... (schot)

Onder 9, JO9-1, Groep 1 03

16 september 2017 10:00

Leiders

Zaterdag 16 Sept stond de laatste poule wedstrijd voor de beker op het programma en met de nieuwe trainingspakken van onze sponsor " van den Hazel pluimvee groothandel " stonden onze kanjers er weer mooi op.
JO9-1 had het er goed voor staan na twee gewonnen wedstrijden en vandaag moest de laatste horde tegen Lelystad JO9-1 worden genomen om een ronde verder te komen.
Om 10.00 uur mocht er worden afgetrapt en Lelystad mocht beginnen . Lelystad was  met een goeie ploeg hierheen gekomen voor de punten ,  indivuele goeie maar ook harde spelers en DVS moest zich hierdoor niet laten afleiden en hun eigen spel spelen .
Zo naar een aantal minuten aftasten mocht Gijs met een mooi afstand schot de score openen voor JO9-1  ( 1-0 ) .
DVS had het vertrouwen en deze periode van de wedstrijd was het werken en liep niet alles vlekkeloos maar ja , we stonden ook niet tegen zomaar een ploegje .
Door zelf het spel te gaan maken begonnen we in de actie rustiger te worden en kon nummer 2 gemaakt worden door Kiet net voor rust. 2-0
De tweede helft was eigenlijk met meer vertrouwen en rust in het spel  was DVS beter .
We hebben mooi opgebouwde acties gezien van keeper Boaz naar Daan , Tim en Wouter die op hun gevoel de buiten spelers Silvan en Mees konden bedienen en waar Gijs in het midden de vrije man was . Eigenlijk was deze periode zoals we het graag zien bij JO9-1 ; opbouwen vanaf de keeper naar buiten en dan naar voren . Opbouwend lekker dus met mooi overspel naar elkaar. Dit willen we zien !
Kansen waren er ook met ook rake schoten op de goal van Silvan , Kiet en Mees maar Lelystad had een keeper die toch wel heel sterk was en zijn team in de wedstrijd hield .
Uiteindelijk kon Mees nummer 3 toevoegen aan de teller en wist het team de winst binnen was .
Lelystad mocht nog een keer voor komen bij de goal van Boaz en goed afgewerkt zat de 3-1 voor hun.

DVS mocht als team mooi terug kijken naar een goeie poule fase met 3 gewonnen wedstrijden en gaan glansrijk door naar de volgende ronde voor de beker!