essen in de verdediging, Thijs van Diermen op het middenveld, Jochem van de Kamp en Figo Onderweegs als buitenspeler en Merlijn Verdoorn in de spits. Thomas Schepenaar en Rinze Selles beginnen als wissel.

Als de jongens het veld op komen schijnt er een waterig zonnetje. Onder een straf windje maken de jongens zich klaar voor de wedstrijd. Ondertussen verzamelen zich de eerste toeschouwers langs de lijn. Als het eerste fluitsignaal klinkt staat er weer veel publiek klaar om onze jongens aan te moedigen. Dat zullen we nodig hebben ook, want onze tegenstander is hier gekomen om een goed resultaat neer te zetten.

Doordat er geen scheidsrechter op komt dagen, neemt Gijs van de Putten de fluit in handen (bedankt Gijs). Zoals vaker beginnen we wat afwachtend en lijkt het of de jongens ontzag hebben voor Nunspeet. Er wordt wat afgetast. In de 4e minuut wordt Nunspeet voor het eerst gevaarlijk en een schot van afstand verdwijnt onhoudbaar in het doel 0-1.

Nunspeet zet ons vanaf dat moment onder druk waar we soms moeilijk onderuit kunnen komen. Er is flink werk aan de winkel voor Thijn en Niels, maar zij staan hun mannetje. Als de tegenstander dreigt door te komen kan Thijs 2x de bal onderscheppen en naar voren spelen. Voorin kunnen we de bal nog moeilijk vasthouden of rond spelen.

Na zo ‘n 8 minuten komen we dichter bij de goal van Nunspeet. Jochem staat een paar keer goed vrij, maar word helaas niet gezien door zijn medespelers. In de 12e minuut onderschept Thijs de bal en speelt in op Merlijn. Hij wordt niet aangevallen en ziet de keeper ver voor zijn goal staan. Met een bekeken schot schiet hij de bal over de keeper in het lege doel 1-1. Helaas kunnen we niet lang genieten van deze goal, want binnen een minuut geven we de Nunspeetse aanvallers iets teveel ruimte. Vanaf grote afstand wordt er aangelegd en in de 13e minuut met een streep over Lisanne in het doel geschoten 1-2. Bij Nunspeet lopen een paar jongens rond die erg goed kunnen schieten en elke kans waarnemen. Jammer dat we niet goed doordekken, zodoende krijgen ze ook na dit doelpunt weer een paar mogelijkheden. Vijf minuten voor de rust scoren zij iet wat ongelukkig de 1-3 uit een voorzet.

We geven de moed niet op en Rinze kan de volgende Nunspeetse aanval onderscheppen en bereikt met een mooie pass Merlijn. Hij kijkt naar het doel en ziet jammer genoeg Thomas niet vrij staan. Toch, zo behendig als Merlijn is, kan hij tussen twee verdedigers in nog schieten, maar de keeper pakt de bal knap uit de hoek. In laatste minuut voor de thee gooit Rinze in en neemt Thijs knap de bal mee in de loop, hij komt vrij voor de goal, maar zijn schot gaat naast. De daaropvolgende aanval van Nunspeet wordt goed onderschept door Niels, hij geeft de bal over links mee aan Figo, die weer heel wat meters heeft afgelegd vandaag. Hij geeft goed voor, maar de bal bereikt Merlijn net niet. De rust breekt aan.

Johan en Sander houden een heuse peptolk en stimuleren de jongens om niet op te geven. We kunnen zo maar scoren en dan ziet de wedstrijd er weer heel anders uit. Met die woorden betreden de jongens weer het veld.

DVS start fel, Thijs krijgt de bal goed aangespeeld door Niels, maar schiet net iets te gehaast. Zijn schot gaat naast. Thomas laat ook zien dat hij goed geluisterd heeft en is een plaaggeest voor de Nunspeetse verdedigers. Pakt de bal af, gaat richting doel, maar de keeper keert zijn schot tot corner. Deze corner levert helaas niks op.

Nunspeet probeert in de 6e minuut de regie over te nemen, maar onze verdedigers geven tot u toe geen krimp.

Een paar minuten later wil de verdediging met Niels en Rinze voetballend opbouwen, maar kunnen ze de bal niet kwijt aan een medespeler. Nunspeet onderschept en wordt gevaarlijk voor het doel. Gelukkig staat daar Lisanne die de bal knap pakt. Even later breekt Nunspeet weer gevaarlijk uit, maar kan Thijn de bal goed onderscheppen en wegwerken. Nunspeet kan daarna gevaarlijk uihalen, maar opnieuw houdt Lisanne haar doel schoon. Wij staan onder druk en even later komt Nunspeet met twee man door. De gegeven pass wordt door Lisanne onderschept en knap weggeschoten. Toch valt de 1-4 door en goed uitgespeelde aanval van Nunspeet. Met nog 5 minuten te spelen geeft DVS het niet op. We zoeken de aanval, maar kunnen niet gevaarlijk worden. Het spel golft op en neer en Nunspeet krijgt een cormer. Deze belandt via een DVS-been ongelukkig in eigen doel. 1-5.

De koppies gaan wat hangen en als een aanval van ons wordt afgeslagen komen de verdedigers en middenvelders niet goed terug. Daardoor valt de 1-6. Met nog een minuut te spelen dringen we aan. Uit een goed opgezette aanval snelt Thomas over rechts en geeft knap voor. Jochem kan de 2-6 binnen tikken. Daarna volgt er nog een kans voor DVS, maar deze wordt goed uitverdedigd, zodat we de wedstrijd met 2-6 verliezen.

Jammer, maar vandaag was onze tegenstander iets beter. Dat is geen schande. Komende week weer fanatiek trainen en op naar VVOG!