Robur et Velocitas F1

F-pupillen zaterdag, F1, Hoofdklasse 3

7 december 2013 10:00

SR, A2.

De laatste wedstrijd van deze competitie. Dapper en gedreven gingen onze toppers het veld op. De tegenstander was Robur et Velocitas (ik verzin deze naam niet) uit Apeldoorn. Nog koud op het veld greep Figo meteen zijn kans, 1-0! Tsjakaa, die is binnen na een minuut spelen. Maar deze vreugde was van korte duur. Twee minuten later scoorde Robur de 1-1. Niels had geen medeverdedigers en kon het in zijn eentje niet redden. Spannend spel daarna, de spelers van Robur waren erg fel en lieten de bal niet zo maar afpakken. Enige tijd later lag de 1-2 er in. In eerste instantie had Lisanne nog een goede redding, ze kon de bal echter niet vasthouden en de 1-2 was een gevolg.
Maar wie dacht dat de spelers de schouders lieten hangen heeft het mis. Jochem zorgde in de eerste helft namelijk voor de gelijkmaker, 2-2. Na hij op de paal geschoten had, knalde hij de bal daarna het doel in. Over en weer waren er weer kansen. Lisanne had nog een mooie redding en DVS ging met 3 man de aanval in, helaas zonder resultaat. Vlak voor rust had Merlijn nog een mooie kans, helaas was zijn schot te zacht.
Vlak na rust had Figo een mooie pass op Merlijn, Merlijn had een mooi schot op het doel. Echter een goede actie van de keeper hield een 3-2 voorsprong tegen. Maar DVS had weer een mooie kans, gevolgd door een kans van Robur. Zou hielden de beide teams elkaar in evenwicht. Tot dat..... DVS een vrije trap kreeg. Merlijn benutte deze kans en DVS kwam op een 3-2 voorsprong. Zouden we dan weer een keer met 3 punten in de pocket de wedstrijd eindigen? De mannen en Lisanne streden er hard voor, ze roken een kans op de overwinning. Maar de strijkracht van Robur mag niet onderschat worden. Deze knapen gaan door tot het laatste fluitsignaal. En even later was het zo ver. De 3-3 werd gescoord. Wat een deceptie. Nu vasthouden DVS, een nederlaag hebben jullie niet verdiend. DVS kwam nog met een mooie aanval, Jochem mocht het opnemen tegen drie verdedigers. Helaas lukt het hem niet om deze actie doeltreffend af te ronden. Ook Robur had nog een mooie kans maar dankzij een schitterende redding van Lisanne kwamen de mannen van Robur niet langs ons team. Nog één kans van Merlijn, helaas belandde de bal naast het doel.
Al met al een schitterende wedstrijd waar de punten verdeeld werden.