11 maart 2017 8:30

Op deze mooie ochtend moesten onze kanjers uit naar Nijkerk.
Hier stond het belofte elftal van Sparta op ons te wachten , en dit teams was net als ons volledig 1e jaars.
In de krachtmeting tussen de twee grootmachten kon dus zonder excuses gevoetbald worden en volledig op gelijke leeftijd en eigenlijk een identiek elftal als ons.
De twee beloftes konden om om 08.25 uur aftrappen en de wedstrijd was begonnen. DVS begon gemotiveerd en probeerde de overhand te krijgen in het spel en ik moet zeggen , dit lukte al vrij snel .
Onze kanjers konden aandringen bij Sparta en had kansen om de 0-1 te forceren , maar zoals gezegd speelden we tegen de beloftes van Sparta en ook zij hadden genoeg in hun mars. Keeper Boaz hield ons team met een aantal pracht reddingen in de wedstrijd , maar wij hadden toch ook het betere van het spel . Denzel , Daan en Tim konden in de verdediging goed hun ding doen en konden door rustig te blijven de bal goed in het team houden en stonden er op de momenten die er om vroegen.  Silvan was de spil tussen voor en achter en was met het nodige loopvermogen en acties de verbinding. Voorin konden Elle , Melvin en Sil de afwerking gaan verzorgen voor het team. Een goal hing in de lucht maar bleef uit tot net voor de rust . In weer een mooie loop actie van Vince en twee oplopende spelers kon de goal gemaakt worden. Vince koos ervoor om het zelf te doen en de 0-1 kwam van zijn schoen.
Onze kanjers konden gaan rusten en zo leek voor ons team er niet veel aan de hand. DVS was beter in het 1e deel en dit gaf vertrouwen naar de 2e helft .
Toch bij een aantal was de 2e helft onnodig zwak begonnen en wij gaven Sparta vertrouwen wat ook werd beloond aan hun kant met de gelijkmaker voor de 1-1.
Uiteindelijk konden wij in het 2e deel van de 2e helft toch weer een beetje het niveau van de 1e helft krijgen en konden weer wat gaan drukken.  Met een open goal kans 1 op 1 op de keeper hadden wij op voorsprong moeten komen maar helaas kon dit niet verzilvert worden.
In een ongelukkig moment met een eigen terugspeelbal maakten wij zelf de 2-1. Dit kan helaas gebeuren en was in geen verhouding tot de wedstrijd maar wel op achterstand .
Onze kanjers waren het er overeens dat er niet verloren mocht worden maar ja , Sparta had ook de flow gekregen en zij wilden ook niet meer verliezen. In de allerlaatste seconden van de wedstrijd kon door een pass van achter over de spelers heen een loopactie worden gecreeerd en over 20 m naar de goal kon in een 1 op 1 situatie de gelijkmaker worden gemaakt en dit lukte . Vince mocht weer afdrukkken voor de 2-2 en deed dit beheerst.
Vandaag werd maar eens duidelijk dit elftal niet wou verliezen en eigen hadden moeten winnen......maar ja ook de beloftes van Sparta hadden gestreden voor wat ze waard waren.
Uiteindelijk ging er een puntje mee naar Ermelo waar je achteraf dan ook best te vreden mee mag zijn .